B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2011. április 14., csütörtök

Megfertőződtem a medvehagymával!!!!

Szóval adva vannak a GasztroBloggerek, akik irnak róla..és vannak akik követik őket és kipróbálják!!! Ez utóbbi én vagyok!:-))) És mivel alapban olyan a neveltetésem, hogy megpróbálok semmit nem kidobni ( AA Club!!!...sőt még gyűjtöm is!!:-))), ezért a mai napon is helyet kapott a medvehagyma a konyhában.

Sima paprikás alapon megfőzött tejfölös-karfiol levesben is benne termett vagy 7-8 szál hagymalevé felapritva, kicsit megdinsztelvel.:-))
Sőt a tegnapi napon megsütött kelt tésztás csodából is maradt ki egy kis töltelék, amit nagy örömmel belekevertem a krumplipürébe!! Egyrészt nagyon klasszul néz ki a zöld püré ( szerintem), másrészt nagyon finom lett, harmadrészt Boginak nagyon tetszett. Persze tetszett ott neki a kifilézett sült csirkecomb is.:-))
És még mindig van a birtokomban medvehagyma...na azt viszont tényleg pesto-nak csinálom meg. Van már kefirben pácolt husim, arra fogjuk rákenni és befalatozni!

Azt hiszem hétfőn mennem kell még Gyöngyösre..és szerintem beugrom még a piacra....:-)))....medvehagymát venni!!!

4 megjegyzés:

KisVirág írta...

Én sem vagyok gasztroblogger, csak imádok főzni, sütni :) a medvehagymát ismerem, és most is megyünk szedni...zsákkal :)) mi le szoktuk fagyasztani a nagyobb részét, mivel két étternek is gyűjtünk, de odahaza is van még belőle. Isteni hagymalevesbe, túrós pogiba és még sorolhatnám! Jó sütés-főzést :))

Unknown írta...

Jajj de jól néz ki! Én is szerettem főzni, de jelenleg nincs időm. :P Vagy varrok, vagy takarítok, vagy főzök. Jah és itt a kert szezon is.
Nem kérdés mi az első! :D

Tiffanylda írta...

A mi környékünkön hektár számra nő vadon a medvehagyma! Nagyon sokáig ettük, aztán egyszer csak én allergiás lettem rá és feldagadt az egész arcom. Azóta nem merem megkóstolni sem! Viszont rengeteg receptem van, ha érdekel!:) Amikor virágba borul, már ne használjátok!!!

batorba írta...

Kedves Ildi! Küldhetsz receptet, de én meg csak vásárolni tudom a medveh-t...mert sajna itt nincs. De gondolkodom rajta, hogy venni/szerezni kellene hagymát és termeszteni. Nem hiszem el, hogy nem maradna meg nálunk is. Majd fa alá ültetem.:-)))