B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2012. augusztus 25., szombat

Apróságok

Mostanában csak ilyesmiket készite-tünk.

Nagyon belejöttünk a csillám tetkó készitésébe. Ezt a jó múltkorában fedeztük fel a barátnöméknél. Utána én is rendeltem egy otthoni szettet innen. Ez még a Balatoni nyaralásunk elött volt...és attól fogva magállás nélkül készitjük. De nemcsak a gyerekek kaptak, köztük Barbara is igéányelte, hanem már felnötteknek is csináltunk, aki nálunk járt és kérte.:-)))

De fényképeket nem tudok mutatni, cs kettö mintáról, mert arra már nem volt eszem, hogy mindet lefotózzam.:-)
A sablonokon elgondolkodva, készitettem saját gyártmányokat is. Ugyanis elég hamar elhasználódik egy egy sablon. Persze ezek közel sem t9kéletesek, de azért aranyosak.:-)) Ezeket itt a fotón a baránöméknek készitettem.
Közben voltunk esküvön is, ahová Boglárkának a haját konytyolta egy fosrásznö...de a csatokat én készitettem neki.
 Csináltunk egy-két karkötöt, meg gyürüt Bogival-Boginak. Névnapja is volt, no meg a rekkenö höségben benn voltunk a laskában és ez is kreativ elfoglaltság volt a többi mellett....amikról nem készült fotó. A képról hiányzik egy epres lánc és egy lila karkötö...ezelk voltak rajta az esküvön és a fénykép készitésekor még nem találtam. Persze azóta már meg vannak.:-)

A férjem hozott haza nekünk nagyon jó minöségú kétoldalas ragasztó csikot, amin felbuzdulva, elkezdtük gyártani a kislányka gyürüket. Alapunk volt hozzá és mindig van egy egy kislány,a kinek oda tudjuk adni.
 Varrtam kérésre egy elsös kislánynak egy párnát. A képet ö választotta, én egy képszerkesztóben még a nevét is ráraktam. Makd kinyomtattam varrható és nyomtatható textilre. Utána kiválasztottam az anyagokat, amik nem gyürödöek ( anyabarát) és összevarrtam a párnát. Tök jól esett kicsit varrni is.


Én öszintén már nagyon várom a szeptembert.:-) Akkor Boglárka is megy oviba, Barbara is suliba...és csak Biborkával maradunk "egyedül"...hátha több idöm lesz magamra is.:-))

Szép hétvégét mindenkinek! Én már készülödök lelkileg a falunapra, ahová kézmüves ismeröseim is kijönnek. Jó lesz taláklkozni velük! A zene már most reggel fél hétkor hangosan szól - bár lehet nem mindenki értékel a Metallicat és a Tankcsapdát kora reggel.:-))). ( Még jó, hogy a falu közepén lakunk.:-) mi szeretjük és jól halljuk.:-)))


2012. augusztus 20., hétfő

Rita szülinapi játéka - 1. évad

Biztosan sokan tudjátok, hogy Rita elinditott egy nagyon klassz játékot. Az elsö évead már majdnem befejezödött..már csak egy szölinapos van hátra. Az ö ajándékát nem is teszem még ide, majd csak késöbb.

Arra gondoltam, hogy magamnak is összesitem, hogy ebben az évadban, miket is készitettem én a szülinaposoknak. Próbáűltam mindig figyelembe venni a szülinapos kérését - szin, használhatóság...ect. De ahogy visszanézegetem a képeket voltak felkapott dolgok: pl a textiltároló....

A következö évad is meg van már, én a lila csoport tagja lettem, de még öszintén szólva nem volt idöm rátekinteni. Várom a szeptembert, amikor a 3 gyerekböl kettö elkerül napközben itthonról...és már nincs beraknivaló.:-)))) ( Alig várom!!! :-)))

Szóval itt vannak az én ajándékaim.
2011.09.08 - Cseresznyevirág gyöngyei

2011.10.14 - Cinella2011.11.20 Valami Bagi
2011.11.26. - Cseverke Teca
2011.12.10 - Szebb a foltos, mint a rongyos - Györgyi
2012.01.18 - ildina kincsestára
2012.02.01 Krea Lady
2012.02.25 - Foltmoly Edina
2012.03.11. - Krisztina gyöngyei

2012.04.01.- Fökolomp Zsu

2012.05.05 - Rita

2012.07.05 - Luna
2012.07.21 - Kata gyöngyei
Sviro Ildi ajándéka 2012.08.31.


2012. augusztus 9., csütörtök

Egy bögre...

...hát ennyire tellett majdnem tólem mostanában. De ha valaki benéz a speizembe, vagy a kamrámba, vagy a fagyasztóümba...akkor tuti, hogy ir nekem igazolást, miért is nem mutogatok mostanában semmit. DE majd eljön még az én idöm is!!! ( Egyszer csak):-)))

Készitettem egy csomagba egy bögrét. Sima tejes bögrének vettem a Rossmanban...de már akkor tudtam, hogy simán soha nem fogja megkapni senki. Szóval csomagba került kicsit megfestve....olyan egyszerűen. Kiégettem ugyan...de mosogatógépben nem bírja sokáig a festék...csak kézzel lötypölgetös.:-(