B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2010. november 27., szombat

Advent első vasárnapja

...nálunk szombat estére került.:-)))Holnap ugyanis Péterem megy vissza Németbe dolgozni és így nem tudtuk volna együtt 4-en körbeülni a koszorúnkat. A mai délután így erősen az első vasárnapi készülődéssel telt el. Az ablakokba és ajtókra felszereltük a díszeinket, amiket ilyenkor szoktunk.Peti megcsinálta a diszkrét kis házvilágitásunkat.:-)) Ezeket nem fényképeztem, mert úgysem lehetne látni.
Én kiraktam a félfalamra a virágok alá a karácsonyi kis nippeket.

Kiraktam tálcára a kis angyalkagyűjteményünket.:-)

A Tipikos nagy angyalkája két télapó között landolt most.:-)

És nem utolsósorban elkészítettem két adventi koszorút. Az egyik a nagy családi,

a másik a Barbara szobájába egy kis modern-gyöngyös-kamaszos.:-)))


Persze a színek nem az igaziak, de már vakuztam.
Kiscsajunk amúgy megfürdött velem előtte, mert ma egész nap nem aludt ( nem szokott ilyet csinálni ) és egy üveg tejcsi társaságában hallgatta az éneklésünket, dünnyögésünket....majd egyszer csak elaludt. Tehát közös adventi altatás zajlott le ma este!!!:-)))))

2010. november 23., kedd

Nyereményjátékos lányok figyelem!

Ma lemásoltam a DVD-ket ( hagymapucolás és varrás és bevásárlás közben! ):-))) A csomagok is nagyjából készen vannak...csak cimezni és postára adni kell(-ene).

DE! Mivel itthon van a párom és holnap disznóvágás lesz nálunk...és még sok minden van a hétre...lehet hogy pénteken, vagy csak a jövő hét elején postázom nektek a nyereményeket!:*-(((

DE KARÁCSONYIG ODAÉR! :-))) Na jó előbb is...:-)))

Szóval hamarosan elrepülnek a csomaggal felszerelt postagalambok. Még egy kis türelem.:-))))

Szép estét Nektek...és persze mindenkinek! ...én meg megyek fokhagymát pucolni még..:-(((

2010. november 21., vasárnap

Na mit kaptam??:*-)))

Tegnap hazaérkezett a "ZURAM"...és kaptam a szokásos sárga rózsa (helyett) most fehéret.:-))) ( Bocsika az asztali káoszért...de nem volt kedvem elpakolni.:-(((

És kaptam ezt a kis csomagocskát......:-))) Van amúgy az a müa-ra feltekert valami cérna...amit nem tom mire kell hasznéálni. A többivel feltalálom magam!:-)))

2010. november 20., szombat

Varrogatok még mindig...

A Peti anyukájának a szülinapjára szegtem körbe egy anyagot és lett belőle egy teritő, meg varrtam neki egy tálkát is hozzá- szaloncukornak azt hiszem jó lesz. Még egy adventi asztalidiszt készitek neki...ti. én úgy emlékszem, hogy neki ilyenek nincsenek. Az adventi gyertyákat sem láttam még nála...Hát ha van neki, akkor szivás...ha nincs, akkor meg most majd lesz.:-))


És Csipkerózsikánál láttam ezeket a zsákocskákat. Már vagy egy hónapja vettem csak úgy kipróbálásra zsákvásznat...és amúgy szerintem elég könnyen lehet vele bánni. Az én zsákjaim 13/20-as méretűek kiszabva. Az aranyzsinórt én géppel rátűztem, hogy ne vesszen el. 7 darabot sikerült összeraknom az anyag mennyiségből...bár én nem akartam adventi naptárra valót...mert az van nekünk DUPLÁN!!!


Jut eszembe hamarosan lehet töltögetni szorgalmasan a 48 darab zsákocskát...:-)))) Mindjárt itt a karácsony!!!! OHHH! Ez jó is, meg nem is! Várom is meg nem is....úgy gondolom iszonyúan le vagyok maradva...:-(((

Dobozka

Totál "szerelmes" vagyok a sisál dobozokba. Olyan "akármi tartónak" szoktam ajándékozni. Itt a gyors játékomat megnyerő Adrinak csomagoltam bele gyorsan édességet...és küldtem el neki.:-)))

2010. november 19., péntek

Táska szabása....

Én így osztottam fel egy 1 méteres anyagot, ami 140 cm széles. A táska füle mondjuk lehetne vastagabb, de nem probléma, mert csak egy kicsivel szélesebbre vágja az ember. Így viszonylag anyagtakarékosan lehet felvágni az anyagot.:-))) Szerintem.:-)))

2010. november 17., szerda

Kipróbálom magamat.:-)))

Gondoltam egy nagyot és az utóbbi időben elkészitett varrományaimból és más dolgaimból összeállitottam egy kis vásárt. Éppen mindjárt jönnek érte...és megpróbálják értékesíteni......
Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre...mer én még soha az SK. dolgaimat nem árultam.
Max. megmaradnak a karácsonyra...

Van itt láncocska medállal, organzás lánc medállal, mobillógó egyszerü és angyalkás....
Lett itt sisál doboz minimálisan diszitve toll-lepkével...
Házi áldás..

Áldás karácsonyi muszterrel...(köszi Rita, hogy itt hagytad a Jojót!!!):-)))
Pikk-pakk pénztárca és bugyineszi.
Zsepitartók...
Szaloncukor zsákocskával és esetleg anélkül is...
Készitettem összecsukható öko tatyókat is....
Ezt csak azért rakom ide külön, mert nekem nagyon tetszik..:-))) Olyan jó a csipkével..szerintem.
A kettő együtt. És most nem béleltem, hanem megtanultam a francia szegést...(vagy mit)...és a belsejében nem látni a varrást. Már az "igazi méretekre is rájöttem. ( Fel is irtam magamnak..és legközelebb ezeket a méreteket használom.:-)))
Megmérettetem magam kicsit ezzel a pár darab holmival ( egyik sem extra dolog és különleges és csak egy pár darabot csináltam mindből ) ...és szoritok, hogy hátha kelendőek lesznek. Nem utolsósorban a pénz sem jönne így karácsony előtt ( bár általában ez van) rosszul.:-)))

2010. november 15., hétfő

Sorsoltunk!!!:-))))

És ime Fortuna kegyeltjei illetve az előkészületek.
Elaludtam Bogival...és nem is akartam felkelni...de Barbara kirugdosott. Így hozzá is fogtunk:-)))

Barbara diszben várt fegyvernek látszó kismacskával....ami azonban a kalapján van és csak félig került a fotóra. Mégiscsak alszom még no...:-)))
45-en jelentkeztetek a játékra. Köszönöm Nektek.
Szétvagdostuk a papirokat és szépen összehajtogattuk. Így ni!
Aztán Barbara húzott 1-1-et...de még nem bontottuk ki!!!
És aztán kibontogattuk egyesével....csomagonként...
1. csomag - Papir

Ida13
2.csomag - varrós

Némethné Adri
3. csomag - szalvéta

Monica
4. csomag - édesség

Ládikó
Nagyon sok szeretettel gratulálok a nyerteseknek és várok vissza minden nem nyertest még...legközelebb biztosan ő lesz a szerencse kedveltje!

A nyereteseket kérem, hogy az emilke címemen keressenek meg, hogy megbeszélhessük a postázást...meg DVD-t..meg ilyesmi!!!:-)))

És szeretnék két meglepit felajánlani Bodnár Grétinek és Gaby Erikának!!Kérlek ti is küldjetek egy levelet, hogy postázhassak nektek valamit/ valami nektek valót...:-)))!! Köszönöm lányok nektek NAGYON a lelkesedést és maradjatok velem!:-))))
Szép estét kívánok mindenkinek!

mindjárt jövünk!!:-)))

Most fogtunk hozzá!!:-)))

HÁT máááááá mindjárt sorsolunk!!!!!!!!!

Én már alig várom!! Barbara is...az előkészületeket már megtettük...már csak Bogikának kell időben elaludni!!!!!!

SZÓVAL: Aki még nem jelentkezett az még 20.00-ig megteheti az oldalsávban kattintson a "babás" képre!:-))))

Szurkolok MINDEKINEK!!!!!

Gyöngyöztünk is...kicsit...

Némelyiknek már meg van a kisgazdája...némelyikkel még nem tudom mi lesz. De közösen Barbyval csináltunk 1-2 dolgot.:-)))
Ez a két nagy békás medállos lánc a két unokaöcséim barátnőinek lesz karácsonyi ajándék. A képen ugyan nem látni, de az egyik rózsaszín, a másik lila...na csak fiatalok még a csajok.:-))) Még jó, hogy nem egyforma az izlésük.:-)))
Ezeket cak úgy csináltuk...Még több is van tervben...remélem mindet sikerül megvalósítanunk.
Ezekről az angyalkákról még hiányzik valami aranyszalag, amivel majd függeszteni lehet...de holnap megyek a méteráruba.:-)))
A drótvázakat kaptuk már forrasztva...és Barby nagyon belejött. Még csináltattunk vagy 10-et...majd azokat is mutogatom. Most ennyi akadt a kezembe.

"Tipikos"-kodásaim

A múlt héten nyertem a Tipikos és Szegusz játékában!!! Nagyon örültem neki, plána, mikor megláttam, hogy mit is kaptam???!!! Lánykám hozta haza egy táskában pénteken..és majdnem indián táncot lejtettem vele körbe! Nagyon szépen köszönöm!

És íme a kép! Én a Tipikos képe alapján először azt gondoltam, hogy olyan kicsike angyalka, mint a bobócom és birkám, amik már a gyűjteményemben vannak...DE! Ezt nézzétek!!!

2010. november 12., péntek

Ennél már csak jobb lehet:-)))

Gyerekek alszanak...én meg kisérletezek. Azt hiszem jó ajándék lehetőséget fedeztem fel a pasi rokonságnak.:-)))

Imhol az első munkám: Boginak egy vizespohár.:-)))


Ui.: A kép nem a legjobb, de így jár aki éjszaka fényképez és vakuval...mert nem bír várni! Amúgy kiváncsi vagyok Bogi mit mond??!:-)))

Nem bírom ki! Még egy gyors játék!!!:-)))

Szóval: Hogy ne teljesedjen ki semmilyen technikában a tökéletességem....belefogtam valamibe! Ez megint egy új dolog. Találgassatok, mi lehet az???!!!:-))) Olyan, mint a LOTTÓ!

Aki ELSŐNEK kitalálja, annak küldök valami meglepit!:-)))DE! Azt hiszem még nem az új technikával....azért nagyon rossz dolgokat nem akarok kiadni a kezemből.:-)))

Segítséget nem adok, hacsak nem ezt, hogy egészen új..soha nem csináltam még, csak bizgatta a fantáziám...és kell hozzá valami...illetve kettő, velem együtt 3.:-)))

ELÉG ÉRTHETETLEN???:-)))

Sóliszt gyurma

Nálunk annyi só fogy egy hónap alatt, mint más rendes háztartásban egy év alatt....:-))) Hetente egyszer tuti, hogy új adagot kell készitenem Boginak, mert annyira szeret "burmázni". Ételszínezékkel festem be neki, hogy ne legyen olyan egysikú...:-)) A színeket ő szokta választani: kedvence a "pijos"...de ma reggel zöldet kapott.:-)) Nagyon szereti nézni, ahogyan összegyúrom és alig várja, hogy kész legyen. természetesen az előkészületekben is benne van..ő hozza a tálat, a sót....aztán ha készen van, akkor viszi a kisasztalát és székét...és neki ül...és egy jó darabig csendben gyurmázik.
Ha meg észreveszi, akkor pofákat vág és mutogat....
...vagy csak pofákat vág...:-)))

Párna kavalkád!:-)))

Kedves Cinella!
Tegnap megkaptam a párnát! A postás itt hagyta a teraszon...mert pont ( most is) nem voltunk itthon. Bogi bontotta ki, mikor hazaértünk - ámbár már alig látott a szemére, mert olyan fáradt volt!:-)))
Nagyon szépen köszönöm. A nappaliban kapott helyet.

Ime a Staféta játékban nyert párnám!!!:-)))

2010. november 11., csütörtök

Bölcsis táska:-))

Az én kicsikém ugyan nem jár bölcsibe...és valószínűleg nem is fog. Sőt az oviba is majd csak jövő szeptemberre veszik fel...de varrtam neki egy viaszkos vászonból egy táskát. ( Nagyon édes gyerekmintás anyagot kaptam...és az előkéje varrásakor, illetve a használt viaszkos teritőm újrafelhasználása után rájöttem, hogy elég könnyű vele dolgozni. És hálás anyag is!:-)) Mi elég sokat vagyunk úton és ez az ő pakolós táskája lett. Ebbe kerül a tejcsi, a víz, esetleg szendvics és valami kisméretű könyv. ( A nagyobbacska könyveket meg anya viszi külön...mert könyv majd mindig van nálunk!):-)))

Ezen felbuzdulva a barátnőm kislányának is varrtam egy ugyanolyan táskát! MERT ő bizony már bölcsibe jár! ( Barátnőmmel annak idején de sok egyforma dolgot birtokoltunk...és ezt most átvisszük a gyerekeinkre is! Pl. piros halálfejes gatyójuk is van egyforma!:-)))

Boglárka totál be volt lelkesedve és rohangált a táskákkal, mikor pakoltuk őket...így csak éppen lekaptam a leánykát két hülyeség között.:-)) Amúgy iszpnyú jó humorérzéke van! ( Majd a másik blogomban leírom.)
Itt lefényképeztem a belsejét is, mert egyszerű lepedővászonnal kibéleltem és megspékeltem egy zsebecskével is.
És ime a két táska még együtt. Azóta már a barátnőmnél van, mert ma délelőtt bevittük neki!

2010. november 10., szerda

Állandó olvasóim FIGYELEM!


Az oldalsávba kiraktam a felhívásomat, aki még nem jelentkezett a játékomra megteheti!!!
Határidő november 15. 20.00 óra.
Részleteket megtaláltok itt, vagy a képre kattintva!!!

Szerencsére fel!!! Én már alig várom a sorsolást!!!:-)))

2010. november 8., hétfő

Karácsonyi tál textilből

Előre leírom (természetesen) nem saját ötlet. Itt találtam a részletes leírást. Tényle olyan egyszerű, ahogyan elmondja Zsuzska. Az én gépemmel azonban nem lehet olyan szépen varrni...és ennek a hátát meg sem mutatom...mert elég szégyen.:-((( De próbáltam úgy csinálni, hogy legaláb ba színe legyen elég szép.
Nem bír el több kílót...de nem is az a lényeg.:-))) Azt hiszem Barbyéknak ilyet is csinálok az asztalukra az osztályba, mert zöld a terítőjük, amit vettem. Szerintem szépen mutatna. És belelkesedve ugyan azt mondom most, hogy anyósom is a szülinapjára a karácsonyi terítő mellé még egy ilyen tálat kap. ( Meg azt hiszem csinálok már nek iegy adventi koszorút is, mert so sincs nekik.:-(( )


Aztán meg szép lassan majd mutogatok is...de még haladgatok egy kcsit.:-))) Aztán majd egyszerre zúdítok mindent fel a blogba.:-)))

2010. november 6., szombat

Még fénykép

Timi nagyon sok boldog szülinapot kívánok még egyszer!:-)))

Ezek meg majd landolnak valakiknél...egyszer csak.:-)))

Virtuális staféta ajándék:-)))

Készen van az előzetes egyeztetések alapján a Tiffany Andi két képe.(Illetve csak majdnem kész, mert apró javításokat még eszközlök rajta..amiket most vettem észre a fényképen:-((() REMÉLEM MAJD TETSZIK ...
Én előtte magamnak igen élénk szinekkel készitettem el a kereteket...és kicsit meg is illetődtem, mikor Andi kérte a remélem ilyen keretet ...de azt hiszem el kell mondani, hogy én magamtól ki sem mertem volna próbálni. Viszont nagyon tetszik...:-)))


Amúgy sok mindent csináltam az utóbbi időben...majd csak elkezdem már fényképezni is őket...és akkor rakom fel ide is...mert azért nem lustálkodok. Nagyon készülök különböző dolgokra, dolgokkal....és a karácsony már nagyon lebeg a fejem fölött...:-)))

UI.: Hétfőn postázom!!!!!!!