B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2011. október 12., szerda

"Adomány" és egy kis cukiság.:-)))

Kedves PÁrom a legutóbbi ithhon tartózkodása alkalmával észrevételezte, hogy az íróasztalom felett levő polc...hamarosan le fog szakadni.:-(((( Ott tartottam eddig az 1988-tól gyújtögetett és féltve őrzött, számomra nagy értéket képviselö origami könyveim fénymásolatát.

Aki origamizik, vagy valami köze van egy kicsit hozzá, az tudja, hogy a mai napig nagyon kevés origami könyv van Mao-n forgalomban. Én első Origamis elhajlásom óta szorgalmasan gyűjtögettem őket. Minden albérletembe követtek és mindenhonnan egyre több könyvvel jöttem el. A végén több, mint 300 könyvem lett vagy eredetiben, vagy másolatban.:-))) ( NA EZEK UTÁN MÁR TÉLLLLLEG SENKI NEM MOSSA LE RÓLAM? HOGY ANONIM ANYAGHALMOZÓ VAGYOK!:-)))

Szóval: A technika változásával a digitális könyveket kezdtem el gyűjteni, amit megint büszkén mondhatok, hogy rengeteg van, mindenféle technikából.:-)) Sok munka és vesződség volt...és már egy éve nem csereberélem a könyveket. Azt hiszem életem végéig hajtogathatnék, varrhatnék, mert ötlet minden másodpercre lenne a könyvekből. Tehát az origami könyveim nagy része is már digitalizált változatban vannak a gépemen.:-)))

Ezen okoknál fogva, erősen gondolkodóba estem, hogy mit is tegyek a könyvekkel. És hatalmas elhatározásra jutottam. Nekiadtam a mi kis falunk általános iskolásainak használatra. A könyvtárosuk nagyon megörült a dolognak. A dolog végleges, ma már délelőtt át is cipelték a fiúk a könyveket a suliba. Azt hiszem itt lesz a legjobb helyen!!!!:-)))

És elmondhatom, hogy nem sajnáltam. Bár rákérdeztek az itteni tanítónők. De tudom, hogy ez volt a legjobb, amit tehettem. Használják csak. Én már évek óta nem is hajtogatok, csak nagyon ritkán. Arra a ritka pillanatra pedig megtartottam az eredeti könyveimet, amiket innen onnan kaptam, szereztem...és persze a kedvenc Tomoko Fuse könyveim azért csak megmaradtak - másolatban:-)))

Dobozolás előtt a több, mint 150 könyvecske-másolat.
Bedobozolva 4 markáns nyolcadikos fiú cipelte....hát nyögtek alatta...:-)))
Jó minőségú másolatok::-)))
Nagy része amúgy lefűzhető genothermbe volt bebújtatva, így biztosan sokáig lehet őket használni.:-))
Ja és akkor elmondhatom, hogy tegnap kicsit itthonra kreativkodtam. Nem nagy dolog. Zselé gyöngy egy nagyon kedves D-s osztályomtól kapott gravírozott pohárba és a tetejére ráhelyezve egy tyúkocska.:-)) Üde színfolt most a nappaliban a narancssárga terítőmön.:-))

2 megjegyzés:

Tigrislilijom írta...

Hát ez tényleg remek ötlet volt! Úgy jó minden tudomány, ha továbbadják :-)
A genotermes tárolást tőled tanultam el annakidején, a mai napig így vannak meg nekem is ezek a másolt kis könyveim... igaz, én sem használom már őket, helyette beszippantott a varrás :-)

Éva blogja :) írta...

Szerintem is a legjobb helyre kerültek a könyvek! :)