B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2012. január 30., hétfő

Plusszos gasztro bloggerség :-))) + zsepitartó

Eljött a 2. iskolában is az utolsó napom.:-))) Én készültem:

Limara pékségének köszönhetöen két meglepivel is sikerült lelkes kollégákat ott hagynom a suliban.:-)))

Megsütöttem ( már nem elöször.:-))) a Napraforgót. Az egyik marcipános tölteléket kapott ( 20 dkg marcipán masszát tettem bele.), és a másikba ketchup+sonka+sajt. Aztán 10 darab zsepitartót varrtam más-más szinekben és becsomagoltam. Nem azért, hogy megsirassanak, hanem azért, hogy eszükbe jussak, ha benyúlnak a táskájukba.:-)))

Varrtam mást is, de elfelejtettem lefényképezni  illetve a fotómasinám le volt merülve...és még nem tudom mutatni, csak ha a szülinapos ( január 18-i) felrakja a blogkára.:-))) Illetve a február 1-i szülinaposnak is készen van az ajándéka, de azt meg még nem mutathatom.:-)))

És a következő express croissant is a Limara oldaláról való. Egyik reggel elkészitettem, mikor még párom is itthon volt. Az egyik marcipános, a másik meg sajtos.:-)))
Szóval plusszos volt ez a sütésem, mert nem minden sül meg minden kökeményre....mit az elözö bejegyzésemben emlitett bajor perecem.:-))))

Köszönet érte LIMARA-nak!

2012. január 26., csütörtök

Minuszos Gasztro-bloggerségem.:-(

..Ami végül is nagyon jól sült el.:-)))
Történt ugyanis, hogy az egyik suliban, ahol tanitok...elj9tt az osztályban az utolsó óránk. Már nem dolgozom ott. Pont a német anyanyelvú országokról tanultunk...és azt találtam, ki , hogy az utolsó órán bemutatom a gyerekeknek a német reggelit..Első óránk volt.

Azaz sütök nekik bajor perecet, viszek be igazi német vajat és sajtot, meg "Teewurst"-ot...amiről a múltkoriban láttam egy videót, hogy maguk a németek sem tudják, miért is úgy hívják??:-)) No meg az igazi "Leberkäse"...Hmmm.:-))

Már előző este bekavartuk Bogival a dupla adag Bajor-perec receptem alapján a tésztát. Ki is formáztuk őket és hagytam őket kelni hideg helyen másnap reggelig. Másnap reggel már 5-kor talpon voltam...és sütöttem a pereceket. GYEREKEK! Olyan lett a perecem ( ami nem nagyon fordult még elő velem), hogy ha FEJBE VÁGTAM VOLNA VELE A BETÖRŐT, AKKOR TUTI OTT MARAD!!! Azaz keményre sült!!!:-((((

Mit tud az ember ilyenkor kezdeni??? Felhivja a Pékséget és megkérdi, hogy van-e perec friss, ha lehet?? Hát nem volt. Na, de választásom nem maradt, felpakoltuk magunkat Bogival kora reggel és kimentünk kiflit venni...azt vittem magammal a suliba.:-)))

Persze a félresikerült pereceket is bevittem, hogy magyarázzam a bizonyitványomat. Érdekes, hogy az is elfogyott.:-)))) És nagyon kellemes hangulatban zártuk az utolsó óránkat.:-)))

És most találtam Limaránál egy klassz receptet-perecre.....de azt hiszem legközelebb nem akarom majd olyan jóra-finomra-tutira...mert biztosan ez volt a baj.:-))))

2012. január 24., kedd

Úgy jártam, hogy....

...szerettem volna a lányoknak venni egy ilyet: Ára is nagyon barátságos volt 2.990,- ft.:-))
Gondoltam persze majd én használom és milyen csuda klassz dolgokat fogunk mi ezzel előállitani. Cipök, pólók...stb. Nagy lelkesen bevonultam a meghirdetett akció után 1 nappal...és nem volt már. 6 darabot kaptak összesen és mind elvitték. Nem is gondoltam, hogy abban a kis városban ilyen sok kreativ ember van.

Persze nem hagytam annyiban és telefonáltam Gyöngyösre és Pestre is, ismerösöketmegkérve, hogy vegyék meg nekem. DE: Sajna nem volt már sehol.:-(((

És most a kedves párom fedezte fel (lám milyen szeme és van és miket észben nem tart.:-)))), hogy kinn Németben az egyik akciós újságban látta ezt. Kb. 3.000,-ft ért és 120 strasszkövel.....
Tegbnap nem tudott elmenni érte, de elment ma....és nem csak egy üzletben volt, hanem Kempten mindhárom üzletébe elment, ahol akciózták ezt.....És sajna már ö sem kapott sehol.:-(((

Szerintetek is pikkel rám ez a "szerkentyű" ???? Mert én azt gondolom, hogy nem akar a miénk lenni.:-(((

na majd egy legközelebbi akcióban.:-)))

2012. január 13., péntek

Tiffanyldától kaptam! Köszönöm:-))))

Tiffanildától kaptam ezt a dijat. Nagyon nagyon szépen köszönöm! Teendőm vele: 3 dolgot irjak magamról.

1. Szeretem az állatokat.:-)
2. Szeretem a gyerekeket.:-)
3. De sajnos nem mindig szeretem a felnőtteket.:-(

Tovább adnám, ha lehet Mindenkinek, aki követ és aki szereti az ilyen kihivásokat.:-)))


 További szép napot kívánok MINDENKINEK!

2012. január 1., vasárnap

Újévi gasztro "kilengésünk" és más apróság.:-)

Nem tudom miért, de a következő 3 kép, csak ilyen silány minúség lett.:-((( A lényeg, hogy még szilveszter előtt elmentünk babát látogatni. A kicsi fiú éppen két hónapos. Apuci kapott egy üveg pezsgőt, anyucinak egy édesség csomagot raktam össze. A kicsike ,meg kapott egy pelenka tortát. Isten bizony nem fekete a szalag, hanem sötétkék...de nem volt itthon más fiús szinem. A lényeg, hogy örültek mindennek.

Itt már Bogi is bekapcsolódott a fotózásba...és nem értem mitől lettek ilyen bénák a fényképek?:-((
Aztán a következő képek a gasztro "kilengésünk" ékes bizonyitékai.:-)) Kedves párom kitalálta, hogy az idén szeretne felkimélni és rendeljünk hidegtálakat. Ez kedves gesztus lett volna, de olyan horribilis összegekért kinálnak 1-1 ilyen tálat, hogy én meg felajánlottam, hogy szánjuk rá 1 tálnak az összegét, vásároljunk be...és csinálok többet.

Olyan jól sikerült az akció, hogy anyunak is csináltunk egy tálat!
Magunknak csináltam két ilyen tálat:
És ezt a két tálca húsos hidegtálat már a férjem készitette. Sajnos a fotókat is ő csinálta....ezt csak azért mondom, mert a Bogi festékes asztalára tettük ki húlni őket...és ő ott kapta le.


Na de nem ez számit! Hanem hogy kicsivel több, mint fele áráért -egy  megvásárolható hidegtálnak - vásároltunk alapanyagot...és kihoztunk belőle 4 tálca "hidegtálat" + egy nagy tányérosat...és még maradt is alapanyag bőven.:-)))

Persze munka volt vele bőven, de pl. én úgy csináltam, hogy 30-án elkészitettem az alapanyagok nagy részét, majd 31-re maradt a kreativ munka vele...azaz összerakni a tálakat. Férjem olyan serényen segitett, mintha fizettem volna neki érte.:-))) Jó volt így dolgozni a konyhában.:-)

És persze a siker sem maradt el, akik jártak nálhnk, mind dicsérték a kettősünket és az alkotásainkat.:-)))

Azt hiszem majd szánok rá időt és leirom a recepteket is ide, meg összeszedem a hozzávalókat meg ilyesmi...hogy legközelebb ne kelljen keresgélnem a neten, hanem rögtön itt legyen nekem.:-)