B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2011. december 31., szombat

Boldog új évet!

"Kívül, belül maradjon
Békében az ország;
A vásárra menőket
Sehol ki ne fosszák.
Béke legyen a háznál
És a szívredőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben."

2011. december 23., péntek

Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok !


Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok !

„Legyen veled Karácsony Angyala,
legyen áldás és ünnep az Ünnep,
szeretet simítsa lelkedet,
mikor a csengők megcsendülnek.”
Ara Rauch

2011. december 21., szerda

Utolsók...


Már nagyságrendileg készen vagyok a barátok, volt kolleginák és jelenlegi kolléganök, blogos ismerősök, tanárnénik és óvónénik ajándékaival, dadusok, ápolónénik és védőnénik apróságaival.

Az interneten kitöltögetek ilyen netes felméréseket és pont ott volt egy kérdés: Hány ajándékot ajándékoz az idén? Elgondolkodtam és összeszámoltam. Csak a NEM családon belüli apró ajándékok száma simán 20 felett volt.:-)) És most jön még a családi. Bár az nem olyan sok....mert azért itt vásárolt ajándék is van.:-)

Szóval az alábbiakat készitettem még:
A Waldorfos képeslapokat mutattam már, ezek az itteni kolléganőknek készültek.Egy képeslap és egy angyalkás kulcstartó.
 Itt vannak az angyalkák:  20 db angyalka és 4 darab béka.
 Persze kicsit megfogyatkozva, mert készitésben itt jártak az unokaöcsémék és "elkunyeráltak 2-öt...meg megint későn kaptam észbe a fényképezésnél.:-)
 Közben mézeskalácsot is sütöttünk Bogival, Ilyen lett a házikónk.
 Ja és kaptam is ám ajándékot. Et Tipikostól "jött". Nagyon szépen köszönöm!!!! A horgolt gömb valami csodálatos!!!
 És lemaradt a múltkori fényképezésnél, hogy a Tipikos tavalyi angyalkái is helyükre kerültek még december elején.:-)
 Ezt a szépséges dobozkát pedig Latinkától kaptam. Nagyon szépen köszönöm. Per pillanat az egyik láncomat tartom benne.:-)))
 
  Ezeket egy kedves ismerősömnek küldtem postán, aszt hiszem azóta már megkaptam. Egy textil tároló és egy férfi neszi...amiben persze természetesen vannak hibák.:-( Én látom, de ti ne nézzétek meg közelebbről. Legközelebb jobb lesz majd...már tudom, mit kell másképpen csinálni.:-)
 Itt nagyban készültek a mézeskalács tálak, amiket Bogival diszitettünk és az óvónénik kapták illetve az én 3 gimis kolléganöm.:-)
 Ezeket raktuk a tálakba.
 Így csomagoltuk be őket és 1-1 képeslappal kisértük őket.
Bogi olyan édes volt, mert amikor vittük az óvónéniknek...egyfolytában azt hjajtogatta, hogy anya csinálta.:-)))

Szóval röviden ennyi. Még nem kivánok Kellemes ünnepeket, mert azt a következő bejegyzésbe szánom.:-)) De legyen szép napotok. És most már szerintem eshetne is a hó!!! Én már nem nagyon szándékozom elmenni sehová!:-)))

2011. december 20., kedd

Karácsonyi diszek

Most kicsit eltérek a hagyományos papir csillagdiszektől...és belefogtam egy kicsit "anyagozni" is. ( Fiúk ezen a kifejezésen nagyon röhögtek!!:-)))
hungarocell gömböket, almákat, sziveket...és még van harangom is ...:-))) különböző karácsonyi anyagokkal vonok be.
A technika egyszerü: megtervezem hungarocellre a mintát. snizzerrel bevágom kb.1 cm mélyen...és az anyagot nagyságrendileg méretre vágom és belegyömöszkölöm a nyilásokba. Azután még diszitem aranyzsinórral és flitterekkel....

És így néz ki a végeredmény.2011. december 16., péntek

Még nincs vége...:-))

...mármint az alkotgatásaimnak. Vannak félig készen dolgok, és vannak készen, vannak még csak elképzelések....

Remélem azért csak mindenkire és mindenre sor kerül. Én már jobban vagyok...illetve magam sem tudom, de nem panaszkodok. Még felülről szagolom az ibolyát.:-)))Tehát egy szót sem!:-)))

Ezek vannak most készen és átadva:
Kollégenóknek apróság: egy képeslap egy csipesz és egy organzás zacsiban egy mobil lógó.

 A suliban kértek tőlem a Betlehemes játékban szereplő Gábriel arkangyalnak egy liliomot, amilyen Barbarának volt 2 évvel ezelőtt (született is egy bejegyzés itt róla). Na újra hajtogattam. Ez egy hagyományos virág hajtogatás, nagyon egyszerü, de szerintem nagyon mutatós. Egy nagyon kedves ismerősömnek készültek ezek, már elpostáztam, szerintem meg is kapta.:-) Ez már félig-meddig karácsony.:-) ...de inkább csak karácsony beharangozó.
 Közben Boglárka is alkot. Szinez és aktívan részt vesz mindenben. Az asztalon a fehér por...az nem más mint só! Barbi sózta a fülét, kiszórta, majd fényképezte a tesót....:-(((Kb. egy fél kilót söpörtem fel utánuk.:-))
Szóval zajlik az élet, de még jövök egy két dologgal. Na megyek is dolgomra, mert nem haladok.:-)

2011. december 13., kedd

Újabbak....

Karácsony közeledvén készülnek nálam apróságok ennek meg annak. Ismerősnek, barátnak, orvosnak, ápolónőnek...stb. Apró figyelmesség.

Ez szépen hangzik ugyan, ha nem fulladok meg közben...:-((Sajna olyan szinten elkapott a kólika, hogy két köhögés között tudok csak varrni. Illetve azt is fúszerezem közben egy kis inhalálás, egy kis forró tea...1-2 gerezd fokhagyma,....stb. Már a végsőket is kipróbáltam, amin eddig esetleg mosolyogtam..és egyelőre apró sikereket értem csak el. Na nyavalygásnak vége. Ennyi. Remélem, hogy hamarosan túljutok rajta.

Lássuk csak, miket is csináltam mostanában:

Készült csomag a doktornéninek, akihez Barbarával járunk beszélgetni. Van egy 2 éves kisfia, neki egy lovacskát varrtam. És a csomagnak bordó szint választottam. Az olyan alkalmi szép szin. Mint kiderült öltözködésben nem szereti, mert "uralkodó szin". Nehéz volt nekiajándékot csinálni, mert majd semmit nem tudok róla...:-)

 A barátnőmtúl kaptam bambusz szárakat, abból lett a lovacska teste...és természetesen Bogi ott volt a fényképezésnél...-))))

Rég nem fúztem és készitettem ékszert...de viszont régen meg volt ez a kész gyöngy....muszáj volt kipróbálnom, mert Otinak mindig nagy lógó fülbevalójai vannak. Ez lett belőle.:-)
Raktam be egy kis "Unicumot" is. Házi készitésú citromos tökzselé. Nekünk nagyon izlik...kicsit kesernyés...de kenyérrel isteni.
Ez volt összesen a csomiban. Ja volt még egy kulcstartós angyalka is...:-)) No meg egy két bolti apróság. Azt hiszem örült neki.:-)) Legalább is meglepódött.:-)))

A köv. meglepi egy UH nővérkének ment...illetve vittem magammal. Mindig olyan kedves volt velem, nem tom mivel érdemeltem ki?! Gondoltam meglepem ezekkel.


 Ez a házi áldás "megrendelésre" készült. Nem szeretek én így varrni, hogy pénzt "kinálnak" érte. Nem tökéletes korántsem a varromyányom és nem akarok vele csalódást okozni. Ezért varrtam még egy textil tárolót is mellé....Andinak egy kérése volt, hogy a mamája szereti a napraforgót...ezért hajtottam fel ezt az anyagot neki hozzá.:-)))

Ez pedig egy nagyon kedves ismerősömnek készültek . Remélem odaér időben....
 Egyelőre ennyit mutatok...van még és lesz még jó pár dodog...csak az időtől félek, hogy kicsúszok belőle...de megoldom!:-)))

2011. december 7., szerda

Nyertem:-)Kaptam:-)Varrtam:-)Mikulás hozta...:-)

A címben azt hiszem minden benne van.:-)))

Nyertem a Csitri- Timea játékában egy Mikulás zsákot...és abban volt ám még más meglepi is elrejtve. Most nem kellett rejtegetnem a lányoktól, mert elteltek a napokban kapott édességtúl és nem fájt a foguk az enyémre.:-) Nagyon szépen köszönöm Timi! Amúgy nagyon rácsodálkoztam a postásunkra...mert nem számoltam ma csomaggal.:-)))
Varrtam zsákvászonból zsákocskákat is. Nem ennyi volt, hanem vagy kétszer ennyi...de ennyi maradt, mert elfelejtettem fotózni.
Aztán a Waldorf suliban az egyik kis elsős fiúcska hozott nekem ilyen gyönyörúséges kalácsokat. Első körben a tanitónénik egy csizmát kaptak...de Csabika nekem még egy Mikulásfejet is nekem adott.:-))) Így én két kalácssal lettem gazdagabb.:-)) Ezt nem esszük meg, elrakom az emlékfalra.:-)))
A múltkoriban kértem a segítségeteket és most megszületett a "remekmú." Első példány, tehát mégsem remek annyira, de nem is lett nagyon ronda. A másodiknál már tudom, mit is csinálok másképpen. A lényeg, hogy ebben nemigen égeti meg magát a leendő sógornöm- Jó hosszú lett és ipari szegetelő van benne, amit még a férjem hozott egyszer valahonnan. A tenyerébe pedig varrtam a thermo-anyagot is.:-))) A szine lila, mert Eninek az a mindene!:-))) Még a bélés is lila.:-) JA! A szabásmintával ellentétben én nem ferdepánttal csináltam ( nem toooom, miért félek tőle...) hanem kiforditottam.:-)


A Rita szülinapos játékában is készen lettem a csomaggal, már útnak is inditottam. De azt majd csak vasárnap mutatom, mert Györgyinek szombaton lest a szülinapja.:-)))

Röviden