B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2012. június 30., szombat

Egyéb apróságok mostanában...

Boglárkával kipróbáltuk az arc-zsirkrétát. Nagyon tetszett neki.:-) Ö választotta ki a számitógépról, hogy minek fessem ki. Azt hiszem ma megint tervezünk egy ilyen akciót, mert itthon lesz és hogy ne unatkozzon.:-)))

Barbara és a barátnöje Luca is kifestették magukat, de ök temperával. Na a fürdöszoba úgy nézett ki utána, mint a csatatér.:-))) De klasszak lettek.:-))
Susus ajánlásával készitettem a kis hasfájósunknak egy meggymag párnát. Ez nem a legjobb fotó, mert szegény Bíborka itt még nagyon szenvedett....:-(((De miután rárakoma pocakjára megnyugszik...és még aludni is tud.:-)
Persze apró féltékenykedés van azért  Boglárkánál. Mert mikor meglátta, hogy Bíborkának mit varrtam, neki is kellett. De ugye ez egy 10 perces varrás...és persze, hogy neki is készitettem. Azóta is ezzel alszik el.
A technikai részletekbe belemenve. Egy fehér lepedővászonba varrtam bele a kb.20 dkg meggymagot Bibinak és kb 25 dkg magot Boginak. Ezt vontam be a Ritától kapott nagyon szép anyagokba. Ezekre tépőzárat varrtam...és így ha elkenődik, akkor bármikor leveszem és már mosom is. A Bíborka zsákját kb.25 s-ra rakom a mikróba...úgy lesz meleg kellemesen. A Bogiét meg kb. 30 s-ra teszem be.:-)

Készült még a Bíborka ágya mellé egy falvédö is. Ez is nagyon egyszerü, nem igényel nagyon nagy varrni tudást. Ancikáéknál fedeztem fel a rövidáru boltban ezt az aranyos hercegnös anyagot. Vetex-et raktam közé. Olyan 40-50 cm*140 cm-es lett. Még van egy ekkora darab, mert kettöt szeretnék, de arra nem jutottam rá. nem is forszíroztam, mert nem tudom felrakni a falra a párom nélkül. Az meg még egy hét, mig ö hazajön. Addig meg megvarrom még.

Egyelöre ezek, amiket mutatni tudok.

Közben egy szülinaposnak már elkészült az ajándéky!!! LUNA!!! Hétfön posázom. A másikhoz meg fogok majd hozzá. Meg mindig van más és más. A kreativkodás most kicsit háttérbe szorult, de majd eljön az én idöm!:-)

Szép napot mindenkinek!

2012. június 28., csütörtök

Adtam, kaptam, varrtam...egyben minden

vagy majdnem minden. agyon sok mindenre nem haladok mostanában. Mi lesz majd, ha Bogi is egész nap itthon lesz?:-))) Na jó, most a Bíborka betegeskedése miatt van a sok rohangászás és idöfecsérlés....és nem kreativkodok. ( hiányzik is már)

Latinka játékában Martimeztól kaptam ezt a szép lláncot. Már aznap ( vagy lehet csak másnap:-))) felavattam. Nagyon tetszik.

Ezeket pedig én készítettem Adrinak. Szereti a lilát, ezért egy tárolót varrtam és egy picike határidö naplót vontam be z új technikával...Bencének egy színezőt küldet, ZSombinak egy előkét.:-)) "Azura " meg kimaradt.:-((((
Aztán volt egy ballagás, ahová én a kis németeseimnek küldtem be virágot. Német idézettel.:-))Nem jelentkezett egyik sem, hogy segítsek lefordítani.:-)

 A Barbara barátnője is ballagott...ö ezt a csokrot kapta.:-)))
 
Mellé csináltam még egy egyszerü karkötöt is, amit még rákötöttünk.
Erröl az osztályról van szó.:-)))
Egy pár szót itt mondanék.:-)) Az a Barbara volt általános iskolás osztálya. Problémás osztály??...állitólag. Én nem hiszem, a probléma mással volt. Konkrétan 3 tanárgyerek is járt az osztályba...abból voltak többnyire a gondok. Barbara átkerült a hatosztályos kisgimibe, amit sem ö sem én nem bántunk meg, mert jól érzi magát. Bár egy kicsit sajnálja, hogy neki nem volt ballagása.

Na és most akkor erröl a "problémás" osztályról egy szót. Én tanitottam a németeseket ( kivételesen részidöben, mert az UTOLSÓ NÉMETES OSZTÁLY volt a faluban - elég kiábránditó, hogy már csak az angol van és nincs választás!!!) Én nagyon szerettem öket, könnyen motiválhatóak voltak és nagyon lelkesek! Érdekes módon még a szoraglmikat is megcsinálták a legtöbben.:-)))

Szóval átküldtem a virágot nekik...és most találkoztam az egyik kis sráccal az úton. Leállt velem beszélgetni és elsökörben megköszönte a virágot, és beszámolt a ballagásról, és mesélt másról is, jó egészséget kívánt...stb. Abszolút udvarias volt és érdeklődő és a köszönet is spontán jött a virágért, mert nem állt ott sem tanár, sem szülő a háta mögött, hogy ezt mondja.:-))) Pedig a srác lelkileg tényleg beteg, meg nem is jó tanuló...DE kellennél több, hogy ilyen emberséges és jóindulatú, hogy jó ember legyen???:-)))

Szerintem nem volt velük semmi gond...inkább tól lebecsülték öket...vagy valami ilyesmi...nem ragozom tovább, mert sokat tudnék erröl irni...és nem a kollégákat szidom most....nem csak!!:-((

Még szerettem volna mást is mutogatni, de azt majd holnap. M?egyek és összeszedem  a középsö kis csajomat az udvaron és viszem fürödni. A kicsike már alszik....a nagy meg már netezik.:-)))

2012. június 23., szombat

Sorsoltam és ime az eredsmény.:-)))

Elöször is, köszönöm mindenkinek a játékot. Bár nem voltatok olyan sokan.

1. Zsuzsi        4120 gr
2. Krealady    3500 gr
3. Susu           4200 gr
4. napos          3700 gr
5. Blithe         4000 gr
6. Gerti            4300 gr
7. Tiffanylda   4850 gr
8. bringa          4500 gr
9. mirrike        4220 gr

Az az igazság, hogy amikor meghirdettem a játékot, akkor pontosan 4350 gramm volt. ( Minden este mérem fürdés előtt. ) Aztán közbejött egy köhögös betegség...:-(( ..lehet Bogi hozta haza. ( Ezt sem hittem el eddig, hogy anyatejes baba is lehet beteg...) És hát fogyott 15 dkg-ot. De már tegnap szedett magára3 dkg-ot!!:-))) Nem nevetni kérem...én nagyon is komolyan vettem.:-))) ( Veszem még most is.:-))))

Szóval nem untatlak benneteket a részletekkel. A lényeg, hogy most tegnap este 4322 gramm volt.

Soersoltam ( én egyedül), mert megvártam, amíg a segédek elalszanak - jobb volt így!:-)))

A nyertes: Gerti!!!
Gerti amúgy állandó olvasóm vagy???:-))) Ennyi lenne a feltétel.....

Ja, és érdekes, hogy saccolásban is Gerti állt legközelebb az igazsághoz!!! 
Ildi! Te meg nagyon sokat gondolsz rólam.:-))))))

Kérek szépen egy posta cimet, és, hogy milyen csomagot is szeretnél tölem kapni. Az elözö játékok csomagjai közül lehet választani. Kérlek irj egy emilkét nekem.

Kívánok mindenkinek nagyon szép meleg napot! Én meg megyek a konyhába és még összecsapom azt a túrós bajor rétest!:-)))

2012. június 19., kedd

Játszunk akkor megint!!!:-)))

Nagy pangás van a blogvilágban!?:-)) Na de nemezért szeretnék játszani, hanem mert

1. szeretek játszani
2. az előző játékban lehet nem volt igazságos, hogy csak az elsö három kapott ajándékot.:-(( De az övék már postán van, ma meg is kell kapniuk.:-)))
3. Most nem tudok mutatni semmit, mert vagy még nem lehet, mert szülinaposnak megy. Vagy még csak félig készen van, vagy meg még nincs a helyén, mint a falitakaró, amit Boginak és Bíborkának varrtam. ( Közösen kapták, hogy ne legyen féltékenység...mert HERCEGNÖS!!!):-)))

Szóval a játék:

Hagyj itt egy megjegyzést a válasszal a kérdésemre. Mindenki részt vesz a játékban, akár jól saccolt, akár nem. Tehát sorsolni fogok majd.

Reklámozni nem kell, sem itt, sem ott...csak legyél állandó olvasóm.:-)))

Szerintem pénteken este, azaz 21-én sorsolok, így a hétvégén lesz idöm összerakni a csomagot-nyereményt, amit a nyertes választhat ki, hogy mi legyen. Lehet varrós, édesség, szalvéta, papir....vagy akár üvegfesték.:-)))

A kérdés: Bíborka 3060 grammal született. A kórházból 2950 grammal jöttünk haza. Most hány gramm lehet nagyságrendileg szereted??:-))) Fenn -  a fejlécen - megtalálod, hogy mennyi idös most.:-))

Jó játékot és nagyon kellemes napot kívánok nektek! Meleg lesz ma is.:-)))

2012. június 16., szombat

Hiretelen jött játék!

Aki kitalálja, hogy mire gondolok és ide leírja egy kommentben...és eltalálja, akkor az elsö három helyes megfejtönek küldök valami meglepi apróságot.:-))))

Szóval itt egy fénykép. Találjátok ki, mi az ami a fotón még a tegnapi napig nem lehetett rajta.:-))) Aki olvassa a másik blogomat, persze előnyben van.:-)))

2012. június 9., szombat

Apák napja :-))

Isten igazából hallottam már erről a napról, de még nem ünnepeltük. Első élményeim ezzel a nappal, hogy  az itteni óvoda ötlete alapján az apukák kapnak a ballagó óvodásoktól valami apróságot.

Persze olvastam már a neten is, meg terjed ez is...mint egy ünnepkör.:-)) És ahogyan írtam még nem vált nálunk szokássá, de most időnkbe belefért és kitaláltunk a lányokkal valami klasszat apának, hogy ma mikor megérkezik a nagy Németországból, legyen neki valami meglepi. Hiszen olyan ritkán látjuk a páromat és a lányok az apukájukat, hogy ezt most akkor meg "kell" ünnepelni.

Íme ezt fogja kapni összességében.
 
 Egy oklevél a csajoktól:
 Egy üveg Jägermeister saját címkével.  ( A fénykép nem olyan jó, de merült a gép..és siettem...:-(( )
Na itt egy jobb kép az üvegról...volt nagy vigyorgás, mikor odaadtuk.:-))) ( Elötte unokaöcsém mondta, hogy neki is kell ilyen cimkés üveg...:-)))

Az ötletelés most  nagylányommal Barbyval ment...ö kitalálta...én megcsináltam.:-))) A torta meg plusz ajándék tőlem. A másik blogomon írtam, hogy nagyon finom epertortát készítettem és milyen sikerélményem volt a zselével, mert olyan klassz lett a torta, mintha bolti lenne. De most is sikerül eltalálnom.:-))) Szép magas lett, bár nem eperrel lett, hanem ananász és banán, meg egy pár szem cseresznye került rá.

Ja és felfedeztünk egy klassz pizzázó helyet, ahonnan még rendelek pizzát....:-))) Csak még azt nem tudom, hogy pontosan mikor ér haza...addig még malmozok.:-)))

2012. június 6., szerda

Búcsúztunk...

az óvodában a másik óvónénitől is, aki a nővérem....

Írtam már róla, hogy az Önkormányzatunk pénz hiányában becsukta a jól működő bölcsőde kapuit, amit kb 3 éve adtak át.:-(( Majd elbocsájtotta a konyhai dolgozók nagy részét és bezáratta a konyhát. Majd újabb leépítés miatt elbocsájtotta a mi Delfin csoportunk mindkét óvónénijét és egy dadust.:-((

A nővérem 25 éve dolgozott itt. Nagy törés volt....

A másik óvónéninek egy búcsúzós párnát varrtam idézettel, a nővéremnek is egy párnát varrtam, de bátorítással.

Egy  levendula alvós párna, azért alvós mert Boglárkával a töltelékbe levendulát is szúrtunk, így szépen illatozik is.:-))). Arra kértem a nővéremet, hogy este aludjon ezzel, és ha reggel felébred és rossz kedve lenne, olvassa le az idézetet.:-)))

Örült neki! Boglárka meg külön nagyon örült, mert az ö keze munkája is benne van.:-))) És remélem nem múlik el a jó kedve Boginak...bár egyelőre még nem fogta fel, hogy mától már egy ismerős óvónéni sem várja.....:-(((

2012. június 5., kedd

Színesen szép:-)

Mármint nekem nagyon tetszenek a színes lepedők. És a nagy ágyban is többnyire nem fehér lepedőket használok, hanem szép színeseket. ezért lecseréltem a Bíborka kiságyában is a fehéret egy szép pink színűre. A méteráru boltban vettem egy méternyit az anyagból, körbeszegtem és már mehetett is a kiságyba.

De mivel a kicsike elég mohó, azért előfordult, hogy a büfiztetés ellenére is visszahányta a tej egerészét. Ezért vettem egy hercegnős anyagot is, amit a lepedőre terítve felfoghatjuk a maradékot. És akkor nem az egész lepedőt kell cserélnem. Azért ilyen nagyra varrtam, mert Bibi felváltva-fordítva kerül az ágyba. Attól függően van a feje, hogy melyik cicit "használta". Így a kis feje sem deformálódik és anyuci is tudja, hogy előtte melyik cici volt, és most melyik jön.:-)

Még vettem anyagot falvédőnek is, illetve tárolónak is. természetesen rózsaszín minden. Van amiből majd duplán kell varrnom, mert Boglárka is kéri. A hercegnős anyagból pl. úgy kellett szabnom, hogy Boginak legyen egy hercegnős táska. ( A táskát most nem tudom mutatni, mert a mamánál maradt), de nagy volt a boldogsága!

Ezek persze nagyon egyszerű dolgok, és csak minimális varrás-tudás kell hozz...de én úgy örülök, hogy ilyet is meg tudok csinálni a gyerekeknek. Még ha nem is profi, de az én munkám.:-)

Itt az ágyikó gyermek nélkül....
 De azért iderakom ezt a kis Ducika Ducillát is, mert olyan szépen alszik a pihe piha takaróban a pink lepedőjén.:-))))

2012. június 4., hétfő

Képeslap pedagógusnapra

Sikerült "megszülnöm" a gyerekek apró figyelmességét a tanároknak, óvónéniknek. Először nem ezt akartam, de amit szerettem volna, az még sem tetszett annyira már mikor készen volt...így megálmodtam, hogy egyszerű képeslap lesz.

Ezt tegnap a Boglárka segítségével meg is csináltuk. Az érdekesség benne, hogy a belső borítóra egy mobil-díszt tettünk, hogy mégse csak a képeslap legyen. A Barbara osziföje meg egy szép gyertyatartót kap még mellé.

Mindkettőbe idézetet is kerestem. Boginak egyszerűbb volt, mert ovis versek vannak...de végül Barbarának is találtam egy testhez állót.:-)))Ma már viszik is a lányok. Boginak összesen 8 darabot csináltam. Nála ugye több óvónéni és dadus van. Még a két elbocsátott óvónéninek is viszünk.