B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2017. március 15., szerda

Gyertya öntés

A gyerekek "megkivánták" és ráéreztek. MÁr december óta szerettem volna gyertyákat önteni. Most kaptam egy tojás alakú gyertya öntőt és ez volt a nagy lökés e tevékenység felé.Érdekes, hogy nálam mindennek eljön az ideje....csak fázis késéssel.:-)

Most rászántuk az időt és a használt gyertyákat is ( Az elrakott mennyiségnek legalább a felét elhasználtuk. Most kezdhetem megint gyűjteni.:-) ). Söt videókat is néztek a gyerekek, hogyan kell és milyet is csináljunk.- Fázisképek nincsenek...örültem, hogy ezeket el tudtam "lőni" a csajoktól.:-)

Igy zajlik maga az öntés. Olyan edényket kell használni, amiket nem sajnál az ember. A tálcát még meg tudtam ugyan takaritani, de legközelebb csak papirt rakok alá, mert azt egyszerüen ki tudom dobni.
A nagy gyertya középen volt az első, amit kiöntöttünk. Nagyon szép lett. Olyan vastag, hogy ez a méret pont alkalmas lesz majd a fényképes gyertyák készítésére.:-) A csészéket a zsibin szoktam turkálni. Kifejezetten alátéttel gyűjtöttem be ezt a hármat. Ők ajándék tárgyak lesznek egy egy határidő napló mellé.

 Itt még az öntöformában voltak a kétszinü gyertyák, amiket a csajok kértek.
 Ennél jóval több lett a végén, de itt még ennyien voltak. Mind ajándék lesz majd. Ezek olyan apró illatos dolgok, amiket egy névnapra, vagy kísérőnek is oda lehet adni. Az összes illatunkat elhasználtuk. ( Ibolya, orgona, magnólia, gyöngyvirág) Most hajthatok fel megint illatokat. A boltban, ahol szoktam vásárolni most nem volt virág illat. Csak narancs, fahéj és vanília. :-(

 Na ennyi...most meg sütünk illetve a kicsik kimentek a teraszra és összeraktuk a müa. házat. Most ott takaritanak.:-)


1 megjegyzés:

H. Mária írta...

Biztos, hogy jó illatok terjengenek ilyenkor a házban :)