B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2013. április 1., hétfő

Húsvéti készülödéseink képekben

Ilyen lett végül is a nappaliban lévö feldiszitett asztalunk.:-)))Ezzel a képpel kivánok mindenkinek Kellemes Húsvéti ünnepeket.:-))))

És, aki esetleg tovább olvassa, akkor a következö képeken részletezem, hogy miket is csináltunk.:-)

A 2. képen vannak a Peti szerezett tojásai. A 3. képen vannak a hungarocell tojások, amiket mindenkinek majdnem névre-szinre szólóan készitettem.:-) ( AZért ideirom, mert most nem tudok a képek közé beszúrni...és nem kinlódok a megoldás keresésével.:-( )

Elkészítettem a neten keringö ötlet alapján a nyuszi tartó tojást. Nekünk Bogglárka filc tyúkokat rakott bele, amit még az regek otthonából kaptak a gyerekek. Az idösek késziteték.

Kis kártyák is készültek. Olyanok, mint tavaly is volt.
Ezek itt kifújt tojások ( 15 db), amiket befestettünk akrill festékkel és a boltokban kapható zsugor fóliákat olvasztottuk rá. De nem a használati útmutató szerint készült, mert ott forró vizet irnak...az meg lehet nem tett volna jót a festett tojásnak. Hanem a húlégfúvóval olvasztottuk rá a fúliát. Boglárka olyan serényen adogatta és húzogatta a fóliákat, hogy öröm volt nézni.
Ezeket itt a kis bébiszitterünktöl kaptuk ajándékba. Hetente egyszer vagy kétszer szokott eljönni hozzánk. Általában vasárnap, mikor mindhárom csajos itthon van...és besegit egy kis játékkal, hogy én meg tudjak fözni és haladjak a dolgommal. Nagy meló lehetett neki, mert a képeslapot is ö szinezte, meg kézzel varrta a nyuszikat. Kaptunk még egy kicsi nyuszit is - az lett a Bíborkáé....de most nem találtam, mert a kicsi játszott vel...és valahol a 4. dimenzióban felszivodott.:-(
A kinti tojásfánk most lekorlátozódott a barkás asztali diszre, mert tavaly ki lett vágva az ecetfa a kapuban...és egy japán csersznye van helyette, de  ömég olyan kicsi, hogy nem mertem megkockáztatni, hogy diszitsük.
Az ablakba is bekerültek a varott koszorúk.....
Az ajtókra is felkerült a kis eldeformálódott koszorú....csak most vettem észre, de mindjárt kimegyek és megigazitom.:-)
Közben Boglárkával még "megfestettük tegnap este a sonka mellé kerülö sonkalében megfött tojásokat. Még Peti is ott állt felettünk. Ez ilyen"shake it" technika volt. :-)) Kis pohárba öntöttünk rizst, arra ételfetéket és összeráztuk. Majd beleraktuk a melegen tartott tojást...és megint ráztuk a pohárban ( fedövel) lévö tojáést. A végeredménye egy p9ttyös tojás....ha csak kevés ideig ráztuk....ha tovább, akkor majdnem egybefüggö szines tojás a végeredmény. Boglárka természetesen ezt is nagyon élvezte.

Tegnap amúgy nagy fözésben is voltam. Már reggel 5-kor ahogyan felkelt Biborka, hozzáfogtam a dolgomhoz...és fél 10-re készen is voltam a hidegtálas alapokkal. (Egyre jobban megy ez nekem.) Utána kisütöttem a Tifannyilditöl kapott Madártej szeletet, ami Barbarának is, meg a barátjának is a kedvence...no meg Boglárka sem veti meg. A szórócukrokat éppen pont Petitöl kaptam vagy 3 félét és abból tettem rá.:-)))
Anyunak egy ilyen kis összeállitást vittünk el, meg kapott még kistányéron csokikat (de azt nem fotóztam). Anyósomék is ilyet kapnak, de az övéket most fogom még összerakni. No meg a sós sütit is most sütöm, mert leveles-vajas tésztából sütök még virslis sósat és az frissen jó...mire jönnek a locsokodók.

Közben Biborka már néha megelégelte a nyúzsit és jelzett a járókában.:-))))
Boglárka is felébredt a délutáni alvásból és az övé lett az elsö Madártejszelet.:-)))




Szóval elteltek a napok....de megpucoltam az ablakot is két helyen ( PEti segitett ) és lemostam a függönyt is....Igy ma már jöhetnek a fiúk locsolkodni. Várjuk öket sok szeretettel!:-)

2 megjegyzés:

MJ írta...

Így végignézve ismét a képeket,egész megkívántam ... Nem kellene a hétvégére megint húsvétozni? :))

batorba írta...

Háááát...a nagy hajtásra visszagondolva, lehet elég lesz majd jövöre.:-)))De akkor megint valami ilyesmi, mert addigra a 3. kislányom is értékelni fogja már a dolgokat.:-)))

Inkább a jó idöt várnám már nagyon. Tegnap megcsillant a remény egy kis napsütés formájában, amit ki is használtunk és a palántázásra váró paprikák és koktél paradicsomok magjait el is ültettük....DE ma már megint esik az esö.:-( Pedig ma virághagymákat szerettem volna ültetni...:-)

Na de reménykedjünk, hogy még kiderül a nap.:-)