B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2011. január 19., szerda

Véleményt kérek!:-))

Hajlamos vagyok a dolgok túúúúúl bonyolítására. Így jártam most a papírzsepi tartóval is. Az hagyján, hogy kitaláltam, hogyan is lehet kétszínű a tartó. ( Egy első osztályos rájött volna..:-))) De...azért segítek benne, ha valakit érdekel??!!:-)))Őszintén szólva ezt azért próbáltam ki, mert nem minden anyagomból van még 72 cm* cm-es csík. (A 15 cm még megy is...:-)))
Szóval ahogyan az előző bejegyzésemben is írtam a PZS tartó az eredeti tervek szerint ilyen lesz. (72*15)
Aztán én még kipróbáltam egy kicsit hosszabb anyagból is, mert szerintem a 4,5 cm kevés tartani a zsepit. Itt megszavaztam a 6-6 cm a zsepiknek. Az anyag 81*15 cm volt. (Ez megint piros szinű lett. Majd mivel most meg rövid lett a takarója az elején kipróbáltam, hogy 85/15 cm-es anyagot vágtam és csak 5 cm-re hagytam a zsepitartó szárnyakat.
Nem tudom mennyire értelmesen írom le, de a problémám az, hogy most már magam sem tudom melyik az igazán szép/praktikus....

A kis piros Yoyo-s az eredeti méret. A másik piros egy számmal nagyobb...de rövid a betakaró eleje...és a narancssárga mintás próbababa a 3 próbálkozás, amibe már praktikusan fér a zsepi és leér az aljáig a takarója...
Szerintetek melyiket szeressem???Melyik legyen az etalon??? Melyik méret a legjobb? Így mint külső szemlélő talán ti jobban meg tudjátok itélni, hogy melyik szebb???!!!



Ui.: Az utolsó kettő még nincs díszítve, majd még ma este befejezem..csak már kíváncsi vagyok a véleményekre..:-))
Köszönöm, ha hozzászólsz!
Ui.1.: Most visszanézve a fényképeket...őszintén az eredeti néz ki a legjobban...de még mindig kicsinek találom a belső zsebeket...vagy ne variáljak??:-((

14 megjegyzés:

latinka írta...

Szerintem is az eredeti a legcsinosabb. Bár a képen nem látszik,hogy mennyire kényelmetlen benne a zsepiknek:))De ránézésre ő a legtutibb:)

Monica írta...

Kicsi piros a legszimpibb. esetleg egy belső mágneszár, vagy patent segíthet a takarásban.

Unknown írta...

Nekem is az eredeti jön be. Az sem jó ha túl nagy, és szebb ha nem ér végig le az eleje. Nagyon ügyi vagy!!! :)

Ida írta...

Nekem is az eredeti tetszik.
Hogy hajtogatod? Már én is próbáltam, de sosem jött össze. Valamit biztosan rosszul csinálok.

Murphy írta...

Nekem is az eredeti tetszik. Szeretem a kicsi és praktikus dolgokat. :)

batorba írta...

Kiderült a számomra, hogy maradjon mindenki a kaptafájánál..:-)))Hát egy próbát megért ez a tartó. Még egy apróságot kipróbálok ( kicsit messzebb rakom a tartófüleket egymástól..kb.4-5mm-re...talán úgy jobban mozog zsepi benne), de MARAD az eredeti verzió!! Nem véletlenül varrják már olyan sokan..és aki kitalálta biztosan nem egy éve varr, mint én.:-)))
Ida 13! Nem nehéz a hajtogatás...én is észrevettem, hogy a Varróháznál az utolsó lépést olyan furán mutatják be, nem érthető. De a többi okés,
Ahogyan írják is a szinén hajtogatsz baloldalról 9cm-t. Utána a jobb oldalról melléhajtod a 26 cm-t. Majd a 9 cm megfelezed és 4,5 cm-t visszahajtasz a baloldalon.(Gombostűzd le!) Majd a 26 cm-t is megfelezed és 13 cm-t hajtasz jobbra vissza. Mahd a duplán visszahajtott 13cm-ből még 4,5 cm-t visszahajtasz jobbra. (Gombostűzd le.) És itt jön az, hogy a két zsepitartót összeilleszted, hogy ne takarják egymást, hanem kellemes-szép távolságban legyenek egymástól. És ekkor gyorsan összevarrod a két oldalát...kiforditod...és KÉSZ!

H. Mária írta...

Eredeti a jó. :) Én még nem is gondoltam arra, hogy ilyet készítsek. Viszont egy táskában jó, ha rendben vannak a zsepik is. :)

Ledorka írta...

Én az eredeti méretben varrtam eddig, és még bő is picit a zsepiknek. Nem is értem, nálad mi a gond vele... (Ezt nem rosszból mondom, félre ne értsd! :) )
Két színű is van a blogomon, kettő is, egy vízszintesen osztott, amit Abile-tól kaptam, és egy függőlegesen osztott, amit én varrtam. te is így gondoltad? :)
Íme :)

Moncsi írta...

Nekem a legelső tetszik a legjobban. Kicsi, csini és elfér egy kicsi táskában is. Persze akkor nem jó ha gyerkőcökkel vagy és mindenki náthás, de reméljük ez minél kevesebbet fordul elő majd. Szóval az elsőre szavazok én.:))

Kaccat írta...

Képről nehéz eldönteni a méretét, de nekem nagynak tűnnek.
úgyhogy még mindig inkább a kicsi piros :-)
Azonban nem ismerem ezt a fajtát, de majd utána nézek, így teljesen szubjektív a véleményem :-)
Annyit tudok, hogy amit én szoktam csinálni, ott a 3 cm-es "mélységűbe" 15 db zsepi fér, a 4 cm-esbe pedig 20, vagyis centinként 5 db jó minőségű 3 rétegű zsepi.

l.móni írta...

Nekm is a kicsi piros tetszik jobban,mondjuk én alapból szeretem a mini dolgokat:)

batorba írta...

Na döntöttem:-))Marad az eredeti méret! Képzeljétek már vettem is nagyon aranyos anyagocskákat. Anyu megy 31-én kórházba...és legyen mit osztogatni a nővérkéknek.:-)))Ja! nem beteg, hanem ilyen általános kúra 3 hétig a fájó lábaira..utóbbi időben nagy fájdalmai vannak..
Amúgy meg rájöttem, hogy ha csak 5-5 zsepit rakok bele...akkro már nincs is gondom.:-)))
Szóval köszönöm mindenkinek a kommentet!!!
Lidércke: Most néztem meg a pöttyös szettet, halálosan szép! Szeretnék én is ilyet!!!És igen így gondoltam az osztást. De a függőleges eszembe sem jutott!!! Köszi az ötletet.:-)))No meg nem haragszom!!!!:-)))Hát azért kérdeztem pont, mert alkapott a hév...dehát kevés vagyok én az újjításhoz, mint mackósajtban a brummogás.!:-))))

Ida írta...

Köszönöm a magyarázatot, mégis csak meg fogom próbálni. Egy valamit szeretnék helyreigazítani: én csak simán Ida vagyok, Ida13 néven vki más található.
Mégegyszer köszi, további jó alkotást.

batorba írta...

Kedves Ida ! Ne haragudj...csak valahol csapongtam és elnéztem ! Bocsánat! Amúgy tényleg próbáld ki, mert nagyon egyszerü és nagy sikerélmény...legalább is nekem. Már megint kombinálok, d most nem a mérettel, hanem az anyagokkal...és assssszem lesz egy nagycsomó zsepitartónk ajándékozásra.:-)))Neked is jó alkotást kívánok!:-))))