B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2012. március 29., csütörtök

Kartonok képeslapnak

kérem nem kinevetni.:-))) Tegnapi napom egy része azzal ment el ( mondjuk jól esett a fotelben üldögélve ez a pihentető cselekvés), hogy felvágtam a kisbabánk értesítőjéhez a kartonokat.:-)))
Na nem mind neki készült...hanem ha már hozzáfogtam, akkor az összeset felvágtam. Nagy részét A4-es formátumban hagytam, mert ahhoz hozzá tudok nyúlni akkor is, ha valami mást szeretnék.:-)) De még így is jobban megéri megvenni a nagy színes dipa kartonokat és vagdosni, mert egy A5-ös - dupla képeslap - kb.14 ft-ra jön ki. Arról nem beszélve, hogy így mindig van a szivárvány minden színében képeslaphoz való kartonom. ( JA! Ha valaki nem tudná, minden szempontból az AA Klubba tartozom.:-)))

Ugyanis nálam az a szokás, hogy SK. képeslapot küldünk a gyerekek érkezéséról a rokonoknak és barátoknak.:-))) Ezek voltak a korábbi képeslapok a lányok születésekor.

Ez volt a Barbara értesítője.
Akkoriban még nagyon origamiztam.:-))) A kórházba vittem be magammal az értesítőket és ott írogattam őket. Nagyon nagy poén volt, hogy közben vizitre jöttek az orvosok és abba kellett hagynom az írást.....Aztán folytattam tovább és borítékoltam és odaadtam a páromnak, hogy adja fel a postán. Két nap múlva csörgött a telefonunk...a barátnőm volt, hogy " Jól van, akkor ezek szerint megszületett a baba, de most fiú, vagy lány...és mi is van???" Ti. ö csak kitalálta a képeslap alapján, hogy csak a mi babánk lehet, mert hajtogatott képeslap...de elfelejtettem beleírni az adatokat. Na erre jó az SK. képeslap.:-))))

Ez a Boglárka képeslapja volt. Itt a térbeli nyomdás technikát alkalmaztam. Minden képeslap más lett, mert volt amire kezecske került, volt, amin cumi volt alul...És a kislánykák is mind mások voltak. Érdekes és hosszadalmas munka volt. És elkészültem velük ( kb.30-40 db)...és másnap már mentünk is reggel a kórházba és megszületett Bogi.

Ezt a nővérem hímezte Boglárkának és a kis naplójába ez is bekerült. A képeslapokon látható sérülések azért vannak, mert a naplók azóta is használatban vannak....Bogi szereti nézegetni és töltögetjük fel őket az eseményekkel...:-)))
Na! Tehát szép lassan, de tényleg lassan elkezdem kitervelni a képeslapokat. Másjus 5 körül gondoltam befejezni, remélem kicsike is betartja, hogy nem sokkal korábban születik...majd csak akkor, ha készen vannak az értesitók.:-)))

Az övé napsárga és narancsos árnyalató lesz...a többi gondolatomat hozzá  még hagyom beérni.:-)))

2012. március 27., kedd

Megkésett szülinapi ajándék:-)

Ahogyan írtam kicsit meg vagyok csúszva, de folyamatosan pótolom az elmaradásaimat. Mostanában három  szülinap is volt. Az egyiket már mutatom, mert a postásom Barbara már elvitte Latinkának.

Magdi! Még egyszer nagyon sok boldog szülinapot!

A másik ajándékot meg még nem tudom mutatni, mert holnap dobom postára. meg amúgy is Fökolomp-nak, április 1-én van a szülinapja.:-))) Majd utána. A 3. meg még szintén postára vár.:-))

Neki van igaza...:-)) Csak pozitivan

Könnyű ezt persze mondani, hogy csak pozitívan....Itt a sztori hozzá:

A párom Húsvétra jön haza. Kicsit panaszosan mondtam neki tegnap, hogy még két hét, amíg újra hazajön.

Erre ö mit válaszol??? A jövő héten már otthon leszek....Jé!! És ha úgy gondolkodom, ahogyan ó, akkor igaza is van. Hiszen a jövő hétvégére már itthon is lesz......

Mondjátok, hát nem neki van igaza???? Ugye nem mindegy, hogy félig üres a pohár, vagy félig tele...vagy hogy is van ez???:-))))


2012. március 23., péntek

Ez meg az..:-))

Nem jutok elöre 5-ról a 6-ra. Persze haladok én, csak a kreativ dolgaim kicsit lemaradnak. Most 1-2 apróságot mutatok.

Bogi kórházas kalandja után 1 hétig nem mehetett szabad levegöre. Ez kicsit megeröltetö volt, mert amúgy imád kinn lenni. Mindenféle benti játékot elökeritettünk...és gyorsan készült 1-2 fakanálbáb is. Az én lelkesedésem nem maradt el, mert még van 6 fakanál, ami felhasználható...csak az idö volt kevés, hogy azokat is megcsináljam. Nem varrtam, hanem ragsztottam öket pisztollyal. Bogi meg lelkesen bábozott.


Még tavaly csináltam neki az ajtóra aksztható bábszinházat, az került most elö.:-))


Aztán ma reggeli fényképezés az üvegtálka is. Volt kolléganómnek készült. Timi boldog Névnapot utólag is!!!
Aztán meg készült egy reggeli fotó Bogiról, és ö is csinált egyet rólam. Igen reggeli fejem van nekem is rajta, de neki is.:-)))) De igen korán volt még. 5-kor keltünk..olyan fél 6 körül volt.:-)))

És most ebéd, majd megyünk aludni. Ma voltunk kontrollon Bogival. Minden rendben.:-)))


2012. március 14., szerda

Krisztina volt a soros Rita játékában


Már megkapta, felbontotta...Söt a netre is felkerült és én már onnan "lophattam " a fényképet.:-))) Ugyanis a nagy kapkodásban, hogy időben odaérjen, meg a Bogis programomba is beleférjen, már nem fényképeztem le.

Szóval én napsárga "kollekciót" találtam ki neki, mert hogy az is felsorolásra került nála, mikor a színeket összeírogatta. Egy szalvéta technikás doboz, egy papírzsepi tartó és egy bögre. Még szerettem volna egy textil tartót is.....de nem boldogultam vele. Az egyik túl kicsi lett és nem fértem hozzá a ferde pánthoz, hogy körbeszegjem, a másik meg csak félig lett készen, mert már időmbe nem fért bele. De időben szerettem volna feladni, hogy a szülinapon bontogatható legyen a csomagom. Ezért elnézést kérek Krisztina!!:-((
Ja és itt van az a kerek textil doboz leirás. Hátha egyszer sikerül valakinek megkreálni. Mert amúgy nagyon egyszerü.:-)))

http://www.aspoonfulofsugardesigns.com/2011/03/tutorial-gathered-round-basket.html

Kórház utólag:-)

Kedves Lányok!

Köszönöm a kommenteket és a biztatásokat. Nagyon jól esett és öszintén mondom szükségem is volt rá!:-))

Röviden: Túl vagyunk rajta!!!!!!!!:-)))) Bövebben itt irok róla.:-))

Szép napot mindenkinek!!!

2012. március 11., vasárnap

Készülök a kórházi tartózkodásunkra:-)) - Kreativan

Ne nevessetek ki érte, megosztom veletek, hogy miket is viszünk be. Tehát holnap orrmandula vételre megyünk és egy este benn alszunk. Sosem lehet tudni, ki kerül még ilyen helyzetbe...talán hasznát veszi. Vagy csak egyszerűen hasznát veszi, kórház nélkül.:-)))

Találtam egy nagyon jó tájékoztatót, egy anyuka írta, hogy mit is érdemes csomagolni. Ezt a cikket itt találjátok.

Mivel nem mozoghat majd a műtét után - de szerencsém van, mert kreatív hölgy és szereti magát lekötni barkácsolásra - ilyen jellegű időeltöltéseket viszünk magunkkal.:-) Itt az összesített.:-))
 1. Csináltam Boginak kifestóket. Egy hercegkisasszonyosat és egy állatosat. Mellé raktam be színeseket neki. A kifestöket, ha valaki le akarja tölteni, akkor itt találhatja meg.
http://www.mediafire.com/?ykbns90j4ab0e3d
http://www.mediafire.com/?89ue1j1jcebkjuy

2. Nagyon szeret gyöngyöt fúzni, ezért egy kis dobozba az is bekerül.
3. Imád szurkálni képeslapokat, ezért raktam be ilyen kellékeket is.
4. Szeret ragasztani, ezért a kivágott kis papirformákat és ragasztókat is mellékeltem neki.
5. Természetesen az énekes könyv és mese könyv, valamint az ö laptopja is bekerül.
6. És nem maradhat ki a kirakó és a kártya.
 7. A magam szórakozására is gondoltam, mert egyrészt raktam be egyszerű origami könyveket ( 2 darabot), amikből Boginak tudok hajtogatni bábokat és állatokat...de ezzel ugye én töltöm majd az időmet.:-)
Emellett én is pakolok be még könyvet, horgolni valót....amíg alszik, én is lefoglalhassan magam.

És az ápolónénikre is gondolva....varrtam papírzsepi tartókat. Kereken 12 darabot. Tudom nem kell ennyi, de inkább több legyen, mint kevesebb.:-)))
Na de megyek is tovább pakolászni és gondoskodni.:-))) Szép délutánt mindenkinek!

2012. március 9., péntek

Rózsák..

...mondhattam volna komment nélkül is, hogy hazajött a párom. És persze mi "nők" kaptunk virágot. Nem csak Nőnapra, hanem úgy általában is, mert ugye ha a blogomon megjelenik a sárga rózsa, akkor elég sokan tudják, hogy itthon van azuram.:-)))

A sárga az enyém, a rózsaszín a Bogié a vörös a Barbaráé.:-)))
Ui.: A kép nem olyan jó, de továbbra sem tudok rendesen fényképezni.:-(


2012. március 8., csütörtök

Szolgálati közlemény a játék nyerteseinek

Kedves lányok!

Tegnap útnak indult 4 darab csomag. Ma megint feladok 3-at. Sajna - de remélem azért megérkezik - nem ajánlottan adtam fel. Remélem a Posta nem tart rá igényt!:-)))

Nagyon szépen kérlek benneteket, hogy jelezzetek vissza, ha megérkeztek a csomagok!!

Köszönöm szépen! És szép napot kívánok mindenkinek!

Ui.: Gondoljatok ránk Bogival. Ma is megyünk a körházba. Ma lesz az altató orvossal a megbeszélés, majd a főorvos asszonnyal, aki műti.....én már szeretnék túl lenni rajta!:-(( Hétfőn lesz a nagy nap és nagyon izgulok.:-((

2012. március 6., kedd

Papirzsepi tartó nekünk

A napokban ajándékot készítettem és bekevertem egy kis narancsos akril festéket. Mivel elég sokra sikeredett, ezért elővettem a kb. 1 évvel ezelőtt vásárolt papírzsepi tartót...és elkészítettem magunknak.


Régen szalvétázta már, és el is felejtettem, hogy milyen jó! Amivel nem vagyok kibékülve, hogy az én repesztó lakkom, csak ilyen repesztést tud. Azaz hosszanti irányban repeszt és nagy drabális csíkokat. Nekem sokkal jobban tetszene a kis apró, kockás töredezés.....Nem tudja valaki, hogy azt hogyan tudom elérni???

A tartóba Bogi már bele is pakolta a zsepit és nagyon tetszett neki.

2012. március 4., vasárnap

Sorsoltam és egy rejtvény mellé...:-))) + Kiegészités!!

Itt a sorsolási Lista. Rajta van minden tudnivaló, csoportok, csomagtól függően más színnel megjelölve.:-)))
Kérem minden nyertest, hogy nézze meg mit is nyert!?:-))) Nézd meg a színed és a listát és máris kiderül.:-)) Mindenki kitalálta, hogy melyik csomag az övé???

Kérek minden nyertest, hogy priviben küldje el a címét és a jövő héten valamikor postázok is.:-))))

Ui.: Ha valaki többször is szerepelt a sorsoláson, az csak azért van, mert 1. határozatlan volt a csomag választásban.2 Nem jelölt be semmit, így indult mind a 4-ért.:-)) Én így tartottam fair-nek.:-)))

Szép estét nektek!

Ketten is jeleztek, hogy KIMARADTAK A SORSOLÁSBÓL!!! Én megint átnéztem és összesen 3-an!!! maradtak ki. Mentségemre szolgáljon, hogy a kézi listán szerepelnek - csak nagyon szépre akartam és átirtam Excell-es listába - ... és kicsi lánykám itt ült az ölemben.:-(( Igy eshetett meg, hogy nem figyeltem oda rendesn.
Nem szándékos volt, ne haragudjatok. Újra sorsolni már nem szeretném, mert akkor mindenkivel kitolok, ezért hármójuknak külön csomagot állitok össze.

Cinella - akrill festék
Gréti - édesség
Inga - szalvéta csomag

2012. március 1., csütörtök

Oviba tulipános ajtódisz:-)

A Boglárka csoportjának az ajtajára is készitettem egy ajtódíszt. Ma délben el is vittem, már a helyén lóg.:-)

Persze fényképész nem leszek, mert az egyik homályos a másik nem adja vissza a szineket..ezeket mind itthon fotóztam. De a lényeg, hogy a helyén jól mutata és a gyerekek meg örültek.:-))) ( Óvónénik is!!)