B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2011. november 3., csütörtök

Képek nélkül....

..kicsit kreativoskodok amúgy, csak van amit nem fényképeztem le...pl. a tökeinket, amit Peti faragott a lányokkal.:-))) Ma meg anyukám itt járt nálunk...és sajna kihajitotta a kukába...pedig még lehetett volna ma este is begyújtani.:-(

Mellette készülök az ovis jótékonysági bálra, ahová apróbb dolgok is készülnek pl. zsepitartók, meg házi áldások. Meg szeretnék még egy vizeskancsót is begravirozni...

Aztán a Rita játékában van novemberben két szülinapos is, akiknek már félig-meddig készen vannak az ajándékaik. Apró finomitások várnak rám..:-)))

Van egy másik szülinaposom is, akinek szintén féli kész az ajándék....

De egyiket sem mutathatom még most. Egyrészt még nincs teljesen formába rántva...ugye mindenbe belefogok...másrészt meg akkor nem lenne meglepi.

Novemberben van amúgy még anyósom és a kedves párom szülinapja is. Valami apróságot nekik is kell még kreálnom, de még a gondolatig jutottam csak el...:-(((

És persze jár az agyam a karácsonyon is....de még nincs semmim. Na de majd alakul minden. Megy majd mint a karika csapás.

A sulikban is fantáziálok. A Waldorfos suliban összeirtam egy lapra, hogy miket is lehet gyerekekkel karácsonyi vásárra késziteni. Ugyan én nem vagyok osztályvezető pedagógus...de kikérték a véleményemet.:-)))

Mondjuk napi szinten kreativnak kell lennem mindkét suliban. A Waldorfban alapban kreativoskodunk a gyerekekkel 1-1 német órán belül. Pláne hogy a kicsinek járékosan kell előadnom az anyagot...mert ők úgy tanulnak. Hihetetlen, hogy milyen ügyesek!!!:-))) A normál suliban meg szintén többféle dologgal kell résen lennem, mert nehéz anyagot kell tanulniuk a gyerekeknek németül....környezetvédelem. Bújom a netet és keresm a játékokat, videókat, anyagokat.:-))) Az egyik helyen semmi technika nincs, a másikon meg minden a rendelkezésemre áll....:-)))

Szóval telnek a napok és alkotok, még ha nem is látványosan.:-))

3 megjegyzés:

Csitri írta...

Irígylem a tanítványaidat!

Tiffanylda írta...

Jó lehet így dolgozni, hogy ügyesek a gyerekek! Biztos rengeteg dolgot tanulnak Tőled!:)
A környezetvédelem magyarul sem egyszerű, nem irigyellek...

batorba írta...

Igen lányok. Nekem pozitiv visszajelzés, hogy a Waldorfban a kicsik óráról órára ügyesebbek. Kérdezgetik, hogy most mit csinálunk majd? És azt gondolom élvezik...és közben még tanulnak is. A tetejébe spontán mondja a kis elsős? "szeretem a német órát".:-)))

A 8.osztályban meg még én is tanulok. Ti pl. tudtátok, hogy a kinai tigrisből 50 db élő példány van még az egész világon??? Hihetetlen, hogy mennyi veszélyeztetett faj él...illetve nemsokára már nem fog élni.:-(

És igen nehéz a környezetvédelem még magyarul is, de szeretném elérni, hogy az anyag végére tisztában legyenek fogalmakkal és egy pár szó tudjanak róla mondani. Bár tegnap éjjel megint megálmodtam egy óravázlatot, ma délután azt hiszem tovább dolgozok rajta!:-)))

Szóval köszönöm a kommenteket! Szép napot kívánok nektek is!