B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2010. szeptember 17., péntek

Tiffany Andi pályázat 2.

Már régóta készülök magamnak megcsinálni valamit. Mindig előre valóbb volt valaki másé....de most eldöntöttem, hogy ez akkor is az enyém lesz! ( Ez is, mert még egy sorozat tervben van magamnak.)
Az ajándékhoz szükség van szalvétára...33*33 cm- nek az egynegyedére. Jobb helyeken már meg lehet venni 40,--ért darabját. Kinek milyen a stilusa, kinek szeretné késziteni....
Lehet afrikai:
Fiataloknak való:
csendélet:
Állatkás:
Karácsonyi:
virágos: ( Én ezutóbbi mellett döntöttem - sorozatban.)
Kell hozzá képkeret. Én ezeket egy helyi asztalossal készitettem...darabja 350,- ft lett.
Itt vannak összeszedetten a kellékek. ( Keret, szalvéta, dekoupage ragasztó, ecset és akrill lakk.)
A szalvétát felsímitom a keretre. Részletesebben:
A szalvétát először szárazon felrakom a keretre, majd ha jól a helyén van, akkor fentről lefelé kezdve elkezdem vastagon bekenni a ragasztóval. Vigyázni kell a szalvétával mert gyorsan málik, ezért gyorsan kell ecsettel felvinni ( technikailag én ezt úgy csinálom, hogy nem is simogatom, hanem inkább nyomogatom az ecsettel ) és az alatta lévő légbuborékokat kinyomogatom. Illetve utána én egy mosogatószivacsból vágok egy darabot és azzal nyomogatom ki a szalvéta alól gyors mozdulatokkal a légbuborékot. De gyorsan csinálom és nem sokáig, hogy ne szakadjon el. Nem kell megijedni, mert lesznek gyűrődések rajta, de ettől lesz olyan olajfestmény hatása. Tehát a lényeg, hogy nem lesz tökéletesen sima. ( Ezzel llentétben a rizspapir nagyszerüen simára ragasztható! ) Ha kész,akkor hagyom valameddig száradni. Amig a fehér ragsztó átlátszóvá nem válik és már nem ragad.
Ilyen féli készen:
Majd miután megszáradt a keretet lefestem egy nekem tetsző színnel. Ha megszáradt és nem fedi még rendesen az akrill a fát, akkor még egyszer átkenem. ha megszáradt ez is, akkor meg átkenem lakkal. ( Háztartási boltokban szoktam megvenni az ecsettel felvihető dobozos fajtát. Van itthon spray változat is...azt is lehet használni hozzá.) És ez a végeredmény:
Én így egyben a négyet egymás mellé fogom felrakni a falra.:-)) A következő projekt ebben a "fazonban" az afrikai sorozat lesz.:-)))

Ui.: E mellett a projekt mellett szól, hogy gyerekekkel is elkészíthető!!! Lehet elsőre nem a legszebb lesz, de gyakorlat teszi a mestert. A dekoupage technika szerintem nagyon sokrétű és nagyon jól alkalmazható technika! Nagyon egyszerü...nincs benne semmi fakszni! És a végén olyan, mint egy olaj festmény...( NA JÓL VAN....enyhe túlzással.):-)))

7 megjegyzés:

Ili írta...

Nagyon szépek lettek! Majd ha felkerül a falra akkor is mutasd meg!
A kereteket nagyon olcsón csinálták!!!

batorba írta...

Igen úgy gondolom én is, hogy nagyon olcsón jutottam hozzá. Az asztalos fiú javasolta, hogy elég a nagyon vastag karton is háttérnek..én először hadakoztam ellene...de bevált..és nem bántam meg! Anniy, hogy mosogatógépben nem mosható!!:-))))

latinka írta...

Nagyon szépek!

Tiffanylda írta...

Nagyon szépek szerintem is!Viszont nem értek hozzá, így részletesebben írd le, ha lehetne, légy szíves! Hátha akad még egy olyan értetlen, mint én! Menjünk lépésről lépésre! Konkrétan azt írd meg, hogy mi történik "a kellékek" után és a "felsimítom a keretre" előtt?:))) Mondjuk, aki nem látott még ilyen technikával készült darabot... Ezt a ragasztót csak úgy rákened a HÁTOLDALRA vékonyan? Vastagon? Nem nedvesedik át a szalvéta, nem szakad el? Meg még millió kérdésem lenne, de nem hergellek!:)...Nagyon tetszik és ki fogom próbálni, tapasztalni!Biztos mások is!

Unknown írta...

Ez nagyon jó. Hasonlókat én is készítettem, csak én gipszből öntöttem ki a keretet hátlappal együtt. A többi ugyan úgy készül, ragasztó, szalvéta, lakk és a keret színezése. De ez annyiból jobb megoldás hogy nem olyan törékeny mint a gipsz. Mekkorák a fakeretek? Majd meglátom nálunk mennyiért hozható ki és én is kipróbálom. Köszi az ötletet! :)

Tiffanylda írta...

Köszönöm szépen!:)

Attilalívia írta...

Nagyon tuti lett a végeredmény, és külön jó, hogy "lépésről lépésre" is leírtad :-)