B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2010. szeptember 10., péntek

Recycling 1-2.

Azt hiszem nem én találtam fel egyik ötlettel sem a spanyolviaszt.

Recycling 1.
- Szék öltözet
- Adva volt egy lestrapált ( néha Bogika által lepisilve és összefestve, ragasztva ) fekete íróasztali szék:
És egy 100,- Ft-ért turizott 40-es szoknya...amit én ugyan az életben fel nem vettem volna ( még ha jó is lett volna..) de amikor vettem, azt gondoltam, hogy ebből valami még lesz!:-)))
A szoknyát a béléssel együtt a két oldalán kettévágtam...és körben letisztáztam.
Így nézett ki a végén:
Aztán meg képeim nincsenek, de nagyon egyszerűen a szoknya elejét körbevarrtam végig gumiháznak, belefűztem a gumit és ráhúztam a székem aljára. Majd a hátulját a szoknyának szintén tisztáztam, hosszában kettéhajtottam és összevarrtam a két oldalát. Ebből lett a támlára a huzat. Aztán ebbe is alulról gépeltem egy gumiházat, amibe belehúztam a gumit, felhúztam és készen is lett.:-)))
Nem tommmm mennyire érthető a leírás..életemben nem írtam még ilyet...:-((
Nem a stílusom ez a minta, de a végeredmény tetszik! Olyan újszerű lett a székem...és már nem is foltos!:-))

Recycling 2. - Abszolut öko-szatyor..:-))
Egy leselejtezett 100/140 cm-es viaszkos vászon terítő. kicsit agyonhasznált...de nem volt szívem minden részét kihajítani..:-((
Itt látni, hogy Barbara ezen tanult vágni, meg ...stb...
A baloldali kupac már nem felhasználható, de azért még maradt jócskán a jobb oldalon anyag..:-))
És ekkor döbbentem rá, hogy valamelyik német blogon láttam már viaszkos vászonból kis ajándék tasikat...na én kitaláltam, hogy a Lidércke féle táska itt már megint bevágódik...a Rita tornatatyójának a méreteivel.
Tehát kiszabtam a viaszkosból 50*80 cm-es testet és két darab 10*50 cm-es fület, no meg ott volt még egy zsebnek való is kikészítve, de elfelejtettem rávarrni.:-( ja és turizott használt, de hófehér lepedővel kibéleltem ( ne lehessen látni az esetleges foltokat a viaszkos hátán....amúgy tök tiszta volt a terítő...mert alaposan lemostam...)
A fülekbe középen bevarrtam egy erősítő szíjat, majd háromfelé hajtva összevarrtam.
Abszolút Dorka leírását követtem, azért is nem részletezem.
Annyi, hogy itt is a fületek jól leeresztettem a bélés és a viaszkos közé, és a végén még keresztezve is átvarrtam őket...így tuti, hogy mehetek vele zöldséget venni a piacra.
Azt hiszem egy egészen jól terhelhető táskát sikerült összvarrnom. És annyira nem is béna, mert nem a szokásos viszkos vászon mintája van...( Bár rögtön szegény nagyanyám jutott a táskáról eszembe...:-)))

6 megjegyzés:

Szegusz írta...

Nagyon ügyi vagy!!! Ötletesek nagyon! Gratulálok!

Ledorka írta...

Nagyon jók! A mi forgószékünket is át kéne húzni, én a kárpitozással kacérkodok, de még nem szántam rá magam. A szatyor is szuper! :)

batorba írta...

Lidércke! A kárpitozással én is kacérkodtam....de kell(ene) hozzá a kárpitos belövő....stb..és az egy vagyon. Beszéltem egy kárpitossal ( itt a faluban) és ő mondta, hogy azért nem olyan egyszerü az, mint a kreativ műsorokban előadják. Illetve jó célszerszámokkal egyszerű csak....

latinka írta...

Csilla,nekünk van ilyen kárpitkapcsozó,csak szólj,kölcsönadom:))
Én a konyhaszékeket szoktam áthúzni,egyszerűbb,mint takarítani a kárpitot:)9 Lustaság fél egészség:))))

batorba írta...

Latinka nagyon köszönöm...nekem is a konyhaszék, ami látványosan kenődik. Most legutóbb kárpitoztattam tavasszal..igaz csak 2.000,- ft volt a négy szék munkadíja...de csak sima vásznat vettem rá...mert ugye mire elhasználódna, addigra rég elkenődik.:-))) És köszönöm...lehet legközeléebb én kárpitozok!!!!:-))))

Tiffanylda írta...

Nagyon klasszak lettek a felújítások, ill. újrahasznosítás! Elgondolkodtattál, mert nekünk is van 3! ilyen székünk, amit tisztítani kéne!Igazság szerint, ki kell tisztítani, csak aztán jöhet rá az új huzat!...