B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2012. január 26., csütörtök

Minuszos Gasztro-bloggerségem.:-(

..Ami végül is nagyon jól sült el.:-)))
Történt ugyanis, hogy az egyik suliban, ahol tanitok...elj9tt az osztályban az utolsó óránk. Már nem dolgozom ott. Pont a német anyanyelvú országokról tanultunk...és azt találtam, ki , hogy az utolsó órán bemutatom a gyerekeknek a német reggelit..Első óránk volt.

Azaz sütök nekik bajor perecet, viszek be igazi német vajat és sajtot, meg "Teewurst"-ot...amiről a múltkoriban láttam egy videót, hogy maguk a németek sem tudják, miért is úgy hívják??:-)) No meg az igazi "Leberkäse"...Hmmm.:-))

Már előző este bekavartuk Bogival a dupla adag Bajor-perec receptem alapján a tésztát. Ki is formáztuk őket és hagytam őket kelni hideg helyen másnap reggelig. Másnap reggel már 5-kor talpon voltam...és sütöttem a pereceket. GYEREKEK! Olyan lett a perecem ( ami nem nagyon fordult még elő velem), hogy ha FEJBE VÁGTAM VOLNA VELE A BETÖRŐT, AKKOR TUTI OTT MARAD!!! Azaz keményre sült!!!:-((((

Mit tud az ember ilyenkor kezdeni??? Felhivja a Pékséget és megkérdi, hogy van-e perec friss, ha lehet?? Hát nem volt. Na, de választásom nem maradt, felpakoltuk magunkat Bogival kora reggel és kimentünk kiflit venni...azt vittem magammal a suliba.:-)))

Persze a félresikerült pereceket is bevittem, hogy magyarázzam a bizonyitványomat. Érdekes, hogy az is elfogyott.:-)))) És nagyon kellemes hangulatban zártuk az utolsó óránkat.:-)))

És most találtam Limaránál egy klassz receptet-perecre.....de azt hiszem legközelebb nem akarom majd olyan jóra-finomra-tutira...mert biztosan ez volt a baj.:-))))

3 megjegyzés:

Nagymamis írta...

Általában amikor csak úgy "összecsapjuk", akkor sikerül a legjobban! A lényeg, hogy kellemes hangulatban telt az óra!

Agnes. írta...

Csilla:))ez aranyos volt..en egyszer csorogevel jartam igy, csak szerencsere nem iskolaba kellett vinni, de ha betoro jott volna, az sem eli tul:D

batorba írta...

Kedves Nagymamis és Ágnes!
Igen a lényeg az volt, hogy a gyerekek - illetve kiskamaszok értékelték még a kemény perecet is.:-)))) De hogy azóta sem tudom, mi okozta, hogy ilyen kemény lett??? Mindent úgy csináltam, mint máskor.....