B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2012. május 14., hétfő

Elsö apró munkám:-))

..mióta megszületett a kicsi lány nem nagyon varrtam még. Pakolásztunk, főztünk, mostunk Boglárkával, mert itthon volt egész héten. Söt az első 3 napban Barbara is itthon volt ( érettségi szünet miatt)

Most azonban "kellett" valami ajándék a Boglárka egyik óvónénijének, aki ma dolgozik utoljára. Szerettem volna valami egyedit, maradandót, láthatót. Egy párna lett belőle egy szép Coelho idézettel. Az óvónéni nappalija bordó, ezért ilyen barnás anyagra esett a választásom. Rita egyszer megmutatta, hogyan kell keretet varrniés ezt úgy készitettem el. Nekem tetszik a végeredmény....lehet rákapok a párna varrásra.:-)))


Az apropó pedig, hogy miért is kell mennie az óvónéninek...az a leépítés....És sajnos nem csak neki kellett mennie, hanem a másik óvónéninknek is, de ö még dolgozik junius 5-ig. ( Ö pedig a növérem). Elbocsájtottak még egy dadust és a konyhai dolgozók nagy részét....:-(((

Felháborítónak tartom, hogy a mi csoportunkból mindkét óvónénit elbocsájtották...most 30 kisgyerek kérdezgeti és keresgeti majd a megszokott óvónénit és kap 2 "újat". Arról nem beszélve, hogy a bölcsit is bezárták és június 30-ávak nincs bölcsink sem.....Az átmeneti időszakban 40 kisgyerek lesz bezsúfolva a 10 fős bölcsi területére.

Az a szülő meg, aki otthon van, oldja meg hogy a gyerekét vagy nem viszi oviba, vagy délben érte megy....:-(((( Hát nem alanyi jogon járna a gyereknek az oviba?????? Nem mintha nem szívesen lenne Bogi itthon, vagy én nem szívesen lennék vele...de nagyon is közösségi ember...és szeret oviba járni.

Én fel is emeltem a hangomat nagyon sokszor még nagyon nagy hassal is. Szülés előtt is egy pár nappal még a polgármesternél jártam...de olyan, mintha a széllel szemben pisilnénk. És kaptam hideget-meleget eleget. Nem csak a Hivatal részéról, hanem a szülőktől is. Persze azoktól, akik vagy nem is járnak szülőire, vagy ha ott vannak, akkor szépen csendben végig ülik ...és aztán otthon vagy a faluban jól elmondják a véleményüket...:-(((

na ezért van az, hogy én sokszor azt mondom, hogy nem szeretem az embereket, mert a kutya nem harap meg, csak akkor, ha valamit rosszul teszek. A macska is csak akkor karmol, ha rosszul fogom meg...de az ember akkor is "harap,rúg és karmol" amikor tud és csak fájdalmat akar okozni..:-(((

1 megjegyzés:

krealady írta...

Nagyon megértelek. Ami a kislányommal történik és körülötte, engem is mindig sokkal mélyebben érint. Nála is voltak folyamatosan óvónéni-váltások, de az egyik szerencsére állandó. Nem jó ez így. Szoktatják már a gyerekeket is a mocsok világhoz. Én is legszívesebben kivonulnék belőle, és mennék egy letisztult, nyugodt vidékre. De ezt sajnos nem tehetjük meg - pont a gyerekeink miatt. Hiszen előttük az élet, meg kell tanítanunk őket küzdeni, keménynek lenni. Pedig de jó volna inkább a szépre, a szeretetre. De ha jót akarunk nekik, ezt csak megmutatjuk, hogy hogyan kéne, de még véletlenül se aszerint éljen. Mert akkor félresöprik:( - bocsi, csak én is sokat filozofálgatok hasonlókon. Hogy egészen másképp kell ma már nevelni a gyerekeinket, mint anno minket.