B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2013. június 14., péntek

Vegyes elmaradások a blogomon.:-) Képekben :-)))

Azért egy kis duma jár mellé.:-)))

El vagyok veszve...de nem igaziból, csak a blogvilágból. Az FB-n (sajnos) gyakrabban vagyok...mint más blogos is. Gondolom én.:-)

Gyüjtögettem itt fényképeket a gépemen, persze közel sem teljes - mert van amit elfelejtettem lefényképezni - de ugyis csak apróságok voltak. Nem nagyon kreativkodunk...idö sincs, kedv sincs mindig. Mármint jó idó van és kinn tanyázunk az udvaron, meg a kertben, meg a kis veteményes kertben. ( Na majd arról hozok legközelebb képeket, mert életünk elsö veteményes kertecskéje. Idén veteményeztünk eslöszön. És már alig várjuk, hogy a saját répánkat, hagymánkat, borsónkat együk.:-))) De ugye ez kapálással, locsolással és egyébb munkákkal jár.

Na de ennyit a magyarázkodásról és most a képek:

Ezt a 3 madárkát Boglárka készitette az ovodában, mikor a Madarak hete volt. Nem most volt, akkor le is fotóztam, de most került a blogra. Szerintem nagyon szépek lettek. ( Nekem most is a szekrényen diszelegnek, mert elrakok minden apróságot a gyerekeknek. Gyüjtöm a "stafirungot":)

 Ezeket a csomagokat én készitettem az unokaöcsémnek és a menyasszonyának. Nem nagy cucc...csak csomagolni kellett, de örültek is neki, no meg azért csak nem bolti.:-)
 Természetesen képeslap is ( SK) járt mellé.:-) Ki találja ki, hogy melyik kié lett??:-)))
 Ezt az édi virágot én kaptam egy kedves ismeröstöl a szülinapomra anno, annyira tetszett, ezért adom a képet a KÖZ elé.:-)
 Ezeket a virágokat meg Boglárka kapta a az oviban a szülinapjára. Búzavirág csoportba jár.:-) Vázával együtt kapta természetesen.
 Ezt a csodát, meg a növérem készitette Biborkának a szülinapjára. Annyira szép! Boglárka anno egy fényképelbum tartót kapott....anno felraktam. Nagyon ügyes a tesóm!!!!!!
 Én meg ilyen leszek hamarosan...nem 20 év múlva, ha folytatom ezt a nagy rohanást.:-)
 Ja és itt vannak a gasztro csodák, amiket nem én készitettem, de egy nagyon ügyes kezü leányzó él a faluban, akinek sikerül minden formatorta, amit kérünk. És finom is! Boglárkának termáészetesen Barby babás torta lett.:-))
 Biborka tortája, meg ilyen szép babás lett. Kisvirágos citromos finomság.
 Itt örömködik a nagy tesóval.
Ez a torta pedig a nagycsajosomé lett a 15. szülinapjára.:-)

 Ezt a szép meglepit meg én kaptam Barbarától anyák napjára. Nagyon meghatódtam......

 Ezt a zöldike párnát, meg én készitettem a Barbara egyik barátnöjének a barátjának!!!!!!! ( Bonyolult kapcsolat?) Gonba voltam nagyon, mert rá kellett jönnöm, hogy ugyan rengeteg anyagopm van, de valamilyen oknál fogva ( talán mert 3 lányom van???:-))) nekem csak virágos és lányos és rózsaszines és lilás...stb. anygaim vannak. No meg még karácsony elött barteloztam B. Ildikóval és neki klüldtem el a zöld anyagaim nagyrészét.:-)))

 A srác örült neki. A leányzó egyedileg tervezte és kereste az idézetet hozzá. Én csak varrtam.:-)

Ennek a fotónak meg az a poénja, hogy a Barbara barátja -Balázs és Barbara átszerkesztették é a gimiben a Diák nap egyik plakátja lett.:-)

 Ezeket itt Ritának küldtem a szülinapjára. Tudatosan bordó anyagok - mer tszereti. És egy két SK. ajándék,,,,,-)

Na ennyi amit mutogatni tudok képekben.

De csináltam elég sok bizsut is mostanában. Valahogy kedvet kaptam hozzá...gyöngyeim meg alkatrészeim vannak itthon a szekrényben ( mert nem véletlenül tartozok az AA-Klubba - Anonym Anyagfelhalmozók):-)))

Készült az óvónéniknek Pedagógusnapra nyaklánc, Boglárkának meg a ksi barátnöjének duplán lila szett. És 5 db. fülit is készitettem sima akril gyönygyökból...de olyan mutatósak lettek!!!!! De nem fényképeztem....nem nagy veszteség, mert olyan egyszerüek....nem is füzés ez csak 10 perces munka. ( De a kicsiktól kb. ennyi fér bele az életembe.

No meg kreativkodok sokat a konyhában, akár az ebéddel, akár a sütikkel...mert azt is szivesen csinálom és úgy gondolom, hogy jó példa vagyk a gyerekeknek, mert ök is szivesen peszterkednek és segitenek a konyhában. Szeretném, ha cukros vaniliás, citromos illat jutna eszükbe az otthonunkról...no meg a melegség.:-) ( AKi persze olvassa a másik blogomat tudja, hogy ez nem mindig ilyen szép és jó...de nem baj. Majd lesz ez jobb is.:-))

Szép napot kívánok minden erre tévedónek és állandó olvasómnak!

Én meg most kiszaladok virágot ültetni.:-)

Bár már van 3 szép virágszálam...:-))
2013. június 4., kedd

(NEM) ma vana szülinapom-pom-pom-pom-pom-poropompom...:-)

Szóval pénteken volt a szülinapom, de posztolni nem jutottam rá időben...elnézést kérek. ( Hazajött azuram is:-))) és egyrészt ünnepeltünk, másrészt 3 gyerekkel mindig van valami a hétvégén, harmadrészt meg megcsináltuk a veteményezést, amit én egyedül nem tudtam bevállalni és az már nagyon le volt maradva-munkálatba tartozott.:-)))

A szülinapos ajándékozás jó sokáig fog tartani, mert  pénteken a Rita játékában két csomagot kaptam egyenlőre.:-) Azaz a többiekét még várom.:-))

Iderakom a fényképeket azokról a csomikról, amit megkaptam...és ezentúl idarakom a többiröl is, amiket majd ezután kapok meg.:-)

Kardosné Verától kaptam az alábbi csomagot. A kis falikép, ha jól gondolom és látom akkor kézzel varott. A 3 baglyot meg nem osztom szét a lányoknak, hanem ha nem gond, akkor én behasználom tütartónak.:-))) A kis pénztárca meg tele volt teával!!! A kis lila hatszög-kitüzö meg középen nagyon "origamis"-nak tünik. Esetleg elkérhetném, hogy  hogyan is varrtad meg???? Nagyon szépen köszönöm Vera, nagyon örültem neki!:-)))
 Az alábbi NAGY csomagot meg Bertalan Ildi küldte nekem!:-))) A táska már most használatban van. Kitünöen belefér a "játszótéri cúccom. ( Ugyanis nem tudok "csak" csücsülni valahol....muszáh, hogy legyen nálam valami "elfoglaltság". Ebbe raktam bele a neszimet a horgolással, a telcsim, meg az e-book olvasóm tokkal .) Kaptam hozzá egy apró pénztárcát, amiben meg aprópénzt fogok tartani és szintén a nagy táska tartalmát fogja böviteni. A kis dobozkát alkalomadtán meg majd elkészitem ( de nem tudom, mikor is???) És kaptam még szalvétát is, no meg két KV-t. Azt meg pont ma reggel gondoltam meginni a kedves párommal. ( Éppen most kelt fel.:-))) Nagyon szépen köszönöm Ildi, nagy örömet szereztél nekem!:-)))

Mai napon - hétfön április 29-én - is kaptam 3 csomagot.:-))) Szerintem amúgy jobban jár az, aki apránként kapja meg a csomagokat, mert akkor mindennap van egy kis örömödési forrás.:-*)

Szóval Kaptam Krisztimacitól: A nyaklán az nagyon nyárias és bolondos.:-) Azt hiszem valami klassz kis kivágott blúzzal fogom felvenni.....talán már a hétvégén is, mert megyünk ballagásra...és meleg is lesz, meg van egy klassz rózsaszin pólóm hozzá. ILletve ez még nem biztos, mert a másik csomiban is rózsaszin volt ( Szivel Anna)...és most a kettö között vacilálok. De mindenesetre tuti, hogy alkalmat keritek rá. HIszen naponta cserélem a láncaimat.:-)) Hála a gyöngyös lányoknak, hogy ennyi van.:-)))
 A szappant külön lefényképeztem, mert a belseje csillogó és olyan, mintha kvarc kristály lenne. Ezt TE csináltad Kriszti? El nem tudom képzelni, hogyan lehet ilyet késziteni? Nekem ez már macerás.
 Itt egy másik beállitás is, mert nem tudtam eldönteni, melyik fotót rakjam fel. S ahogyan látjátok még kaptam teát is, meg kis kencét.:-)
 Nagyon szépen köszönöm Kriszti neked az ajándékot!
Szóval itt az emlegetett Szivel Anna csomagja. Itt az elöbb emlitett rózsaszin szett - nyaklánc, karkötö, fülbevaló. És egy nagyon nöcis-rózsaszin kulcstartó. Ezt a kocsi kulcsomra fogom felrakni, mert mindig keresem......És persze tea. ILletve azt gondolom, hogy ez fogfehéritö paszta. Majd megvárom a nagycsajom és megkérem, hogy nagyságrendileg forditsa már le. (Angolul van csak rajta.)
 Kedves Anna, nagyon szépen köszönöm. Nagyon nagy örömet okoztál nekem!:-)
És a mai napon a legutolsó csomagot nem utolsósorban mutatom, csak így sikerült. Ezt Rózsáé: Hatalmas meglepi és hatalmas öröm volt részemröl!!! De szeretnék egyszer én is igy varrni, tüzni...no meg egyáltalán.:-))) Nagyon köszönöm Rózsa, csodálatos! És az illatpárnából áradó levendula illat.....OHHHHH! Tisztára Horváthországban éreztem magam.:-))) ( Oda sem jutunk el egyhamar.:-( )
2013.05.03-án pénteken...(azt hiszem) kaptam meg az Irisz csomagját (is). A csomagban jó sok minden volt. Jó sok mindent a lányok elkapkodtak a csomagomból.:-))) De van, amit sikerült megtartani magamnak.

Itt a csomag össz tartalma: táska, sok sok tea, rágó. Egy toll,a midróttal van körbefogva ( Bogié lett) Egy fakarika gyöngyökkel (biborkáé lett felügyelettel ! - mert nem tom mennyire stabil a gyöngy a fogai miatt - van már neki 3+:-) )  És a rózsaá szappan saját használatra van, de persze alkalom adtán használhatják a lányok is. Irisz, nagyon szépen köszönöm neked a csomagot. Látni, hogy sok idöd fekszik benne. Ja és a táskát hogyan készitetted? Ez olyan puffasztó festék??? Nagyon érdekes!:-)A másik csomag meg Orbistól jött!!! Na az állam leesett a varrós filctáskácska láttán!!! Hiszen kézzel varrta!!!! Na de nézzétke meg.
 Összességében ennyi mindent kaptam. Csoki még meg van...de eldugtam.:-))) A szalvétákat majd egyszer csak hasznositom...még nem tom mikor. A gyertya is nagyon finom levendulás...és a sok tea!!! AMúgy is tea bolond (is) vagyok! :-)))
 Na de itt van a varróskészlet belseje. Telepakolva minden jóval. Gombostú, rendes tú, varrógép tú és sok sok gombocska.:-)))


Nagyon szépen köszönöm Orbis! Nagyon nagyon örültem neki és köszönöm azt is, hogy ilyen sok idöt szántál rám.:-))

És ime, hogy mosatnában miket is tartok az Ildi táskájában. Olyan kapd fel táska és mindehová viszem magammal...a párom kérdezte is, hogy most már mindig két táskával fogok járni???:-))) De ebben vannak az "idöeltöltéseim".:-))) Nem birok csak ülni, muszáj, hogy legyen vmi elfoglaltságom, ha várni kell....vagy ülni a játszótéren...:-)))
Benne van  a lila nesziben a kis horgolásom, a zöld baglyos tokban a telcsim, a sárga nesziben töltők vannak, a bordó tartóban a "tablet"-em, a napszemüvegem és most már a varrókészlet is.

Kaptam még a múlt héten két csomagot, de itthon volt még "azuram":-)...és nagy rohanás volt. és ö is jól kidolgozta magát az elmúlt két hétben itthon.  Majd leírom a követekéző bejegyzésben,hogy miért is.... de persze nem végeztünk a felével sem a dolgainknak.

Szóval: Kaptam egy csomagot T-né Nagy Erikától. Szegénynek elveszett az elsö csomagja...és most egy másodikat küldött. Pedig mikor megkaptam a csomagot még itt örvendeztem a postásnak, hogy "Na meg lett az elveszett csomi"....és nem.

Szóval a csomagban az alábbiak voltak:
 Egy pirogravirozott tolltartó....na rögtön elő is vettem a pirograviromat és megnéztem, majd újra eltettem...mert  akkor már ezt sem kell csinálni magamnak. ( Nem tom mióta akartam már...de nem jutottam rá!) Volt egy tűpárna keresztszemessel - ö a falamra kerül az emlékek közé.:-))) És a PET palackos fülbevaló!!!! Nagyon tetszik. Már azóta rá is raktam a medált egy organza lánc alapra. Nagyon mutatós. Holnap Baba klubba "kell" mennem...és felrakom.:-)))

Nagyon szépen köszönöm Erika és borzasztóan sajnálom, hogy ennyi munkát kellett belefeccölnöd. a posta miatt! Hálás vagyok mindenért neked!:-)))

Az Adri csomagja szintén egy hatalmas öröm forrás volt. Majd mindjárt meglátjátok, hogy miért is.
Mindenkinek volt benne valami. Én kaptam a hőmérséklet jelzőt!! ( Mindjárt mellékelek egy közeli képet ) és egy a nyakláncot.   Barbara ez utóbbit csak azért nem nyúlta le , mer piros pipacs nem tetszik neki...de nekem tetsztik. Szerencsém volt. A lányok kaptak rózsás hajcsatokat összesen 6-ot, de én már csak 4-et tudom fényképezni, mert Barbara már elvitte a övét.:-))) És a kedves párom kapott egy kulcstartót, amiben a lányok fényképe van. Nagyon tetszett neki, és még érdeklődött is, hogyan lehet ilyet késziteni?:-)))

Adri nagyon szépen köszönöm, mer nagyon szép és munkás csomagot hozott nekem a postás!
Köszönöm szépen lányok az eddigi csomagokat!!!

Még a múlt héten megkaptam H. Ildikó csomagját is, amiben szintén csodálatos dolgok voltak. Ime egyben, meg külön-külön.:-)

A fényképek minöségéért elnézést kérek, de nálunk mindig történik valami...még a fotózás ideje alatt is résen kell lennem....no meg néha beremegett a kezem...meg lehet a fényviszonyok sem jól ( de ez utóbbi nem az én hibám, hanem az idö miatt van.:-*( )

Rengeteg mindent csomagolt nekem Ildikó!:-)

 Voltak ezek a klassz filc virágok! Ildikó! Ezeket ezzel a Sizzyx géppel vágtad????? ( Annyira érdekelne a dolgo, de én ebbe nem fektetek már be pénzt, mert igy is örült sok cuccom van.:-) ( AA Klub)
 Csodás lila nyaklánc és fülbevaló! Itt már megint be lettem elözve, mert mostanában szoktam füzögetni...de még magamnak nem csináltam semmit. Nagyon tetszik.:-)
 Ez a képe nem olyan király!:-( De a kis doboz tartalma több volt mint klassz! A medált már rá is raktam egy ezüst láncocskára és hordom is. Mert ugyan nem sok ruhám van, de az ékszereket cserélgetem naponta.:-) Ja és hozzátartozik szintén egy pici fülbevaló és egy angyalkás kulcstartó. A kulcstartótmon már számtalan fityegö van, ezért az angyalka még most a pici dobozban figyel.:-)
 Itt próbáltam másik képet is csinálni...nem tudom, jobban látni-e??
 Szóval ennyi volt a szülinapos ajándékaim listája! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az ajándékot, mert nagyon örültem MINDENNEK!:-)))