B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2010. április 26., hétfő

Unokaöcsém képe 2.

Ahogyan írtam is, megkérdeztem az unokaöcsémet és meg is mutattam neki, hogy mit akartam rárakni a képre eredetileg...csak nem akartam túl csicsásra. De neki úgy jobban tetszett. Ezért délelőtt, amíg a kicsi aludt...meg is csináltam! Hagy vigye már haza és rakja a helyére. :-)))) Tehát most már így néz ki a trófeás kép!

2010. április 24., szombat

Zsolti unokaöcsém-keresztfiam meglepije....

....csak megszültem ezt is. Nem nagy kunszt lett volna...csak kicsit bonyolulttá vált. A másik unokaöcsém és a barátnője szerezték be nekem Egerben ezt a képkeretet...aminek utólag derült ki, hogy olyan idétlen kép méretezése van ( 7*9 cmes fotó, meg 17/20-as...stb.) Végül is a Photo Hallba kellett bemennem és vittük magunkkal a keretet is...ott kinyomtatták a méreteket!!! Aztán meg hazafelé jövet a keret kiesett a csomagtartóból a ház előtt és összetörött az üveg!!:-((( Na de ez már inkább muris volt a végén. Szomszédasszonyom gyorsan beüvegeztette...és végül is tegnap elkészül a vadász unokaöcsémnek a trófeás képe!:-)))
Még gondolkodtam rajta, hogy dekoupage-k rá vadakat, vagy makkot...de aztán lebeszéltem magam. Majd megmutatom Zsoltinak és tetszik neki, akkor utólag rárakom. Így egyszerüen szép lett....remélem örül neki!:-))))


Egy macska "arca"

Eddig úgy mutogattam a cicát, hogy még nem volt meg az arca...mennyivel másabb már így "pofásan"??:-))))

Barby tolttartója


Ezt kaptam Barbarától a névnapomra és mellé még egy füstőlős-gyertyafényes masszirozást!:-)))

2010. április 22., csütörtök

Gyógymaci

Csak nem bírtam már ki..és a barátnőmnek tegnap este még összeraktam félig egy "gyógymacit"!!! Ma délben a krumpli ültetés után még befejeztem, így mire jött a kis csomagja még kiegészült ezzel a macival, és még 3 szál tulipánt összeraktam neki csokorba, amíg ő készítette nekem az ADÓ-bevallásomat!
Azt hiszem ennek a kis macinak örült a legjobban, mert úgy megszorongatta!!!!:-))))
Nagyon örülök amúgy, mert jó sokáig itt volt és olyan régóta most ma nagyon sokat beszélgettünk. Remélem hamarosan még jobban lesz és mehetünk majd együtt cangázni is!!:-)))
Kati! Vigyázz magadra!!!!!!
Az első képen jobban lÁtni a macika szinét...olyan barackvirágszín...a másodikon meg nem olyan homályos...Nagyon tudok ám fotózni.:-((((

2010. április 21., szerda

Még két apróság

Ahogy írtam is majdnem mindenkinek a családból és az ismerősök között is.... most van tavasszal a szülinapja, névnapja. Két unokaöcsém barátnői sem kivételek ez alól. Ők is mostanában ünneplik...ja majd május 2-án lesz egy közös családi grillezés. De én a nekik készített dolgaimat már előtte odaadom. És ezek készültek:
Színválasztásban nem volt gondom, mert Angi szereti a rózsaszínt. A "téma" pedig az unokaöcsém ötlete volt. Ő ugyanis mikor itt járt, akkor azt mondta, hogy csináljam meg a cicát....a zsepi tartó meg már jött hozzá automatikusan....mert ugye anyag van már felhalmozott állapotban!:-)))( AA-CLUB!!!! )

A tányért már korábban elkészitettem...és szántam is valakinek...Tiffany Andinak. de ő elkezdett tányérokat festeni és olyan szépek voltak, hogy nem mertem elküldeni az enyémet.:-))) NA de most meg kapóra jött, mert Enikő meg nagy süti készítő...és erre aztán lehet rakosgatni és kínálgatni. Csak mosogatógépben nem mosható. A zsepitartó meg itt is csak úgy jött. Itt viszont a másik unokaöcsém fejtette ki, hogy csak lila lehet, mert Eni ezt szereti. ( Barbara kettő!!!!:-))))

A zsepitartókról el kell mondjam, hogy ezek is..és a barátnőmnek készült narancssárga mintás is, már bélelve vannak a Rita bugyi neszi leírása alapján. Kicsit variálni kellett...de nagyon királyul lehet ezt is forgatni. És így a szép bélést látni, nem a varrást.:-)))
Láttam már ezt máshol is a neten, szépen körbe tűzve, zipp levarrva, díszitve ( bár a lilát már én is díszitettem kicsit - nagyon tetszett ez a fehér valami és csak 90,- volt métere) és természetesen a blokkos varrás is bemutatkozott már. Na azt nagyon jó lenne elérni egyszer, hogy olyan szépségeket tudjak gyártani.
Na és ezen okból kifolyólag a zacsitartó babám még mindig félkészen heverészik ( kivéve, ha Törpilla elragadja és cipeli )...és a blokkok varrásához kimosva, megszáradva hevernek az anyagok...már csak hozzá kellene fogni kivasalni és megvarrni őket!:-))) Na majd összekapom magam!!!:-)))

Barátnőmnek...

készítettem egy kis apróságot. Jön holnap hozzám "hivatalos" ügyben..és szeretném én is meglepni valamivel. Remélem el tud jönni, mert nem érzi magát most olyan jól...pénteken volt kemon..:-((

2010. április 20., kedd

Játékok!!!!

Mostanában nem neveztem be semmi játékba...nem tudom megmagyarázni miért. Pedig gondolkodom már megint a Latinka ajándékláncán, meg folyamatosan figyelem Tiffany Andi piros pontos játékát...és néha elkapom a Tiffanyu játékát is...

Na de most hirtelen kedvet kaptam és be is nevezek 1-2 játékba, amiknek termszetesen a feltételeit teljesítve, kirakok mindent az oldalsó sávba. Részletekért oda lehet kattintani.:-))) Illetve ide is belinkelet a Blog tulajdonosokat! Tehát:

1. Rozandinál szülinapi játék
2. Toritextilnél egy választós játék a szülinap és a látogatók számának megünneplésére.

Így gyorsan most ennyi! Nézzetek be hozzájuk! Szerencse fel! És sok sikert a játékosoknak, valamint a játék indítónak minden jót!:-)))

2010. április 18., vasárnap

Könnyű, gyors siker - zsepitartó

Rá kell jönnöm, hogy én is olyan vagyok, mint Barbara: Szeretem a könnyű és gyors munkát...aminek hamar látom az eredményét.:-)))Napok ótanem tudtam leülni a gép elé...csak 1-2 percre. Tegnap este viszont Barbara pizsi-partyt szervezett hirtelen az egyik barátnőjével. Boginak folyik az orra..és nem találtak zsepit...és már régóta szerettem volna ezt a NAGYON egyszerű tolltartónak, zsepitartónak, vagy kis pénztárcának való varrást kipróbálni. Így adva volt, hogy gyorsan összeöltöttem nekik ezeket...persze egyformát kaptak.:-))) Szerintem nem ez volt a legutolsó ebből.

2010. április 16., péntek

Csomag egyben...

megérkezett a rendeltetési helyére.:-)))) Ez volt benne.


Persze kicsike nem bírta ki a fényképezést és ő is közreműködött. Jól összehasomlította az ő cicáját a csomagbelivel.:-)))

Szóval ANDI! Sok boldog Névnapot és boldog szülinapot kívánok! Így jó előre!!!:-))))

2010. április 15., csütörtök

részlet...

Valakinek készítek valamit...és készen vagyok valamivel....:-)))Egy 3 darabos tulipánnal....Nekem tetszik....
MAJD felrakom, ha megkapta a csomit!!! Ma feladtam.:-)))

Boglárka persze bele peszterkedett a képbe...MERT NEKI MINDENHOL ott kell lennie!!!!:-))))))

2010. április 14., szerda

Két nem saját ötlet megvalósítva..:-))

Az óvodában jártunk ma délelőtt. Kicsit csodálkozok, hogy miért is??? Ti. A bölcsibe még szeptemberben tavaly be kellett íratni Bogit...mert ha mehetek vissza dolgozni, legyen a kiscsajnak is hová mennie.:-))) De ma be kellett íratni az oviba is!!!!:-)))Kicsit maradtunk is játszani a gyerekekkel. Én felszereltem magam "munkával", és vittem magammal drótokat meg bevonót, meg fogót, meg vágót....ti. gyártottam még tulipán alapokat. Idén tavasszal mindenki tulipot kap a szülinapjára és névnapjára. Na ez volt a bevezető:-)))
Szóval itt kaptam meg az óvónéniktől az első anyák napi projektet, amit ők csinálnak a szülőknek! Ötlet gyanánt kaptam meg...és közzéteszem, mert egyszerűen szép! És nagyobb gyerekkel is elkészíthető!

A másik megvalósítás viszont már a mi kezünk munkája Bogival. Ez egy szalagtartó doboz. Ti. hiába csavartam fel őket kartonra...lakik nálunk egy kis ördög, aki mindig hurcibálta ide-oda. Ezért mikor rátaláltam erre az ötletre..tudtam ezt nekünk kell. Ott lehet szebben volt megcsinálva, de én most csak ezt a papírt voltam hajlandó feláldozni a doboz bevonására.:-((( Majd ha ez szétmegy, akkor keresek egy másik szebb papírt. Ennél több szalagom van, de már félkészen lefotóztam...még most éjjel rakom bele a többit, mert Bogi csak eddig bírta türelemmel...és elkezdte megint széthordani a cuccost...ezért megvártam, amíg elalszik.

2010. április 12., hétfő

Gyors szülinapi meglepi

Ma reggel a nagyobbik lánykám, mielőtt elment volna Tardosra - reggel 7-kor - szól, hogy "Jaja, anya! Timinek pénteken van a szülinapja!!!Elfelejtettem! Tudok neki valamit vinni??" Nem ütött meg a guta. De feltaláltam magam. Volt megvarrva egy maci, csak a szeme hiányzott ( milyen jó, hogy félkész termékek hányódnak a lakásban :-))))Még gyorsan zsugorfóliából készitettem neki a nyakába egy táblát, amibe belelukasztottam, hogy timi, meg odaírtam, hgy Boldog szülinapot: Barby....és már mehetett is!
Csajomnak ilyenkor azt mondom, hogy "Minden kívánságod így teljesüljön!":-)) A nyakamba borult és jól megszorongatott.:-)))
A táblácskát a nyakában, hiába próbáltam fotózni...csak ilyen sz....lett.:-((

fertőzök!!!:-)))

Szomszédasszonyommal ápolom a jó kapcsolatot és barkácsötleteket is szoktam/barkácscuccaimmal együtt adni neki. Legutóbb a papirkivágó/nyomó/lyukasztó és mintavágó olló készletemből adtam neki kölcsön:-))) Ezek a végtermékek.:-))


2010. április 11., vasárnap

Játék Tiffanyunál!!!:-)))) OHHHHHH!!!


Ma este ezt a levelet kaptam Tiffany Anditól. ( Nem tudom miért, de nem vagyok rendszeres olvasója Tiffanyunak. Majd utánanézek már, hogyan is lehetnék???!!!:-)))

"Kedves barátaim!

Tiffanyu játékot hirdetett. Az én kreatív blogomban már kitettem oldalra a gyönyörű lámpás képet, amiről át lehet hozzá linkelni. Kérlek Titeket, akinek nem jelent gondot, tegye ki a saját blogjában oldalra. A játékot Ildi folyamatosnak tervezi, tehát nem egy alkalomra szól, ezért olyan helyre kellene tenni, ahol nem zavar Titeket, ha tartósan ott marad.

Köszi! Tiffany-Andi"

TEHÁT JÁTÉKRA FEL!!!! Már ha van kedvetek!:-)))Kattintsatok a képre és odavisz a net a címre.-)))

Varrógép + cicák

Tegnap hajnalban Boglárka riasztott bennünket fél 1-kor (éppen fél 12 körül feküdtem le.:-(( )...fél 4-kor végül felkeltünk mind a hárman..:-(((Persze a csajok 5 körül elaludtak...de én már nem akartam lefeküdni és elkezdtem varrni. Erre a varrógépem megadta magát egy varrás közben.:-((( Először átvizsgáltam én...de semmit nem tudtam tenni vele...majd jött a nővérem ... ő sem. Majd támadt egy jó ötletem és felhívtam egy ismerősömet, akik varrnak, hogy ajánljon már egy szerelőt. Olyan mákom volt!!!Még délután bele is fértem a programjába!

Gyerekek olyan a varrógépem, mintha kicserélték volna! Most már egyenesen varr, tud nagyon sok mindent!! Itt volt két órán keresztül az ember ( mondja nekem valaki azt, hogy egy pasi nem tud sokat beszélni:-))), de azt hiszem nagyon sokat tanultam tőle! ÉS! Megcsinálta a varrógép talpamat, így nem kell újjat venni, mert eddig a tesóméval varrtam!!! ( Bespórolt nekem X összeget! ) Nem volt húzós sem a szerelési díj! Szóval ha valakinek kell én csak ajánlani tudom!!!

No és ugyan X dologba vagyok belefogva..és minden félig kész, de ezeket a cicákat felrakom már - bár még nincs arcuk hímezve. Megmutizom. A hímzett arcu a Bogié...a kék a Barbyé...a többi meg ajándék a neszivel együtt.:-)

A cicáknak én most kötöttem egy masnit is a nyakába már nagy kínomban....

2010. április 8., csütörtök

Hűtőmágneses játék

Boglárka előszeretettel pakolgatta a hűtőmágneseket a hűtőn. Némelyik testi épsége bánta ( amiket én öntöttem gipszből ), mert sajna eltörtek a nagy rámolásban.
Na de ezt megoldottuk most Barbarával közösen. Heverészett a szekrényünkben egy fából készült mandala kirakó. És persze volt itthon mágnescsík és ragasztó pisztoly.:-))) Na ná, hogy van!! Párom szerinte egy évig biztosan tudna a készletemből a suli használható dolgokat késziteni:-))) A fákra felragasztottuk a mágnescsíkokat és most már építkezhet-kirakózhat a legkisebb királylány is a legnagyobb királylánnyal, mert ezek nem törnek el.:-)))ja és persze a képeken Boglárak persze, hogy eszik!!!! Mostanában megint tömi az ételt magába!!!:-))) Pláne a hűtő közelében!:-)))

2010. április 6., kedd

Barbarától kaptam...csak úgy

Vasárnap délelőtt kedves nagyobbik lánykám egyfolytában rajzolt és készitgetett valamit. A rajzok nagyon jók voltak...ki is rakta a szobája ajtajára:-((( Nem nagyon értékelem, de majd egy pár nap múlva leszedjük ( együtt)..és majd beszkennelem és mutizom.
Na de délutánra kelve már nagyon benne volt, hogy készít nekem valamit. Elvonult a szobájába és a képen látható dolgokat csinálta nekem. Egy jegyzet füzet " ANYA" felirattal...és egy "Kuponfüzet".:-))) Ez nagyon eredeti ötlet! 1 évig válthatom be ( én egy nap alatt elhasználnám:-))). A következő kuponok állnak a rendelkezásemre:
- Fél órát vigyázok Bogira anyának!
- kiporszívozok az anya szobájában ( Ez a dolgozó)
- Reggelit csinálok anyának.
- Megölelem anyát!:-)))

A szalmát nem tudta csak cellux-al tagasztani, mert a pisztolyt nem adtam neki oda...és nekem meg nem volt időm bemenni hozzá ( akkor sütöttem még a bajor almás sütimet, meg a pogikat)....no meg akkor nem is lett volna meglepi.

Díj...Köszönöm Bemka!!!!


Ezt a nem mindennapi díjat kaptam Bemka-tól.
A szabályzat szerint el kell fogadnom, ezért köszönettel elfogadom.
De nagyon zavarban vagyok, mert nem is tudom .....na de mindegy. Köszönöm Bemka!
És akkor íme a szabályzat:

1. Ha valaki adja, én elfogadom, ellenvetés nélkül.
2. A logót kirakom a blogomba.
3. A szabályzatot kirakom a blogomba.
4. Megnevezek hat másik blogot, akiknek átadom a címet.
Nagyon szívesen megtenném, de az én ismerettségi körömben már mindenki megkapta...és úgy vaktában meg lövöldözni??? Hát??? Nem szeretnék. Azt hiszem mindenki megérdemli, aki blogol és alkot és gyereket nevel és vele egy férjet is, háztartást vezet és dolgozik...és egyáltalán ...
5. Kitöltöm a tesztet és kirakom a blogomba.

Teszt:
Név: batorba
Becenév: Csilla
Lakhely: Hevestől nem messze egy falucska ( Segitség: Itt van Európa egyetlen Rendőrmúzeuma...???!!!:-))))
Születési hely: Heves
Magasság: 174 cm
Névnap: április 22.
Foglalkozás: német tanár, anyuka, feleség, barát, állatvdó/tartó...stb. ( NEM sorrendben )
Testvérek: Nővérem
Anyanyelv: magyar
Beszélt nyelvek: Német és angoéul kíválóan tudom mondani: "I'm sorry. I speak no english. I speak germany. Do you speak germany?:-))))"
Gyűjtemény: Hát elég sok minden. PL. barkácscuccok, szalvéták,anyagok, ...párom jobban tudja...
Cipőméret:41
Iskola: Tarnaméra, Heves, ME BTK, Pázmányt elkezdtem..:-(((
Kedvencek: gyerek, állatkáim ( degu,hörcsög, cica, kutya) növény
Zsebpénz: Néha van kis "dugi pénzem", amit internetes-rendelésre költök el...persze barkácscuccokat veszek.:-))) De amúgy tudja "azuram"
Álom: Nyögdíjjasan a nyakamba venni egy lakókocsival és a férjemmel a világot és eljutni sok helyre!!!:-))) Ja és lehet egy kis anyagi segítség jól jönne pl. egy kis lottó nyeremény?!
Háziállatok: kutyák, macskaállat, deguk, hörcsögök:-))) Van minden. ( Lehet én is idetartozom?:-)))

6. Megnevezem,hogy kitől kaptam,és nagy színes betűkkel kirakom a blogomba:

BEMKA küldte 2010.április 5-én. Köszönöm szépen!

Teszek-veszek, ténykedek

Mutogatok, ahogyan megígértem. Ezeket csináltam az utóbbi időben a teljesség igénye nélkül. És tudnátok mibe illetve mikbe vagyok belefogva??:-)))
Pipi és kacsa csak úgy dísznek a virágba...illetve a későbbiek folyamán Bogi és Barby befogta a bábszínházba...tehát haszna is lett.:-)))
Tulipán dísznek a húsvéti asztalra, de már ezek az anyáknapjára készültek a mamiknak.
Boginak a húsvéti nyuszi hozta ezt a kilincsre akasztható cicát, de már a kék párja félig ki van tömve Barbarának. ( És egy harmadik tömésre vár, mert az unokaöcsém barátnőjének a szülinapi ajándéka lesz április 26-ra.:-))) Nagyon előre vagyok máááá...:-)))
Egy kosárnyi sárga csibe várta a locsolkodókat..és azt hiszem osztatlan sikere volt, mert ugyan csak a családtagok kaptak, de mind elfogyott.:-)))
Készült egy pár hungarocell tojás is, de idő hiányában inkább csak kipróbálgattam az "AA" Club tagjaként felhalmozott anyagokat és szalagokat. Tavaly nagyon szép egységbe voltak a tojások...de tavaly az volt a locsoló ajándék.
A két kicsike sárga koszorómat is lekaptam ablakpucolás közben, mert másképpen nem ment. Mindig tükröződött a fotón az üveg. ( De ahogyan írtam emellett csináltam két nagy sárgát magamnak az ajóra és két pirosat a nagyiknak. No meg az első szobák ablakaira másfajta diszek kerültek, de azokat még nem tudtam lefényképezni. Azokat előregyártott és vásárolt filcekből fűztem fel szalagra.
És elkészült a Boglárka 2 éves szülinapi ajándéka is. Egy ajtóra akasztaható bábszínház. Silány munka, de mentségemre szóljon, hogy életem első nagyobb munkája az anyaggal. Én tudom, mi hibádzik, de azt hiszem nem csinálok belőle nagy ügyet, mert a csajok nagyon örültek neki...és ez többet ér mindennél nekem.:-))) Majd legközelebb jobb lesz.:-)))

És akkor így nézett ki a nappaliban felpuccolt asztalunk a locsolkodókra várva.
És ilyen lett a teraszon az asztalkánk.

Emellett még feldíszitettük az udvaron az ecetfánkat tojásokkal és szalagokkal. És természetesen megejtettük a tavaszi nagy takaritást, kocsonyfőzést, kivasaltam 80%-ban a vasaló kosaramból....és sorolhatnám. Azt hiszem elég termékeny voltam. És remélem maradok is.:-)))

2010. április 3., szombat

Húsvéti "fealing"

Hát már alakulok, de még korántsem vagyok készen ( JA, az idegeimmel???::-))) Azzal már igen.:-)))) Az asztalkánkon már azért van egy kis húsvéti hangulat és ezzel a képpel kívánok mindenkinek nagyon kellemes húsvéti ünnepeket!

2010. április 2., péntek

Tipikostól:-)))


Kedves Tipikos!
Nagyon köszönöm a meglepidet. Úgy megörültem ennek a kis "őrült birkának", mikor megtaláltam a csomagot az asztalon...ugyanis mááááá megint nem voltunk itthon délelőtt mikor a postás hozta a csomagot. Nem én bontottam ki, hanem Barbara és utána meg majdnem élet-halál harcot kellett vivnom érte, mert Bogi is le akarta nyúlni. Végül is kiegyeztünk a csajokkal, hogy a félfalamon kap helyett, a többi mütyürünk mellett.:-)))

Nagyon köszönöm, hogy gondoltál rám!!!

És egyben mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.

Ui. Majd húsvét után mutizok én is képeket...de sok minden még félig készen heverészik a lakásban.:-((( Csak ne kapkodnék mindenbe bele!:-((