B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2011. május 29., vasárnap

Nővérem szülinapja + játék nálam egy meglepiért!!!!!!!!!!!

Nővéremnek volt tegnap pont szülinapja. Neki készitettem tavaly egy Tilda angyalt . Most hozzá varrtam neki egy Házi áldást, mert emlitette, hogy neki még olyan nincs.:-))) A tulipánt meg még húsvétkor kinézte a nagy csokromból, amikor 42 darabot varrtam egyszerre.:-))) Az orchideát meg azért kapta, mert látta az enyémet az ablakban és egyszer mondta, hogy de szeretne ő is! Na most azt hiszem minden kívánságát sikerült teljesítenem egyszerre.:-)))
Ui.: Amúgy most "nagy munkában" vagyok. Csak annyit irok le, hogy Zelnice blogján láttam, régóta tervezem és gyereknapra készül majd az oviba is valamennyi és Bogikának is valamennyi...... Kicsit megcsúsztam a gyereknappal, mert Bogi bárányhimlős lett és így ráérek majd a jövő hétre elkészülni vele.:-)))

Aki kitalálja, hogy mi is lehet ez, annak küldök valami meglepit...és ha kéri akkor a digi könyveim közül is készitek neki egy KREA-DVD-t. ( Már jó a másolóm - illetve kaptam másikat a páromtól!!!:-))))

2011. május 21., szombat

"Bérmunka"

Az unokaöcsémék mennek ma este egy buliba. Az apropója, hogy a barátjuknak - aki egyébként rendőr - ünneplik a szülinapját. Tegnap beállítottak egy üveg borral és a kéréssel, hogy graviroznák-e nekik rá valamit.:-)))

Ez lett belőle: ( Még nem jöttek érte, remélem majd nekik is tetszik, mert mindent rám hagytak. Annyi, hogy még a betűknél nem fogom olyan biztosan a tollat, de már nem is remeg a kezem, ha apró vonásokat kell csinálni..:-)))


Egy seriff embléma van az üvegen, azt a netről "lestem" le, a többit felrajzoltam először az üvegre filccel, majd felírtam.

2011. május 18., szerda

Szülinapra

Még ugyan jelenlegi, de junius 30-tól már csak volt főnökömnek szólíthatom a fönöknőmet, akinek mostanában van a szülinapja és én készitettem neki apróságokat. Bika a horoszkópja szerint és nagyon is becsülöm az akaratát.:-))) Bár néha fele is elég lenne..mondjuk, ha ránk pirit. Na, de sok minden terheli az ő vállát is...szóval megbocsájtható.:-))) A lényeg, hogy készitettem neki lila összecsukható táskát, zsepitartót. ( Ha minden igaza kedveli a lilát.:-) és graviroztam egy teás-kávés poharat a bika jegyével. A tulipán már csak úgy odakerült...hiszen virágot is illik adni...nekem meg már úgyis volt készen. Remélem örült neki, mker tcsak ott felejtettem az asztalán.:-))
Itt a pohár...amiből ugye nemigen látni sokat.:-)) nem tuom más hogyan fényképez gravirozott dolgokat???:-(
Már jól összefogdostam itt...de azért belegyűrtem egy pólót is, hátha jobban látni....

Na ez volt a minta, amit felhasználtam.:-)

És ez lett a táska. Ezen sem látni, de a gép tűzését szépen kipróbáltam rajat...és szerintem szépen varrtam meg. Nincs bélelve, mert Rita megmutatta a franciavarrást...és elég vastag volt az anyag...A mérete a szokásos Lidérckétől.

Ui.: Lehet szeptembertől is dolgozhatok...de ezt ugye a mostani közoktatási törvények miatt senki nem igéri. Szegény szerződéses tanár meg csak vár, vár...és majd kiderül, hogy kell-e még majd szeptembertől. Azt hiszem lehet pályát kellene módosítanom...gondolkodom...:-)))(((((

2011. május 14., szombat

"Vadászasszonynak" táska

Anyósom, mint vérbeli vadászfeleség kapta ezt a táskát tőlünk anyáknapjára. A késlekedésemnek az oka, nagyon prózai...elfeljtettem lefényképezni. Peti ugyan lefényképezte, de eltartott egy ideig míg a telefonjáról letöltötte a gépére, majd hazaküldte nekem Skype-n.:-)))
A táska mementója amúgy az volt, hogy ezt a viaszkos vásznat megláttam és rögtön a mamára gondoltam. Meg is vettem..és lett belőle kettő piacos jó kis erős táska. Füleit is megerősítettem redőnyzsinórral és a bélése fehár lepedőanyag belülről zsebekkel...hogy tudja hová rakni a pénztárcáját is. Ebbe azt hiszem 10 kg. krumpli is elfér.:-))..de 5 biztosan.:-)))


És persze készitettem a mamának egy Házi áldát is.:-))

És megkapta még természetesen a virágot is mellé...a szokásos óriás begóniát. Anyukámnak most nem varrtam/csináltam semmi ilyet. Neki mindezek már meg vannak.:-)))

2011. május 11., szerda

Szarvasfej

Írtam már gondolom, hogy a "fiúkkal mindig baj van".:-))) de mióta "tudok" gravirozni és olyan segítőm van, mint Moncsi....már nem is olyan nagy probléma egy vadász-butykos.

Sajnos a fényképet hiába buheráltam, nem tudtam lefotózni rendesen a saválló nedűtartót. De talán kivehető: Ilyen lett az unokaöcsém szülinapi meglepije, és persze kapott mellé egy üveg vadászitalt.:-))


Ez volt a minta. Ezt másolópapirral felrajzoltam a fémre, majd neki estem. Lehet valaki szakember segítsége jól jött volna, hogy savállóra hogyan is lehet a legjobban gravirozni..milyen fej kell, meg ilyesmi. Na de ez van, ezt kell besoztani.:-))

Gréti ajándékai

Hétfőn a postástól csomaot kaptam. Illetve ő csak kihozta...de Grétitől kaptam ajándékokat. Nagyon szépen köszönöm Gréti, mert nagyon örültünk neki. A kicsi bontotta fel, de nagyobbacskám is itt nézegetett mindent. Úgy kellett tőlük visszaszereznem, és eldugni, hogy ez az enyém!:-)))

A csomagban volt egy szalvétás dobozka és egy kitűző virág! Ha látnátok! Ez egy igazi aprólékos munka. Én azt hiszem erre (sem) lennék képes! Kaptam még kulcstartót, amit rögtön a fotó után fel is szereltem a sulis kulcsomra.:-))) A szalagot majd megmutatom akkor is, ha felhasználtam valami varrsában. Azt hiszem a nővérem piros házi áldásán kap majd nagy szerepet. ( Tesómnak nemsokára lesz szülinapja és ez lesz az egyik meglepim neki.) A kis fadíszeket meg nagyon szeretem képeslapok felhasználásánál ( is)...vagy képkereteket szoktam még velük dísziteni.:-)))

(
Ja és tollakat is kaptam, ami meg Boginak lett a nagy kedvence!

Szóval nagyon szépen köszönöm Gréti, nagyon tetszik és amit neked is írtam!!!!! Nagyon nagyon meghatottál a leveleddel!!Ti. képzeljétek el egy kézzel írott nekem szóló levelet is találtam a csomagban. Kis letört lelkiállapotomon nagyon emelt ez a levél!:-)) Köszönöm!!

2011. május 8., vasárnap

Sajnos nem használt....

anno annak idején írtam a barátnőmről...itt.. is, de .sajnos nem használt semmi. Pénteken volt a temetés.:-((((
Sajnálom, hogy elment...és nagyon hiányzik!!!!!

2011. május 5., csütörtök

Korábbi munkáim

Pakolás közben micsoda kincsekre lehet lakáson belül is bukkani???!!!:-)) Tudtam én, hogy léteznek ezek, csak most valahogyan rácsodálkoztam megint. JÉÉÉ: Ilyenem is van.

Anno az első főiskolán, ahol tanultam..volt vizuális nevelés is. Oda kellett késziteni ezeket a munkákat. ( Ha nem mindegyiken az én nevemet látjátok, akkor nem kell csodálkozni: Sokan elkérték ezeket és bemutatták a suliban...és a végén már nem is ragasztgattam le a nevet. Ragassza le, akinek kell.:-))) Nem mai gyerekek már ezek, mert több, mint 20 éve 18 évesen készítgettem őket.:-))

Érdekes rákattintani egy egy képre és nagyítva menézni, mert különböző technikák vannak felsorakoztatva. Akkoriban még ilyeneket is tudtam.:-))

Virágok különböző technikával:

Termések különböző technikával:
Madarak különböző technikával:
Állatok különböző technikával:
Bogarak különböző technikával:
Levél ábrázolás különböző technikával:
Gyümölcsök különböző technikával:
Ember ábrázolás különböző technikával:
Csendélet különböző stilusban:
Térbeli ábrázolás:
Plakátok:


Origami: Akkoriban még csak ismerkedtem az origamival. Könyvek még nem léteztek. Nagy "kapcsolatokkal" jutottam leírásokhoz.:-))2011. május 4., szerda

Szülinapi meglepik

Két unokaöcsém van, s mindkettőnek van már most tavasztól menyasszony!:-))) És majd mindenkinek tavasszal van a szülinapja. A lányoknak a kedvenc szinei a rózsaszin és a lila. Ezért ilyen tulipánokat varrtam nekik. Őszintén szólva nekem annyira nem tetszik, mert szebbnek találom a sára-narancs-piros csokrot. De nekik nagyon tetszett.:-)))

A kisebbik leendő "nemtommilyenrokonságiviszonybanvagyunk" leányzónak 4 szép bögrét választottam, amit matrica nélkül adtam ár neki, de ő választott rá matricákat...és ezeket felragasztottam rá. Ilyenek lettek.

A másik leányzónak pedig muffin sütőt és papirokat vettem, mert nagyon szeret sütni!!!
Volt még egy kolléganóm, aki korosztályombeli és nagyon szereti a pirosat. Neki névnapjára egy zsepitartót varrtam.

A többi ajándékot meg majd megint lefényképezem és felrakom.:-))
Most hulla vagyok, legszivesebben már most aludnák!:-)) Hosszú nap volt ma!

Megint csak apró meglepik

Megint varrtam tegnap egy kicsit kikapcsolódásképpen. Két kolléganőmnek. Az egyiköjük, olyan mint én...sosincs nála táska a táskában. ( Nekem is azóta van, mióta Rita varrt nekem egyet.) Ezért neki varrtam egy összecsukható szatyorkát, meg hogy ne legyen egyedül a tatyó a táskban egy zsepitartót. A másik kolléganónek meg névnapja lesz holnap. Véletlenül megláttam a naptárban...és ma vele megyünk a nyíregyházi főiskolára.

Van még sok minden más is, amiket mostanában csináltam, majd apránként teszegetem fel.

Nem ferde semmi a varráson, csak most hajnalban fényképeztem, tehát nem túl jók a fotók. De már nem csinálok újakat, mindjárt indulnom kell.
Mindenkinek szép napot!