B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2011. április 30., szombat

Barbara fényképei

Barbara szeret fényképezni. Azt hiszem már írtam, hogy gondolkodtam rajta, hogy majd egy nyáron elmehetne valaki fotós mellé tanulni.:-))) Ma délután ezeket a fotókat készitette Boglárkáról!:-))


Itt meg a fotósunk van lekapva egy szalonnasütés alkalmával. Ez a múlt héten volt!
Ezt a fényképet pedig nagyon nagyon jónak tartom. Ez a Barbara szeme. Ő fényképezte le saját magának! Szerintem nagyon klassz!! Bár csak a sulira is így koncentrálna!!:-(

Latinka ajándéka

Mindig annyira örülök a Latinkától kapott ajándékoknak. Keresztszemezni én nem tudok, és azt hiszem nem is akarok belefogni.:-)) Így is annyi mindenbe beleugrok.:-))) De nagyon-nagyon tetszik, és elmondhatom magamról, hogy nagyon sok mindenem van már "a'la Latinka".
Az itt látható tulipános képet pl. tuti, hogy az anyu által himzett magyar címer fölé vagy alá rakom. Attól függ, hogy hol nem megy az áram. ( Mert nem akarom agyoncsapatni magam. A naplót meg azt hiszem a táskámban befogom jegyzetelni.:))) A párnácska meg nagyon finom levendulás!! Imádom!!
Magdi! Nagyon szépen köszönöm!

2011. április 29., péntek

Első munkám az új géppel:-))

Félve ugyan, de csak hozzáfogtam valamikhez. És egy álom az új géppel dolgozni. Abba sem tudtam hagyni.:-))))

Egy szettet készitettem egy nagyon jó ismerősömnek. Annyit bakiztam, hogy az egyszerüségre törekedve, nem kerestem szabásmintákat, hanem a legegyszerübb formákat vettem gép alá. Illetve a határidő napló borítóját bordó anyaggal béleltem. Ő volt az első, ami elkészült....és nem kellett volna. Ugyanis a fehér béléssel sokkal jobban mutat, mert a bordó átüt az anyagon.:-((((
Ezt látni is a képen, hogy a borítónak nem olyan szép vajszinü a szine.

Kipróbáltam az egyik túzési mintát is - a leveleset! Ennél meg arra jöttem rá, hogy hagyni kell a gépet varrni, mert különben nem lesz egyenletes a tűzés. Elég nehéz volt eleinte egyenesben tartani a varrást, mert nem láttam, hogy hogyan is jön ki a minta...de aztán felfedeztem magamnak a dolgot. Szóval élmény volt.

Ja és még egy bibi lett rajta....elfelejtettem bevarrni a kifordító nyilásokat.:-((( De nagyon gyorsan szerettem volna postázni.:-)))

Már 3 napja megint nem ültem a gép előtt, mert hatmillió dolgom volt!! Készül a kerítésünk. És ugyan a férjem munkája van abban benne, de nekem meg főzni kellett nekik...illetve még folytattam a nagytakarítást!!! Majd mutatom, milyen kincseket találtam takarítás közben! Érhetik még meglepetések az embert!:-)))

2011. április 25., hétfő

Mert megérdemlem??????:-DD

Hát én nem tudom, de kaptam valamit, amit nem is tudom megérdemlek-e????:-)) Hiszen ....AHHH...le sem írom.:-))) És két blogtársamnak is nagyon nagy szerepe van benne, hogy mutathatok most valamit, ami már az enyém.:-))

Először is nagyon-nagyon szépen köszönöm a Rita és Diusbd segítségét, mivel a kedves férjemnek segítettek, hogy nekem egy tökéletes ajándékom legyen.:-))) Szabályos összeesküvés zajlott a háttérben, én semmiről nem tudtam!! Hogy megérdemlem-e, azt nem tudom, de majd megpróbálom kiérdemelni!!!

Szóval: ő az új barátom!! Ismerkedek vele renesen. Abban a pillanatban pattanok le mellé, ha tehetem. Nagy előnye, hogy most már a nappaliban is tudok kupit csinálni, de szembe ülök a párommal, és nézhetem a TV-t közben. Vagy kivihetem a teraszra és kinn vagyok a kicsivel...és azt még nem is írtam, hogy mi mindent tud!!

Ime:

A háttérben a kedves párom húzódik meg, így már szemben ülünk egymással. Ő netezhet, én meg varrhatok.:-)))

Lányok nagyon-nagyon szépen köszönöm! És persze Peti!! Neked külön nagyon köszönöm, hogy a hóbortjaimat ennyire támogatod...:-)))

2011. április 24., vasárnap

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

"Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak,
Főképp a dolgos szülők jól nevelt lányának!
Elmondom én gyorsan jövetelem célját:
Megöntözöm most a környék legszebb lányát.
Kívánok e háznak hát mindenből eleget,
Főképp békességet, egészséget és szeretetet!"

2011. április 16., szombat

Kicsi húsvéti hangulat..:-)))

Tegnap Bogi a mamánál feldíszitette az asztali húsvéti "fát". Itthon már én is előkészitettem az asztalra a díszeket és nagy örömmel ebben is segített. Csak úgy akasztgatta a pici fafigurákat.:-) Igaz volt, hogy egy helyre 5-6 diszecske is került.:-)

Most itt díszeleg az asztalunkon. Nem tudtam olyan kellemes fényképet csinálni, kicsit kaotikusnak tűnik...de még van egy hét...addig még alakulunk.:-))
Közben meg készültek az ovis fotókról másolatok. Az anyósom két fényképét felragasztottam kartonra és díszitettem kicsi fafigurákkal. Tudom róla, hogy ő nem albumba rakja, hanem a szekrényen vannak kirakva az unoka és gyerek képek. Úgy gondoltam nem is képkeretbe rakom, hanem csak így egyszerüen. Nagyon örült neki.:-)

2011. április 14., csütörtök

Megfertőződtem a medvehagymával!!!!

Szóval adva vannak a GasztroBloggerek, akik irnak róla..és vannak akik követik őket és kipróbálják!!! Ez utóbbi én vagyok!:-))) És mivel alapban olyan a neveltetésem, hogy megpróbálok semmit nem kidobni ( AA Club!!!...sőt még gyűjtöm is!!:-))), ezért a mai napon is helyet kapott a medvehagyma a konyhában.

Sima paprikás alapon megfőzött tejfölös-karfiol levesben is benne termett vagy 7-8 szál hagymalevé felapritva, kicsit megdinsztelvel.:-))
Sőt a tegnapi napon megsütött kelt tésztás csodából is maradt ki egy kis töltelék, amit nagy örömmel belekevertem a krumplipürébe!! Egyrészt nagyon klasszul néz ki a zöld püré ( szerintem), másrészt nagyon finom lett, harmadrészt Boginak nagyon tetszett. Persze tetszett ott neki a kifilézett sült csirkecomb is.:-))
És még mindig van a birtokomban medvehagyma...na azt viszont tényleg pesto-nak csinálom meg. Van már kefirben pácolt husim, arra fogjuk rákenni és befalatozni!

Azt hiszem hétfőn mennem kell még Gyöngyösre..és szerintem beugrom még a piacra....:-)))....medvehagymát venni!!!

2011. április 13., szerda

A gasztro bloggerek a hibásak!!!:-))))))

Totál meghibbantam, mikor folyamatosan olvastam a medvehagymás recepteket. Ma délelőtt Gyöngyösön a piacon sikerült egy csokorral zsákmányolnom!!!! Nálunk sajna nem terem, pedig nagyobbikom "kizavartam" a kutyával együtt, hogy nézzenek szét az erdőben.:-)))

A "Praktikák sok gyerekhez" blogon találtam a receptet és ki kellett próbálnom!:-)))De maradt még holnapra...szerintem a medvehagymás-pestós csirkemell lesz belőle.:-)

A gyerekek egy tányérral bepakoltak vacsorára és vacsi helyett! Anyunak is vittem át belőle, mert olyan isteni lett.

Kinézetre biztosan nem olyan tuti, mint a Gastro blogokon! De talán belefér az én verziómban "a ronda de isteni"-be!!

Nyuszis táska Boginak 2. és hozzá a szabásminta!:-)))

Ha esetleg valaki másnak is tetszene...ne keresgélje a szabásmintát és leírást. Gyorsan beszkenneltem, és itt megtaláljátok.
Annyi, hogy a fülecske itt félbe van szkennelve...de én még középen betoldottam egy bő 45 cm-t...mert így lett egy 3 éves kislányka vállára alsztható és kényelmes viselet!!

Amúgy nagyon örült neki. Belerakott még reggel egy húsvéti nyuszis sárga papirzsepi tartót ( majd mutatom)...és bementünk bulizni Gyöngyösre. Nagyon jól éreztük magunkat és kiscsaj nagyon elfáradt. Még mindig alszik.:-))Nyuszis táska Boginak

Ahogyan említettem: készülgetnek nálam dolgok...csak nagyon lassan. Illetve több dolgoba is belefogok és mindig azt csinálom, amit éppen a kicsitől tudok csinálni. Ugyanis most nem jár oviba. 3 napig 39 feletti lázai voltak...és a végén ügyeleten kötöttünk ki.:-( De már jobban van és cipelem magammal mindenhová....:-))) ezért (is ) meg mert a tavalyi Praktikában nagyon megtetszett...varrtam neki egy nyuszis táskát. Még nem is látta!! Ma reggelre fejeztem be, és a kicsi még alszik. Majd ha felkel, akkor fogja meglátni...és ezzel megyünk Gyöngyösre intézni a hivatalos ügyeinket!:-))))

2011. április 12., kedd

Félig kész prototipus-tojások

Csak nem vagyok tétlen...készítgetek dolgokat és most 1-2 képet mutatok. Ezek fatojásos alapok szalvétatechnikával bevonva.
Újabb próbálkozásom egy újabb technikával. Ennél hozzá kell tennem, lehet "a kevesebb néha több"... de muszáj volt kipróbálnom a pirogravir adta lehetőséget és próbálgattam szárnyaimat....égettem ám rendesen a mintákat.:-)))
A szokásos textill -hungarocell tojások is készülnek. Ez most itt csak töredéke a mennyiségnek.:-)))
Na hagyok még mutogatni valót egy következő alkalomra is, mert készülnek varrogatások is.:-)))

2011. április 5., kedd

Következő meglepi Nektek!!!!!

kedves állandó olvasóim! A következő húsvéti meglepi is elkészült a számotokra. Ha már mostanában kézzelfogható dolgokat nem is készitek...:-(((( Pedig nagyon szeretnék már!!! Azért lássátok, hogy élek és még gondolok rátok is.

Emlitettem már (oldalsó sávban van a cím) , hogy van a Multiply-en is egy kreativ könyves blogo, amit a tegnapi folyamán feltöltöttem HÚSVÉTI ötletes könyvekkel. Ezeket mind úgy tettem fel, hogy ha nem is vagy Multis, akkor is letölthesd.:-)))

http://batorba.multiply.com/

Ráléptek a fenti címre, bejön az oldalam - Főoldal, ahol lehet válogatni, hogy mi is van itt.
A "Notes"-nél leirások vannak.
A "Blog"-nál vannak húsvéti könyvek, papiros könyvek és varrós-ötletes könyvek. Ezeket egyszerüen lehet letölteni. Megnézed, hogy tetszik-e a címlap alapján a könyv, ha igen, akkor az "Attachment"-re kattintva mented a könyvet, majd a gépeden a zippelt fájlt kibontod és már lehet is virtuálisan lapozni a könyveket.
A "Video"-nál is akadnak könyvek, de azok a kedvenc origamis könyveim.

Szóval nézzetek szét és lapozgassátok és alkossatok kedvetekre!!!!

Remélem már legközelebb tudok valami kézzelfoghatót is mutatni!:-)))
Szép napot nektek, még ha esik is az eső!:-)))

Puszi!
Csilla

2011. április 3., vasárnap

Húsvéti meglepetés Nektek ( is) :-))))

Kedves olvasóim és ide tévedők!!!

Gondoltam, ha már szenvedek itt a szkenneléssel, akkor legyen mindenkinek öröme benne.:-)))) Közzéteszek egy linket, ahonnan szabadon egyesével, vagy akár az egész album letölthető a Praktika magazin válogatott hűsvéti ötleteiből.

Én nagy Praktika rajongó vagyok és 1998 óta, mióta megjeleneik az újság, majdnem az összes példánya meg van. Ez számomra egy kikapcsolódás, ha alkalmanként kipakolom az összes újságot és egy délutánt is akár eltöltök azzal, hogy a régebbi számokat átlapozva ötleteket keresek.

Most ezt csináltam, hogy az összes újságból kikerestem, ami tojásfestéses, koszorús..ötlet, és ezeket beszkenneltem és feltöltöttem a Picass albumomba.

Valószínüleg még bővitem, mert van még 3 újság, amihez hozzá sem fogtam...csak a fejem már nagyon fájt.:-((

Szóval ime a link:
https://picasaweb.google.com/batorba0/PraktikaHusvet19982011#

Használjátok egészséggel és nagy élvezettel. És készüljetek, mert lesz még egy meglepetésem húsvét előtt.:-))))