B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2012. március 29., csütörtök

Kartonok képeslapnak

kérem nem kinevetni.:-))) Tegnapi napom egy része azzal ment el ( mondjuk jól esett a fotelben üldögélve ez a pihentető cselekvés), hogy felvágtam a kisbabánk értesítőjéhez a kartonokat.:-)))
Na nem mind neki készült...hanem ha már hozzáfogtam, akkor az összeset felvágtam. Nagy részét A4-es formátumban hagytam, mert ahhoz hozzá tudok nyúlni akkor is, ha valami mást szeretnék.:-)) De még így is jobban megéri megvenni a nagy színes dipa kartonokat és vagdosni, mert egy A5-ös - dupla képeslap - kb.14 ft-ra jön ki. Arról nem beszélve, hogy így mindig van a szivárvány minden színében képeslaphoz való kartonom. ( JA! Ha valaki nem tudná, minden szempontból az AA Klubba tartozom.:-)))

Ugyanis nálam az a szokás, hogy SK. képeslapot küldünk a gyerekek érkezéséról a rokonoknak és barátoknak.:-))) Ezek voltak a korábbi képeslapok a lányok születésekor.

Ez volt a Barbara értesítője.
Akkoriban még nagyon origamiztam.:-))) A kórházba vittem be magammal az értesítőket és ott írogattam őket. Nagyon nagy poén volt, hogy közben vizitre jöttek az orvosok és abba kellett hagynom az írást.....Aztán folytattam tovább és borítékoltam és odaadtam a páromnak, hogy adja fel a postán. Két nap múlva csörgött a telefonunk...a barátnőm volt, hogy " Jól van, akkor ezek szerint megszületett a baba, de most fiú, vagy lány...és mi is van???" Ti. ö csak kitalálta a képeslap alapján, hogy csak a mi babánk lehet, mert hajtogatott képeslap...de elfelejtettem beleírni az adatokat. Na erre jó az SK. képeslap.:-))))

Ez a Boglárka képeslapja volt. Itt a térbeli nyomdás technikát alkalmaztam. Minden képeslap más lett, mert volt amire kezecske került, volt, amin cumi volt alul...És a kislánykák is mind mások voltak. Érdekes és hosszadalmas munka volt. És elkészültem velük ( kb.30-40 db)...és másnap már mentünk is reggel a kórházba és megszületett Bogi.

Ezt a nővérem hímezte Boglárkának és a kis naplójába ez is bekerült. A képeslapokon látható sérülések azért vannak, mert a naplók azóta is használatban vannak....Bogi szereti nézegetni és töltögetjük fel őket az eseményekkel...:-)))
Na! Tehát szép lassan, de tényleg lassan elkezdem kitervelni a képeslapokat. Másjus 5 körül gondoltam befejezni, remélem kicsike is betartja, hogy nem sokkal korábban születik...majd csak akkor, ha készen vannak az értesitók.:-)))

Az övé napsárga és narancsos árnyalató lesz...a többi gondolatomat hozzá  még hagyom beérni.:-)))

2 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Fantasztikus dolog ez a babavárás és hogy már ilyen közel van?:)))) Juj, de izgulok!!!
Nagyon jó ötlet az értesítő s.k. készítése, ilyen senkinek sem lesz!!! Remélem el tudod készíteni előre mind, hogy a kórházban csak az adatokat kelljen beírnod!:)))Gratulálok Csilla, nagyon jó anyuka vagy - tudtuk...:)

batorba írta...

Kedves Ildi!

Én is izgulok.:-))) Köszönöm a kedves kommentedet!!!:-))))

P.