B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2010. március 25., csütörtök

Meglepi

Újabb meglepi csomagocskám ért célba Tipikosnál:-)) Életem első Mangyalcija is neki készült.

2010. március 23., kedd

Varróklub a faluban

Na lehet ez is egy hosszú történet lesz:-))) ( Mert el kell, hogy magyarázzam és sok fénykép is lesz!!!)
Már régóta vonzódtam a varráshoz...de valahogy ez nem teljesedett ki, még így hobby-szinten sem mindaddig, amíg nem kerültem kapcsolatba Latinka révén Rirával a játékban. A kezdő lökést Rita adta meg a szép dolgaival, amik hasznosak, szépek, és én is meg tudom többé-kevésbé csinálni. És itt lépett életbe a "Sors keze", hogy akkoriban szereztem tudomást róla ( vagy akkor tudatosult ), hogy itt Tmérán is van egy Club, akik időközönként találkoznak és tanulnak egymástól és megmutatják egymásnak az ötleteiket.
Már karácsony előttvoltam egy ilyen foglalkozáson ( A másik blogomban irtam is róla) Ma szintén voltunk a 2. találkozón. Szépen felpakoltam a kicsikét és a nagyocskát...és rettentően jól éreztük magunkat. 5-től fél 7-ig voltunk ott. Csak azért jöttünk el, mert a kicsike nem uzsonnázott....:-)))
Bogi élvezte a társaságot, és nagyon nem is kellett ránéznem, Barbara meg hozzá fogott szalaghimezni.:-))))
ti. ez volt a fő téma: Szalaghimzés a hungarocell tojásra!!! Megpróbáltam és ugyan nem tökéletes, de tényleg egyszerübbnek túnik nekem, mint egy X-szemes.

Az első óra mondjuk azzal telt el, hogy megcsodáltuk egymás csodáit, műveit...és osztogattuk az ötleteket. fénymásoltuk a sablonokat...és beszélgettünk.

A nővérem is eljött...és hozta magával az X-szemes dolgait. Jaj, nagyon szépek. Hogy van hozzá türelme????:-))) (Bár be kell valjam, ő meg rácsodálkozott az én Tilda nyiszimra és Mangyalcimra illetve a táskámra...nem akarta elhinni, hogy én csináltam.:-))))

Éva mutatta meg a szalaghimzés alapját...sőt még fénymásolatot is kaptam. Bár azt hiszem van szalahimzéses digi könyvem, de így sokkal életszerübb volt.

Hevesről is érkeztek vendégek! Ki ismeri fel őket???Igen - Ancikáék a Rövidárúból is itt voltak!!!!

Boglárka is lefoglalta magát. A háttérben látni, ahogyan ül a nővérem ölében. de állt ő séken is a tábla előtt és rajzolt. tiszta kréta lett a rucija.:-))) No meg járkált közöttünk és ő is szemrevételezett mindent!


Szerintem nagy élet volt itt és mindenki nagyon jól érezte magát.

És néhány itt bemutatott ötlet, amik közül 1-2 dolgora azt mondtam, hogy én is szeretném megcsinálni....majd egyszer. Amúgy meg volt nagy röhögés, mert nagyon ismerem én már Barbara nagylányomat....ti. ő mindenre azt mondta, ami megtetszett neki, hogy ő is szeretne.:-)))
Ezek a képek sajna csak töredéke annak,amit le szerettem volna fényképezni...de először itthon hagytam a memória kártyát, amiért végül hazajött Barbara...majd pedig lemerült a gépem.
De hoztam el ötleteket, amiket be kell majd szkennelnem...és még iderakom.Jó lehet még valamire.:-)))
Szóval megint egy szép nap van a hátam mögött...és most megyek varrni.:-))) Láttam valami apróságot ott...és amúgy is le vagyok maradva a libával, meg csibével...meg....:-)))

Érmék keretben

Még a hétvégén kapta Barbara a képen látható érméket a nagybátyámtól. Nem bízok semmit a véletlenre, ezért úgy gondoltam, hogy valami keretbe kellene őket foglalni, nehogy elvesszenek. Az érmék hátulján van egy dátum...1939...de lehet ennél régebbi időből származik. Tehát feltehetően értékes is, arról nem beszélve, hogy a nagybátyám jó szívvel adta Barbaraának. Barbara meg amúgy is jár hittanra...és a zongora tetején nem is zavar ez a kicsit modern vonalúra sikeredett jelképes kép.:-))))
Én úgy gondoltam nem rakok rá semm mást, a két érmén kívűl. Úgy érzem, hogy így olyan nemesen egyszerü....de lehet túl egyszerű. Szerintetek??? Hiányzik még egy kereszt vagy valami...???

2010. március 22., hétfő

Megint varrtam...

De még nem eleget. Ma éjjel még folytatom, mert lemaradtam renesen magamtól..és elképzeléseim-terveim vannak. Kis csajomnak is lesz nemsokára a szülinapja...és már ki is találtam neki a meglepit. Remélem sikerül is megvalósítanom.:-)))

Ja és készen lettem a Rita Varrószakkörös Tilda nyuszival ma. Tegnap éjjel szabtam kis és varrtam össze nagyjából. ma délelőtt nagy viszontagságok árán megvarrta a rucit is...majd végül ma este varrtam meg az arcát. Hát...olyan!!!
Boginak viszont nagyon tetszik. Azt hiszem gyarapodik az ágytársaságunk még egy jószággal.:-)))

JA !A Bogi ruciját ne nézzétek...tiszta mocsok...de kinn voltunk délután az udvaron.:-)))2010. március 19., péntek

Lemaradásom egyik okai ezek voltak....

hogy belefogtam sorozatban gyártani a nagy koszorúkat. Én nem vagyok normális!! De úgy gondoltam, hogy ha nekem van...akkor megosztom az anyuval és anyósommal is a munkámat. Vagy örülnek, vagy nem!:-)))
Ilyen lett az anyué és az anyósomé:

Az enyémről meg korábban már raktam fel képet. Itt:

Ja csináltam még két kicsit is magamnak az én szineimmel ( Sárga, narancs, és zöld)...de nem lett olyan jó a kép. Csak a méret miatt ( hogy mekkora a különbség a kettő között) ..felrakom ide is.:-))

A tömködéssel kapcsolatban meg el kell áruljak egy titkot ( bár így is sokáig tartott, de mégis haladósabb volt), hogy egy cégtől szereztem un. "paplan-tömítést" ami nem olyan puha, mint a vatelin. Van tartása...és azt vágtam hosszú csíkokra és azt húztam bele a csőbe.:-))) Ettől nem olyan petyhüdt, hanem stabil a koszorú!!:-)))

2010. március 18., csütörtök

Újabbak

Két csomag talál ma gazdira az apróságaimmal. Ezek azok:
Mindkettőben az "új tudományommal" mutatkozom....enyhe túlzás.....:-)))Határidő naplókat csomagoltam be karton anyagba...és neten találtam édes tulipánokat, azokat próbáltam megvalósítani.:-)) Az egyik csomiba még egy bugyi neszit is becsempésztem...most édesség volt benne. A bögréket meg már mutattam korábban.

Na és most indulok a többi ötletemet megvalósitani, a többi ajándékocskát...és persze le vagyok maradva a Rita varrószakkörében 1-2 dologgal..illetve tartozom fényképekkel....Most hozzá fogok,...mindjárt.:-)))

2010. március 15., hétfő

Nem lustálkodok...

Még ha úgy is túnik, hogy éppen nem csinálok semmit...sajna pont az ellenkezője forog fenn. Olyan sok tennivalóm van, hogy nincs idő mutogatni.:-)) A tavaszi hónapokban mindenkinek névnapja, szülinapja van. Már egy cetlikére fel van irogatva, hogy kinek mit szeretnék csinálni...és szép lassan alakulnak a dolgaim.

Ezeket a bögréket tegnap éjjel sorozatban legyártottam. Mindnek van már kisgazdája:-)))A csészéket a 100ft-os boltban vásároltam és a matricákat meg neten rendeltem. Nagyon tetszik a végeredmény nekem. Még mosogatógépben is lehet őket mosogatni. Annyi, hogy a mi cicás bögrénken a cica tappancsok lejöttek rőla.:-((( Tehát jobb mégis, ha az ember kézzel mossa el. Annyira nem lesznek ezek piszkosak.:-)))Ez a határidőnapló-borító és egy Barbara által rajzolt bögre ( ami lehet a való életben nem használható olyan jól, mert strasszkövekkel van díszitve:-))) egy nagyon kedves ismerősünknek készült.Majd még mutogatok mást is, de most egyelőre ennyi van 100%-ban kész! Sok még csak 50%-os, vagy éppen még csak fejben van meg.:-(

2010. március 10., szerda

Luna meglepije!!! - megérkezett !!!!

A Latinka ajándékláncában Lunától kaptam meglepit. illetve királyi többest kell használnom, mert kaptam a lányaim is!:-))) Minden kézi munka!! Még a szappan is...aminek Bogi nagyon-nagyon örült. Éppen a szomszédból jött haza, mikor megtalálta a szappant és boldogan mutogatta!Így a meglepik közös fotózásán a szappan már nem szerepel!:-)))Hozzá kell tennem, hogy Barbara sem különb, mert hazajött suliból és ment matek különórára....DE! az ajándékait vitte magával megmutatni a Marika tanárnéninek!!!!

Na és akkor beszéljünk rólam is! Én sem vagyok különb...mert nagyon örültem az ajándékoknak. Nagyra becsülöm a fáradtságot az elkészitésével. És ígérhetem a gyerekek nevében is, hogy nagyra fogjuk becsülni. Pl. úgy, ahogy a következő fényképen is szemléltetem...mert kiraktam az alátéteket és a meglepiket másképpen is az asztalra!!!Kedves Luna nagyon szépen köszönjük a meglepit! Nagyon tetszenek és nagyon nagy örömöt okoztál vele a mi kis családunkban!!:-)))

2010. március 9., kedd

AA Club bővítése

Hát én még nem is régóta varrogatok és már annyi mindenem van...én magam ledöbbentem. Persze ezek nem mind mostani beszerzések...de akkor is.

Ezek a szalagok a szalaghimzéses projekthez (is) kellenek...illetve az articsóka technikánál használom. No meg most a varrásnál.

Ezeket a varró kellékeket a Lidliben vettem. ( Reklám helye. ) A cérnák 700,-, a tűket is tartalmazó doboz 1200,- volt most.
A szalagok:

Az anyagok:


És akkor most még nem is mutattam a többi technikához tartozó kincseket!:-))) Ne ítéljetek el! És ne is küldjetek orvoshoz, én is tudom...:-)))))

2010. március 8., hétfő

Mangyalci 2. - Védangyal

Tegnap este megszületett a Mangyalci 2. Ez a Rita varrószakkörében varrt 4. számú macim. Már varrtam a barátnőm kislányának, most meg összeöltöttem egyet a kedves páromnak. Még régebben csináltam neki Zsugorka fóliából a kocsiba egy "Védó szöveget". Mert ugye sokat van úton és ne történjen semmmi vele, ha lehet! Most meg megvarrtam a Védőangyalkáját és ma hajnalban személyesen akasztottam ki a Passatba.

A másik macika szintén neki készül, de azzal nem lettem kész. ( A maci maga kész, csak a rucija nincs meg...csak elképzelt állapotban) Ő meg a hátsó ablakba kerül és Barbara találta ki, hogy legyen egy bajor maci.:-)))

Képet nem tudok mutatni, mert nem fényképeztem le, de ugyanúgy néz ki, mint Mangyalci 1. ....talán csak az arca lett más...kicsit kajla a mosolya...:-)))

2010. március 1., hétfő

Kész a tatyóm:-)))

Alig vártam mááááá, hogy Bogika elaludjon ( de szemét anyuka vagyok, de tudta ezt ő is, mert alig akart elfeküdni:-)))) ) és folytathassam. És kínlódtam ugyan vele még..de készen vagyok.:-)))
És fogok még varrni!!:-)))

Táska projekt...elkezdtem...

Csak nem hagyott nyugodni a táska..:-)) Sötétzöld vásznat választottam hozzá...és mindenképpen kellett rá, valami minta. Ezért kitaláltam, hogy a múltkor is elhagytam a boltban a táskámat ( végül meg lett....mert fel sem tünt amúgy, hogy táska nélkül mentem haza..:-((( ) - Ráírom a nevemet. Lehet valami egyszerübb mintával kellett volna elkezdeni az applikálás gyakorlását!:-))) De mindazok ellenére, hogy első munka és nem egyenletesen vitte a gép...és lehet sűrűbbre kell állitani...stb. totál be vagyok zsongva ettől.:-))))Nekem a maga tökéletlenségével is tetszik. Lehet ettől szebb számomra, mert én csináltam!:-)))Ha Bogika is úgy akarja - mert most még alszik - akkor ma a táskát is befejezem. Lehet csak éjszaka lesz belőle...de az sem baj!:-)))Ki akar most aludni, mikor van elfglaltság!:-)))

Ja...most hazudtam, mert a betűk alá csak oda raktam egy virágmintát ( nincs felvarrava és nem is ide lesz )...azon gyakoroltam tegnap este ...szóval az az első applikálásom.:-))