B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2009. november 29., vasárnap

Segítségkérés

Megint az interneten bóklászva a Multin fedeztem fel egy igen kétségbeesett 2 gyermekes anyukát. Kirakom én is az írását és a kérését ide (is)...hátha tud valaki segíteni egy tanáccsal, vagy valamivel.

öszintén együtt érzek vele, mert soha nem lehet tudni, velünk is mi lesz. Párom még mindig itthon van, mert Németben sincs munka. Alkalmi munkákat vállal el, én meg még nem tudom majd visszamehetek-e a gimibe...mert hely az nincs. ..Hacsak nem üresedik addig....

Szóval itt az írás:

Én nem csak egy síró, tehetetlen, tenni nem tudó és/vagy akaró anya vagyok.
Az alábbi két linken elérhető blog bejegyzésben minden információt leírok. Ezt a két bejegyzést már végső elkeseredettségemben írtam meg.

http://juditm.multiply.com/journal/item/147/147?replies_read=10
http://juditm.multiply.com/journal/item/148

Jó lenne, ha ismerőseim kitennék a linkeket az oldalukra, hogy azon ismerőseiken keresztül, akik nem közös ismerősök, eljutna olyan emberekhez, akik tudnak és szeretnének segíteni.

2009. november 24., kedd

Segítőkéz, ha egy kisbabát elveszitenek....

Mióta írom a blogomat, nagyon sok blogot olvasok és követek...még ha nem is kommentelek. A szívem csücske ez a blog, amit most mindenkinek ajánlok a figyelmébe. Ha nem is mindennapos olvasásra - bár szerintem nagyon jó!!!!! De ha esetleg valakinek szüksége van segítségre, egy segítő kézre egy kisbaba elvesztése miatt......akkor itt Ágnes sajnos saját tapasztalattal próbál segíteni annak, aki kéri, aki szeretné, akinek szüksége van rá.

Nagyon megható történet az övék ( én végíg bőgtem, mert lehet pont olyan napom is volt...de azóta is sokszor könnyezek bizonyos részeken ) és én soha nem tapasztalt akaratot és tenni vágyást érzek nála. Tisztelem, becsülöm és írigylem is jó értelemben, mert ilyen erős és jó!!!! Emellett irodalmilag sem lebecsülhető értékeket fedeztem fel a többi írásaiban. ( Az én blogjaimban ilyen ugye nincs és amúgy meg olyan jó ezeket olvasni. )

Tehát itt a blog címe: http://artmuller-agnes.freeblog.hu/

A blogjában is ír a segitségéről, amelyet azonban a honlapján keresztül lehet elérni virtuálisan. De megadja a saját e-mail címét is, amit a segítséget kérő kezek elérhetnek.

http://artmuller.hu/


Én megkérdeztem őt, hogy felrakhatom-e blogomra az ő "Segítek " című írását, amelyre ezt a választ kaptam:

"Megtisztelsz vele és köszönöm, a cél tényleg az, hogy olyan is olvassa majd, akinek szüksége van rá, mert hiszem, hogy kell az embernek valami kapaszkodó, ha kicsúszik a lába alól a talaj. Minél többen tudnak róla, hogy van ilyen honlap, annál jobb szerintem. Köszönöm, hogy Te is segítesz!"

Tehát, ajánlom Mindenkinek a figyelmébe...és esetleg, ha van olyan aki közvetlenül is érint...keresse Ágnest!

" "Segítek" - ez a menüpont eddig nem működött a honlapomon (http://artmuller.hu), de ma végre felkerült a mögötte lévő tartalom is. Nem azért volt eddig üres, mert nem akartam segíteni, hanem mert nagyon nehéz volt összeszednem a gondolataimat a témával kapcsolatban. Fájdalmas túra volt ez a lelkem legmélyebb bugyraiba, de szeretném hinni, hogy megérte, hogy volt értelme.

Ez a menüpont azoknak készült, akiknek szükségük van rám. Azoknak, akik átélték annak szörnyűségét, hogy milyen elveszíteni egy kisbabát, milyen rettenetes dolog megélni egy halvaszülést egy anyának, aki hónapokon keresztül arról álmodott, hogy ez a kisbaba lesz élete értelme, és a szülés után nem marad más, csak hatalmas űr, sötétség, fájdalom, kétségbeesés.

Úgy éreztem, kötelességem továbbadni a tapasztalataimat mindazoknak, akik átélik ezt a borzalmat. Azért, mert mikor én azt mondom, hogy "tudom, mit érzel", biztos lehet benne, hogy tényleg tudom. Ha csak maga a tudat erőt ad nekik, hogy van itt egy nő, akivel éppen így összedőlt a világ, mégis talpra tudott állni, mégis eszénél tudott maradni, szerintem már megérte. Úgy döntöttem, hogy kinyújtom a kezem, és a másik félre bízom, hogy megfogja-e. Ha igen, szívesen segítek, ha nem kér belőlem, tiszteletben tartom. Lehetőség vagyok, nem kötelező program. De őszintén hiszem, hogy többet tud segíteni a megélt tapasztalat, mint egy könyvből tanult, meg nem élt gondolatsor átadása.

Arra kérlek Benneteket is, hogy ha ne adj' Isten találkoztok olyan nővel, aki ilyen szörnyűséget kellett, hogy átéljen, említsétek meg neki a honlapomat. Ha tehetitek, írjatok róla máshol, ahol többen találkozhatnak ezzel a hírrel! A segítség csak akkor lehetséges, ha minél többen tudják, hogy fordulhatnak hozzám. Ez nem üzlet, csak egy kis emberség. Mert akivel ilyesmi történik, annak azt hiszem, erre van a legnagyobb szüksége. Én kaptam belőle sokat, ezért sikerült. Ha lehet, segítsetek nekem abban, hogy segíteni tudjak, és akkor másoknak is megkönnyíthetem talán ezt a nagyon nehéz, fájdalmas utat, amit ez a fajta gyász jelent.

Köszönöm.
Ágnes "

2009. november 23., hétfő

Játékos felmérés a kreativokról:-))))

http://szkrep.blogspot.com/2009/11/melyik-legkreativabb-jegy.html

A nagy böngészés közepette jutottam erre az oldalra, ahol számomra érdekes felmérést készit az oldal alkotója. Mégpedig, hogy

"jó móka lenne felmérni, hogy Ti, kedves kreatív barátaim, jellemzően milyen csillagzat alatt születtetek?
Vagyis van-e olyan csillagjegy, amely kreatívabb a többinél?"

Én kattintottam! És te megpróbálod??? Én nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre!!!!!!!!!!
Légy oly kedves, jelöld be az oldalon oldalt a saját jegyedet, köszi :)

2009. november 22., vasárnap

Teritési verseny 2009


Jövő héten kedden 24-én lesz a suliban megint a teritési verseny. Egy korábbi bejegyzésben már írtam, hogy minden évben próbálkozunk, de sajna az 1. hely már ki van adva valakinek, aki minden évben megnyeri a versenyt.:-((( Nagyon sokan már meg sem próbálják a gyerekek közül, mert nincs sikerélményük.

Én mindezeket feledtetve szeretném, ha Barbaráék minden évben beneveznének ( nem a nyereség számit, hanem a nevezés címszóval )...na de szép lassan elveszitem én is a türelmem. Éppen most beszéltünk Barbarával, hogy azért benevezünk jövőre is....ha még itt lesz a suliban.:-((((

Szóval tegnap délután elpróbáltuk és befejeztük a versenyre az asztalt. Mindjárt mellékelek fényképeket, hogy hogyan is fog majd kedden nagyjábók kinézni az asztalunk. Lesz itt minden és mindent mi csináltunk!!!!!!! Még a teritőt is...NA JÓ a poharakat nem!!:-))))

A kompoziciónk neve: Tóparti piknik :-)))

Egyes alkatrészeket kinagyitottam, hogy jobban lehessen látni. A békákat dióhéjból csináltuk, a menükártyás békákat pedig kartonból vágtunk ki.
Kb. néz majd így ki, mert ugye az ottani asztal kisebb és majd elmegyek ( mint mindig ) fényképezni...és persze súgok majd a gyerekeknek, hogy sok-e a béka...mert akkor lejjebb veszik a számukat az asztalon.

Szerintem izléses, mert csak 3 szin van azasztalon, ötletes, mert nem szokványos és kreativ, mert tényleg mindnet mi csináltunk.:-)))) ( Bűdös ám az öndicséret, de nem baj!!!) Most már csak szoritsatok, hogy a zsűri is ilyesmiket gondoljon!!!!!!!!!!!!


2009. november 18., szerda

Ajándék

Valamikor a múlt héten elkészültem a Latinka blogján meghirdetett ajándékokkal és el is küldtem Tiffany Andinak. ( A névre kattintva ott vannak az Andi fényképei, hogy miket is csináltam ). Én itt részletezem, hogy mit és hogyan csináltam.

Nagyon szép anygot vettem Hevesen a piaccal szemben Ancikáéknál, amit egyszerüen csak be kellett szegni - ebből lett egy futó az asztalra. Az én fényképemen sem jön elő jól a minta, mert világos háttér kellett volna.:-((((


A kisebb ajándékok csomagolásánál törekedtem arra, hogy jellemezze a tartalmat. A varrott szaloncukrokat egy a saját anyagából varott zsákocskába rejtettem, a hajtogatott Tomoko Fuse spirál karácsonyi díszeket meg egy dobozba rejtettem el.


Így a csomi utal a tartalomra.
Itt van 1-1 darab kiemelve a dobozból. Az aranyszinű diszt szintén a kedven spirál origamis Tomoko Fuse ötlete alapján hajtogattam meg. Jellemzően nem kell ragasztani a dolgokat, de én a végére csak raktam egy kis dekupage ragasztót, mert nem egy alkalomra csináltam a diszt. A többi része viszont tényleg nincs ragasztva! A szaloncukrokat meg varrtam egy interneten talált
ötlet alapján, illetve Ancikáék a rövidáru boltban segitettek tanácsokkal, mert kezdő vagyok.:-)))
Nagyon egyszerüen megcsináltam, mert a végére egyben felvarrtam a csipkét, ( 15 cm magas volt az anyag és 1,40 cm széles) azután felvagdostam az anyagomat olyan méretüekre, amilyen nagyra akartam a szaloncukrot ( 15*12 cm). A már megcsipkézett darabkáknak összefogtam az oldalát...azt is összevarrtam. Igy kaptam egy téglalapot, aminek a két csipkés vége nincs összevarrva. Az egyik csipkés véget összeférceltem-összehúztam, hogy szépen fordrozódjon és aranymasnit kötöttem rá. Vatelin csikokat vagdostam fel - ez volt a tömőanyag - összehengereltem, beledugtam és megint férceltem a cukor másik végét. Ennyi! Ez nekem is sikerélmény volt, mert annyira egyszerú, de mégis mutatós.:-))
A bordó dobozt úgy készitettem, hogy lemértem kb. mekkora doboz kell-ene és elővettem az összes geometria tudásomat és elkészitettem a hálóját a doboznak. :-))) Legközelebb, ha csinálom akkor a csukódó tetöre is kétoldalt készitek hosszabbitást, ami belemegy a dobozba. Így nem lesz "kukucska-lyuk rajta. Nem zavaró talán annyira, de úgy szebb lett volna. A dobozt a dombor technikával diszitettem. Vannak nyomdáim, azok közül is most a Variostempelt szeretem - ez szilikonból készült és egy müa. lapra olyan formában helyezem el, ahogyan akarom. Speciális tintába nyomom, ami nem olyan gyorsan szárad. Ha készen vagyok a nyomdázással, akkor szintén speciális domboritóport szórok rá, ami beleragad a festékbe. A felesleget leszórom és akkor jön, hogy hőlégfúvóval rámelegitek és a por kidomborodik a papirból.:-)))

Hát ennyit csináltam. Ja még egy karkötőt is csináltam az Andi fiának a barátnőjének, de azt nem fényképeztem le. Ami viszont számomra is új ötlet volt, hogy találtam egy ötletet, hogyan kell ajándékzacsit hajtogatni és azt megcsináltam és az új Lidliben vásárolt szegecselővel csináltam meg a kivásásokat. ( Valami nagyon olcsón-akcióban jutottam 3 szegecselőre, ami szerintem a hobbi szintenek nagyon megfelelő és 990ft volt)

2009. november 16., hétfő

Ezeket az Origami babákat is még tavaly csináltam. Ők az elődei az előző képeken szereplő angyalkáknak.:-)))

BogárgyűjteményAjándékba készitettem ezt az Origami bogárgyűjteményt. Örültek nekik a fiúcskák - egy ikerpár kapta meg - a Tiffany Andi kicsinyei.:-))

Tomoko Fuse dobozok

A dobozokat, meg kusudamákat nagyon kedvelem...és hajtogattam még tavaly sokat, amikor is le is fényképeztem. Általában elfelejtem. Az origamiban a doboz, a kusudama, a geometrikus és spirál origamit kedvelem. Ajándékozáshoz ezek a legpraktikusabbak. Lehet bele ajándékot rejteni, vagy felfüggeszteni a szobában disznek vagy karácsonyfadiszt késziteni belőlük. :-))

2009. november 10., kedd

"Levelet hozott a posta, Jóska!"

Ma megkaptam Ritától az ajándékunkat!!! Hát ledöbbentem és nagyon-nagyon örültem. Ledöbbentem a mennyiségen és a szépségeken, amiket kaptam. És hogy mennyire eltalálta Rita, és hogy mennyire használható dolgok. ( Kishitűségem sajna megint elővett és leesett állammal együtt úgy kellett összekaparni. Ti. én szerintem nem tudok ilyen szép és hasznos dolgokat késziteni...én csak "porfogókat" csinálok.:-(( )
Most mellékelem a fotókat. mindennek meg lett a helye a lakásban és kellemes levendula illat van mindenhol!:-)))

kaptam egy táskát, amit praktikusan össze lehet hajtani és a kézitáskában magammal vinni. Egy nagyon szép dobozkát.
Barbara kapta a kacsát-libát, amit Boglárka rögtön le is nyúlt, hogy "áp,áp". Így most osztozkodnak Bogival. Bár Bogi kapta a röfi malackát. Ma este vel alszik és Csücsök Jóskával. A csomagban volt két szivecske illatosító, amiket már fel is akasztottam a szekrényünkre és árasztja az illatot. És melléklet volt még egy képeslap is.:-)))
És persze itt van két dönörűséges párnahuzat, amik kiváló helyen lesznek a nappaliban, mert pont a beige színű bőr ülőhöz passzolnak. ( Már fel is húztam két párnára őket.) Itt egy összesitett kép a rengeteg mindenről.:-))) Köszönöm Rita, nagyon örülünk!!!!

2009. november 9., hétfő

Wc takaró:-)))Nem én csináltam, hanem kaptam a szomszédasszonyomtól.:-))) Először - bevallom öszintén nem is tetszett az ötlet, de miután megkaptam és felraktam, azóta már nagyon tetszik.:-))) Barbara meg kifejtette, hogy egyenesen imád a WC-re járni most már. A kicsike is simogatta egy darabig, megkapó volt.:-)))

Ica felajánlotta, hogy készit még a földre letehető kis takarócskát is, ezzel a szinvilággal...és szemét módra kértem, hogy csináljon már még a bidére is ilyet.

Megtudnám csinálni én is, mert egyszerű és tudok horgolni...de már annyi mindenbe belefogtam.
Ami jó hír, hogy teljesen készen vagyok a Latinka játékára Tiffany Andi ajándékával. Még holnap megnézem napvilágnál és lefényképezem...de szerdán legkésőbb fel is adom.:-))) Remélem örül majd neki!!!

2009. november 8., vasárnap

Fürdőszobai fésűtartó


Itt is dekoupage technikával készitettem szintén konzerves dobozból a rengeteg fésűnek tartót. Itt is ugye az előzőekben emlitet alapozás-nem alapozás kitűnik. Ami fényesen ragyog és jobban beleolvad a virág, az nincs alapozva. A világitó sárga napraforgós viszont már sárga fetékkel le van alapozva. Ennyi a különbség.

Ceruzatartó


Kicsit belekaptam a dekopage-ba is...kezdő vagyok ebben is.:-(( Rá kellett jönnöm, hogy a konzerves dobozt is le kell(-ett) volna alapozni, ahhoz, hogy jól mutasson rajta a szalvéta. Ajándékba készült két fiúnak. Majd legközelebb alapozok is.:-)))

2009. november 4., szerda

karácsonyi ajtódísz


Nagyon benne vagyok most ....készitettem egy ajtódiszt. Még alakitok majd rajta 1-2 dolgot, de elsőre így néz ki most. ( De lehet igy marad...nem tooom.)

Hungarocell karika, zöld anyag és egy plüss rénszarvas kellett hozzá. No meg akasztgattam rá az előzőekben már mutatott karácsonyi gömbökből.

Ez amúgy tényleg helyes ötlet, hogy a "megunt" plüss állatkát fel lehet ide is rakni. ( Szerintem húsvétra keresek egy nyuszit...tuti hogy hányódik nálunk legalább 5 db a "kis" kosárkánkban.:-)))

2009. november 3., kedd

Karácsonyi hajtogatott papirangyalkák
Aranypapirból meghajtogatom a formákat. A leirása a blogomban is meg van - Origami babák címszóval - de ha kéri valaki, ide is szivesen felrakom.

Karácsonyfa diszek

Most kicsit eltérek a hagyományos papir csillagdiszektől...és belefogtam egy kicsit "anyagozni" is. ( Fiúk ezen a kifejezésen nagyon röhögtek!!:-)))
hungarocell gömböket, almákat, sziveket...és még van harangom is ...:-))) különböző karácsonyi anyagokkal vonok be.
A technika egyszerü: megtervezem hungarocellre a mintát. snizzerrel bevágom kb.1 cm mélyen...és az anyagot nagyságrendileg méretre vágom és belegyömöszkölöm a nyilásokba. Azután még diszitem aranyzsinórral és flitterekkel....

És így néz ki a végeredmény.

2009. november 1., vasárnap

Hallowen lámpa a kicsinek


Kb. 2 éve vettem az Opitecnél egy elemmel múködö mécsestartó botocskát. Ötletesnek tartom, mert így nem égő dolog van a gyerek kezében- Nemrégen még Barbara járta vele a temetőt....sokszor megyünk sötétben is a temetőben, mert ilyenkor olyan gyönyörű.
És most idén megalkottam Boginak is egy lámpást. Szükség volt hozzá 2 Medve sajtos doboz aljára, elemes botra, egy kis hóemberes pauszpapirra, fóliás ragasztóra, normál ragasztóra. És így néz ki.

Újabb játék!!

Kezdődik a karácsonyi hangulatom...igaz már készitem is a karácsonyi diszeket és az ötletek már a fejemben vannak.:-)))De közben azért - mivel szeretek játszani, még egy játékra beneveztem. Ez a Tiffany Andi blogjátéke. A lényeg ugyanaz, mint a Latinka játéka...csak itt nem kell kirakni a blogra a játékot - de lehet - és fel kell adni a csomagot december 15-ig, hogy karácsonyig odaérjen a cimzetthez. JA ÉS A CSOMAGOT NEM SZABAD? CSAK A FA ALATT KIBONTANI!!!!

Itt vannak a részletek a játékhoz:

http://andi-tiffany.freeblog.hu/archives/2009/10/31/Ajandek_Neked_TolemTole/#comments