B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2010. szeptember 5., vasárnap

Mária névnapra anyósomnak

...elkészítettem a Lidércke féle összecsukható szatyorkát. Tudom, hogy nincs neki!!!!:-)) Hát nem tökéletes, de a következő majd jobb lesz. ( a középső rész nem ferde, de valahogyan úgy hajlik a tatyó...) Ja amúgy az elején a disz az zsebként is funkcionál, meg a varrásnál felmosórongyot raktam alá, és fehér anyaggal is ki van bélelve. Nem kukacoltam, csak átlósan tűztem. Ja és lett volna ugyan ferdepántom, de ide jó volt az egyenes is...ezért kipróbáltam a kettévasalt selyemszalagot. A sarkoknál meg elővettem az origami tudományomat és úgy tűztem le, hogy háromszögalakban végződjön! Mindezek ellenére a varrás közben/után az anyag gyűrödött...utána is hiába vasaltam...hogy ez mitől van?? Illetve a selyemszalag miatt már nem is lehetett forrón vasalni!:-(
Kibéleltem neki és zsebet is raktam rá kettéosztva. Ja a fülekbe meg raktam gurtnit is , meg háromsorosan hajtogattam össze az anyagot...és 3 helyen varrtam le...így már remélem strapabíró lett. ( Háromszögeket nem varrtam rá...mert nem akartam elcsúfitani...pedig eredetileg az volt a szándékom....mert jó mélyen hagytam a füleket is belógni a bélés és az anyag közé.)
És ilyen, mikor összehajtom és arra vár, hogy az új gazdija berakja a tatyójába és használja.:-))) Ja, a gombot át kell varrnom, mert rossz helyre öltöttem fel...de már most nem volt kedvem...majd este.:-))) ( Füles gomb volt, jó helyen öltöttem fel...csak mire készen lettem..odacsúszott/fordult.....NA JÓ, EZ NEM MAGYARÁZAT!!:-)))
Szóval kedves Dorka és Rita! Köszönöm mindkettőtöknek! Dorkának, mert leírta és nagyon nagy élmény volt számomra megint a varrásban valami újat kipróbálni! Ritának meg azért, mert kaptam tőle egy összehajtható tatyót már korábban a Latinka ajándékláncában...és most élőben is szemrevételezhettem bizonyos dolgokat varrás közben!

2 megjegyzés:

Szegusz írta...

Biztosan örülni fog neki anyósod!
Ügyes vagy!

Boldog névnapot neki!

Attilalívia írta...

Szia!

Szerintem nagyon szép lett, biztosan örül neki az ünnepelt :-)
Az én anyósom is most tartja a névnapját :-)

Üdv Lívi