B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2011. január 15., szombat

Apróságok...

készülnek nálam mostanában csak. Illetve apróságnak tünnek...de a végén kiderül, hogy jól belefeccöltem az időt. Pl. szülinap és névnap nyilvántartó naptár a hűtó falára.:-)) Szerintem iszonyú praktikus, mert talán így nem az utolsó pillanatban kezdek el kapkodni 1-2 ünnep alkalmából. Pl. most januárra nem volt csak egy nagyobb dolog...az apu szülinapja és névnapja. Apukám viszont már 17 éve meghalt...így csak a temető látogatás maradt. Szóval a naptárba úgy kerültek be az adatok, hogy már előzőleg én Excell táblázatba nagyjából beraktam a dátumokat, amiket aztán hónapok szerint rendeztem. Így már csak irogatni kellett a neveket...azt nem mondom, hogy nem maradt ki valaki...de ezt lehet pótolni. Nem 2010-es a naptár, hanem örök...de nem kaptam másfajtát.:-)))

Aztán még karácsony előtt kiszabtam Boginak egy tök aranyos kis ovis kötényt. Szerintem nagyszerű szabásmintára akadtam, mert állítható a szalagja és sehol nem fix. Ez tuti, hogy még 7 éves korában is jó lesz - ha meg lesz - mert nem tudja kinőni.Max rövidebb lesz.:-)))Szóval kiszabtam, de nem jutottam rá, pedig fa alá szerettem volna tenni. Végül is most fejeztem be...de hatalmas kínlódással, mert én még fodrot sem varrtam soha. Meg ferde pántot sem készítettem még otthon házilag, no meg nem is bontottam ennyi még soha. Persze eredetileg nem volt fodrod, meg zsebes, meg semmi...azokat én álmodtam rá...de ugye gyakorlat híján, és példa nélkül...a saját kárán tanul. Na de kész lett este és kiraktam a fotel karfájára. Bogi reggel 6-kor dibdáb-olt ki a hálóból...és mikor meglátta, csak kiabált! "OHHHHH! De szép!" Azóta ez lóg ajta...a sírás is azért van az egyik képen, mert levettem róla egy fotó erejéig. Szóval azt hiszem jól sikerült kis darab...de már tudom, hogy a barátnőm kislányának mit is csinálok rajta másképpen. :-)))



3 megjegyzés:

Csipkerózsika írta...

Háát..képes voltál róla levenni ezt a gyönyörű kötényt..szégyeld magad...:)))Szerintem nagyon profin elkészítetted, főleg ,hogy első darab,gratula:)

batorba írta...

Hát...nekem is tetszik!:-))Kisasszonynak nagyon...sőt még az anyukám, aki nagy "ételkritikus" is megdícsérte. Mondjuk nem adtam oda neki a nagyítót.:-))) A többit meg én tudom ( meg ti!):-)))

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Milyen édes a pici lányod és hát a kötény nagyon szép lett! Milyen sokoldalú vagy!