B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2014. április 9., szerda

Szülinapi buli-party

 Boglárka az idén 6 éves lett és neki edig még nem szerveztem szülinapot. Barbara is óvodás volt, kb. ilyen idös, amikor az elsö bulit bevállaltam nekik.:-)

Kezdtem azzal, hogy ötleteket gyüjtöttem. MIlyen nagyszerü dolgo is ma már ezt megtenni, mert a Pinterestes oldalamon összeválogattam a dekorációs ötleteket magamnak és aztán abból mazsolázgattam és készültem.

http://www.pinterest.com/batorba37/sz%C3%BClinapi-%C3%B6tletek/

Persze felét sem csináltam meg ezeknek, pedig több, mint egy héttel a szülinap elött már minden este ezeket csináltam este a TV elött. Egy hasznom volt, hogy legalább TV-t is néztem, mert amúgy nem szoktam.

Leirom ide, hogy milyen diszek készültek:
1. Boldog szülinapot felirat illetve Happy Birthday felirat a teraszra. ( Szines papirból betük kivágva, majd A5-ös méretben belaminálva....

A teraszon a "büfé" asztalhoz került a rövidebb felirat és benntre a nappaliba lett a Pizzás asztal, ide került a hosszabb.

A terités csak azért lett kétfelé, mert a gyerekeknek lehetösége volt a büfé asztallal szemben lévö asztalnál barkácsolni, ki mit szeretett volna. Volt itt gyöngy, meg szines papir, meg kivágó forma, szinezö és hajtogató...stb. 


2. A teraszon minden rózsaszin és árnyalata volt, készitettem egy nagycsomó térbeli rózsát, amit chipses dobozba állitottunk, amit elötte bevontunk kreapp papirral és megtöltöttünk kaviccsal, hogy ne döljön el.:-) Az egyoldalú szalvéta rúzsákat meg kétoldalú ragasztóval felragasztottuk a falra, meg ahová lehetett.

3.Voltak lufik, amiket a súgornöm virágalakba helyezett el, illetve volt, ami csak lógott.
4. Vágtam ki rózsaszin-ciklámen (és bentre narancssárga papirból) húpelyheket és azokat is fellógattuk.
5. Krepp papir csikokból pedig diszités került a székekre.

 
 A kapura a sógornöm esküvöjéröl maradt szalagdiszeket raktuk fel.:-)
 

 A nappaliban pedig minden sárga volt és narancs.
A büfé asztalra került: linzer karika és csokis linzer, mogyoróvajas keksz, tejfölös süti ( anyukák kedvence is lett ) chips, pogácsa és 1-2 bolti rágcsa is....illetve volt bolti nyalóka (hatalémas siker volt)...de volt házi kekszböl készitett nyalóka is...ami még hatalmasabb siker volt.:-)
   
Ez a kekszes nyalóka!!!:-) Rózsaszin citromos cukormázzal vontam be ( hurkapálcát meg belesütöttem a kekszbe) , majd szórtam rá szórócukrot.
 Az üditökhöz készitettünk Bogival virágokat és különbözö szinü poharak voltak. ( A gyerekek pedig megjegyezték ( Még BIBORKA is) a saját poharukat és abból ittak. )
  Boglárkával ilyen tortát találtunk a neten és a kedves cukrászlány ilyet csinált neki.:-)

Ilyen élet volt a pizza evés közben.:-) A pizzákaz a Kézmüves kenyér tésztájából készitettem el még csütörtökön. ( Dupla adagot). Pénteken elösütöttem 8 darabot belöle és felvágtam a feltéteket. Kicsiknek kukorica és sonka került rá házi pizza szósszal....felnötteknek meg hagyma is, meg gomba is, meg kolbász is mehetett rá. A pizzákat Barbara, meg a barátnöm nagyfia Dávid és a másik barátnöm nagylánya Rozi feltétezte és tolta a sütöbe.:-)

És majd a poszt végén leirom, hogy milyen játékokat "terveztem"  ( persze szokás szerint sokkal több mindent gondoltam ki, mint amit meg lehetett valósitani ) ebben a több, mint 4 órában.
Az alábbiak valósultak meg:
1. Aszfaltrajz
 2. Csillámtetkó a barátnöm jóvoltából.:-) Ö volt a fö fö fö...:-)
 3. hintázás
Ezt a hintát évekkel ezelött vettük, de már nagyon meg volt kopva...ezért Petivel átfestettük és lakkoztuk lila-rózsaszinre még a szülinap elött.

 4. Arcfestés Barbara festette a gyerekeket. Mindenki kapott mindent, de a gépem lemerült, igy nem mindent tudtam lefényképezni.:-(

 5. Labdázás, mert anyósom jóvoltából rengeteg labdánk van.:-)
6. Ugrálás ( Jé még én is ott vagyok...jó én csak szereltem akkor valamit...nem a legjobb kép rólam.)

Biborka meg fel-alá járkált. Ide-oda csapódott, de baromira jól érezte magát...szerintem. Este meg büdös napot tartottunk, mert majdnem ruhástól csak bedölt az ágyba.:-)
A szülinapi torta felvágására a legvégén (este 6-kor ) került sor, mert a pizza is olyan 5 körül került ki a sütöböl...A gyerekek már nagyon várták, és addigra a szülök nagy része is itt volt már, igy elég sok elfogyott a nagy 24 szeletes tortából.:-)  (A képen Barbara hozza a tortát...és Boglárka meg csodálja.:-)
 Egy beállitott kép....Barbara nem haragszik, csak direkt vág ilyen arcot.

 Összességében nagyon jó buli volt, a gyerekek nagyon jól érezték magukat és állitólag otthon is 1-2 napig erröl beszéltek.:-) Én is kellemesen elfáradtam, de nagyon jó volt, hogy két barátnöm itt volt és közben mi tudtunk beszélgetni.:-)

És akkor felsorolom, hogy milyen játékokat terveztem még, amik nem is kerültek sorra. ( Boglárka rosszalotta is...ne de elrohant az idö...)

Csoportos játékok:
székfoglalás, szörpivö verseny, tejszinhab nyaló verseny, Italok kitalálása, Zsákban mi van bekötött szemmel, Szoborverseny, tekézés konzerves dobozokkal, lufi tenisz, kanálban pinpinglabda vitele, elrejtett dolgok keresése, célbadobó verseny,
Egyéniben:
arcfestés, csillámtetkó, fényképek készitése képkerettel, fényképek készitése egy sablonnal, papirtányérból szives kalap késziteése és festése, gyöngyfüzés és nyomdázás, aszfalrajt, ragasztás

Gondolkodtam még tombolahúzáson és apró ajándék cukorkák osztogatásán is...de ezekre ugye nem került sor.

Ez  a posztom meg itt marad, hogy jövöre legyen miböl kiindulnom.:-)

Ui.: Idemásolom még a meghivö szövegét is, hogy ne kelljen azt sem keresgélnem. Kinyomtattam kartonra és Boglárka diszitette.:-)Meghívó

Születésnapom lesz 2014.04.05-én szombaton, 6 éves leszek.
Szeretettel meghívlak, hogy ünnepelj velem!

A bulim időpontja: 2014.04.05. 14.00 órától kb. 18.00 óráig.
Helyszín: .................................

Lesz itt játék, kreatívkodás, arcfestés ( ha nem vagy allergiás), csillámtetkó, játék és játék és még játék.
Természetesen enni is fogunk: Lesz süti, pogi, rágcsa, szülinapi torta és pizza is.

Szeretettel:

Balla Boglárka Vivien

1 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

ÓÓÓÓ, Csilla, ez fantasztikus!!!! Csak most jártam erre... Hogy volt erre energiád? Értem én, hogy 2 barátnő, meg a nagyocskák, de hát akkor is, ez felér egy kisebb, szimpla esküvővel mifelénk!:D Csak az olvasásba elfáradtam, nem ám részt venni a szervezésben!:)))Gratulálok Bíborkának és Neked, meg az egész családnak! Büszke lehetsz magadra!!!