B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2010. január 29., péntek

Meglepi csomag kálváriám a Latinka játékában:-))))

Be kell valljam hősiesen, hogy megcsináltam 1-2 dolgot....és el is csesztem, mire az kialakult, amit Szegusznak elküldtem. Az egészben, ami biztos volt, hogy a lányoknak készitek valamit gyöngyből. Ehhez a kedvenc színeket Timi árulta el. Így már csak a nyakláncot, a karkötőt és a hozzápasszoló dobozt kellett megcsinálni.


A következő biztos pont az életemben a Kreativ DVD volt. A gyűjteményemből kiválogattam olyan technikás könyveket és újsikat, amiket a Szegusz blogja alapján úgy gondoltam, hogy érdekelheti őket.:-))) Több DVD-t is csináltam, a többieknek...Aztán egy cetlikére felirtam, hogy mi az amire gondoltam. Először dekupage-lt tányért szerettem volna. De megláttam Andi blogján az üveg tányérokat...és elment a kedvem tőle, mert az enyém csak disz lehetett volna, mivel a tetejére kenhettem volna csak a ragacsot. Aztán kitaláltam, hogy egy ékszeres doboz lesz, mert csináltam Timinek is egy fekete karkötőt - ilyenem nekem is van és én nagyon szeretem. Na én hülye csak utána kérdeztem meg Timit, mik is a kedvenc színei. Sárga és barna...ezért gyorsan csináltam két ilyen karkötőt. Na de a doboz meg nem sikerült, mert egy olyan technikát próbáltam ki a fán, amit még nem csináltam és persze nem tetszett a végeredmény.:-(((( Szóval Timinek maradt egy fekete doboz hajtogatva.:-((

Szóval: gondoltam maradok a kaptafámnál és valami olyan készitek, amit talán meg is tudok csinálni. Kerestem sárga virágos rizspapirt......és végül is így lett egy bögre, egy tálca és egy szalvéta tartó illetve egy ceruza vagy fakanáltartó ezzel. ( Illetve a táskára is ezt tettem.)

Hozzá kell tennem, hogy a táska sem tökéletes:
1. a neten láttam csak...és az enyém nem lett olyan szép.
2. Bogika segített csinálni, és nem figyeltem eléggé oda....és először véletlenül alulról lukasztottam ki.....na erre találtam ki, hogy alulról is raffiát kapott a szegény tatyó.:-))))Ez lett összeségében:


Azért tűnik "soknak", mert én nem tudok egy nagy mutatós darabot csinálni....meg ezek között hátha akad egy, ami igazán tetszik majd Timinek...vagy a család többi tagja is talál majd benne valamit.

Szóval: Megjártam a hadak útját...de azért örülök!!!! Köszönöm a játék lehetőséget Latinka! Lehet majd még egy körre benevezek...de most tavaszra sok mindenkinek lesz szülinapja és névnapja ( legközelebb Barbara lesz 12 éves!!!!) ....és már kitaláltam, hogy neki mit csinálok. Remélem szeretni fogja!!! Illetve gondolom, mert anno még közösen néztük, hogy "DE JÓ!"

Ceruzatartók 3.

Elérkezett a pillanat, hogy felrakhatom a blogomra azokat az apróságokat, amiket a múlt héten készítettem. Mindenki megkapta így már nem árulok meglepit el. Megint "felgyülelmlett2 a macskakonzerves doboz ( Peti mennyire utálja, hogy nem dobom ki a konzerves dobozokat:-((( Asssszem egy jó adagot felvitt a padlásra...)...ezért hozzáfogtam lefesteni őket. Persze benn a lakásban. Én imádom a festék "illatát"...de párom sürgősen szellőztetni kezdett, mert mire végeztem mindenhol festék szag volt.:-))) Nem akartam kinn, mert olyan hideg volt...na de utána benn is az volt. Szóval...??? Lustaság fél egészség??:-)))

A festés nem tartott sokáig...a száradás annál inkább. És még egy dolog, amire rájöttem: Nagyon alaposan meg kell tisztítani a ragasztós papírtól.:-((( Nekem z most nem sikerült, mert elfogyott a tisztító spray, amit párom szerzett nekem Németből. Így maradtak rajta vastagabb foltok, amiket próbáltam palástolni kisebb-nagyobb sikerrel.

5 db készült, amiből Bogika egyet lenyúlt magának. Most abban tartjuk az ő színeseit. A nagyobb probléma az volt, hogy a bőség zavarában nem is tudom meddig válogattam a szalvétákat, hogy nekem tetszőt találjak. Amiről úgy éreztem, hogy annak való, akinek csinálom. Na nem tudom, de remélem, sikerült eltalálni.

Itt még félig készek mind az öten.

Itt már egy kis tartalommal megtöltve és van amelyikre csipke került, van amire egy japán fonat.
És itt már celofánozva, útra készen vártak anyósomra, aki bevitte, mert nekem akkor még nem volt autóm.

2010. január 28., csütörtök

Táska mizéria

Most olvastam csak a Zsenilia bejegyzését, amiben kíváncsi a táskám tartalmára.:-))) ( Bocsi Zsenilia, de ketten szerkesztem magammal a blogomat...az identitásokat válom...és az egyiken nincs felvéve a Te blogod...ezért nem reagáltam időben!:-((( )

Utálom váltogatni a táskáimat...nagyon nehezen veszem rá magam...mert utálok pakolászni ide-oda. Pedig rengeteg táskám van.:-))) Szóval van egy mindennapos tatyókám, ami mióta gyesen vagyok nincs annyira tele DE!...amiben általában benne vannak a következők:
- mobil+tartó ( egy erdélyi nénitől vette nekem a párom, nagyon szép gyöngyhimzéses )
- iratok,kártyák...stb.
- pénztárca mimimál pénzértékkel ( így nem költöm el :-)))DE van kártyám!!:-)))
- malacka csörgővel - Rita ajándéka :-)))
- összecsukható neszeszertáska - Rita ajándéka :-))))
- Tollak...most nem olyan sok...ha dolgozni járok legalább 30-40 db IMÁDOM őket :-)))
- Ezenkívül, ha elmegyünk itthonról egy fél liter vizet behajítok...

Gyerekholmi nálam nincs, mert Barbara vigye magával a saját tatyójában, a kicsinek meg külön van egy táskája, amiben általában benne van az oltási könyv, pelus, vizestörlő, könyv, játék, fél liter víz...és mindig kerül bele valami kajcsi ( kifli, banán, stb.)

Azt hiszem nem olyan érdekes a táskám tartalma.:-((( Nincs benne gyógyszer, cukorka, szemfesték, rúzs...Így sem mindig találom meg a cuccaimat, mert a Táskáim mindig nagyok és legalább két fakkosak.:-))) Elveszik benne a holmi.

Ha van kedvetek akkor továbbadom a kérdést Tiffany Andinak, Latinkának, Ritának.:-))))

2010. január 27., szerda

Ablakba szívek

Kicsit el vagyok veszve..de tennivalóm ezer.:-))) A másik blogban is le vagyok maradva...de holnap pótolom. Ide is most végül is képeket akarok feltölteni, hogy igazoljam a "hiányzásom. Azért nem tétlenkedek. Az ajtókta és ablakokra szereltem fel az aktuális díszeket. Mivel a virágokat és húúsvétieket nem tehetem még ki...de valami kell...felfedeztem magamnak a sisal és szalma sziveket. Itt az első képen még szalagot is raktam rá, mert nem tudtam másképpen felfüggeszteni. Erre mondta a nővérem, hogy neki már sok a szalaggal együtt. Szimplán jobb lenne. Nem tooooom!!!!!:-(((

A második fotón látható a sisál szív szalag nélkül...de egy rendetlen függönnyel...ti. ott vannak a nagyvirágok ( fikuszok kettő...stb.) az ablakban és örültem, hogy feltornásztam a sziveket...és már ccsak a fotózás után tünt fel, hogy a függönyt meg nem igazítottam meg. Bocsi! Ja és ilyen szimpla szivek vannak az összes többi ablakunkban. Csak azt most nem fényképeztem le. Olyan ciki lett volna nappal, hogy kivonulok...este meg már nem látni.:-(((

Az ajtóba dupla szivet raktam....szalag nélkül...csak egyszerüen...persze Barbara nem hagyta ki, hogy ki ne kukkantson.:-)))) Sőt még az ablakon is kilesett...pedig tudta a szentem, hogy fényképezek...vagy pont ezért tette volna???:--)))2010. január 23., szombat

Egy kis húsvéti előzetes

Különválogattam a krea képeket a gépen...és szép lassan rakosgatom fel az eddigi kis munkáinkat. Tavaly ezekért a tojásokért ( nem ennyi készült, de még az elején csináltam a fényképet....és a végén meg olyan gyorsan elfogyott, hogy esélyem nem volt egyben lefozni mindet!:-((( ) sorban álltak az ismerősök és barátok. ( A végén majdnem mondtam azoknak a lányoknak, akik kunyeráltak, hogy "Csináljatok magatoknak!" Nekünk alig maradt 1-2 mutatóba.:-(((
A teraszon is díszitettünk kicsit a csajokkal:

A kis csenevész ecetfánkat is felöltöztettük tojásokkal.

2010. január 22., péntek

Bogyi mami szülinapi játékaNa hát engem lehet "birkának" is nevezni...megyek a játék után.:-))))
Ma valahogy nem volt kedvem semmihez...bár időm se nagyon volt a gép előtt ülni. Ha viszont leültem, akkor mindig felfedeztem az ismerősöknél 1-1 újabb blog szülinapot. Így esett meg, hogy a Bogyimami lapjára is eljutottam, ahol a BM blog szülinap alkalmával beneveztem magam egy játékra.

Részleteket itt tudtok meg:

Isten bizony én is alkotok mostanában is...de azokat még nem tudom megmutatni. Egyik-másik félig kész...egyik-másik meglepi....stb. Jövő héten majd megmutizok mindent.

Játéक mamisnálBoldog blogszülinapot kívánok.

Ez is egy játék lehetőség...beszoktam nézni Mamishoz...megcsodálom az ő varrott dolgait is...tátom a számat, mint Ritánál...és nem értem hogyan lehet hímezni a géppel és egyáltalán varrni. De egyszer mindenképpen kipróbálom ezt is...de még nem jött el az én időm...még csak gyakorlom az akaratom.

A játékról bővebben itt olvashattok.

Játéक Dorkánál


Megint megyek a lányok után....illetve rendszeres olvasója vagyok Dorkának...és nem tudok ellenállni a papiroknak, amit nyerni lehet nála. Ezennel én is jelentkeztem....soha sem lehet tudni!:-))) Lehetséges minden._))))

Részleteket itt találtok.

2010. január 18., hétfő

Japán fonat...

Na a nővérem bebolondított ezzel a kis fonással...csinálom a nagyon vékony fonatot - színesben - a végére apró gumit rakok és a Barbara hajába lehetne "dísz" azaz pici fonat. Elkészítette Scobidou-ból...ami nagyon mutatós...de nem tudom mire lehetne használni, mert nyúlik. Azaz gondoltam, hogy lehetne táska fül...de nagy súlyt nem bír el. Kipróbáltam karkötőnek...úgy hogy gyöngyöt fűztem bele....gyöngy nélkül is csináltam....

De sajna még így sem látok benne olyan nagy "praktikus" fogást. Lehet van valakinek ötlete??? Iderakom a képeket....tetszik...de mégsem az igazi, mert nincs ötletem a használhatóságára!!!:-((((Madár etető

Őszintén be kell valljam...nem egy nagy szám ez a madáretető....már kicsit poros is....DE! Története van: Az, hogy ez a szerencsétlen 2 évig "készült"...Első évben megvette Peti és én nézegettem. Még akkor akrilfestékem sem volt...meg rizspapírom sem. Meg nem is dekupázsoltam még. Tetszett volna...de nem volt ihletem vele. Aztán 1 év elteltével befestettem ( akkor már volt 3 akrilfestékem és azokkal kentem át. ) Aztán megint állt egy kicsit...és felfedeztem magamnak egy madaras rizspapírt. És mikor az megérkezett, akkor azt is felraktam rá.

Sajna a fénykép nem adja úgy vissza, mert végül is egy kellemes kis madáretető lett.....de szegény madarak még nem ettek belőle.:-(((


2010. január 14., csütörtök

Tomoko Fuse dobozok 2

A napi blogomon már irtam, hogy elmentünk az oviba. Vittem magammal bőven papirt és amíg Bogi játszott, addig én hajtogattam. ( volt ám nézőközönségem is. Egy kislány adogatta a papirokat a kezembe. Ezek a dobozkák születtek. ( Muszáj volt pótolnom, mert volt egy nagy dobozom, amiben voltak már előre elkészitett dobozkák...csak nagyon sokat elajándékoztam, illetve ebbe csomagoltam)2010. január 13., szerda

Vizsgalapok

Zongoravizsgára mindig kell csinálni vizsagalapot - csak évvégén. Két éve még olyan "kislányos" lapot készitett Barbara. Domborporos/ hőlégfúvós technikát alkalmazott.

Aztán tavaly már kicsit másabb lett a lap....:-))) Kicsit belilut, meg olyan Hannah Montanas...nem tudtam lebeszélni a képről! Hajthatatlanul kitartott mellette!:-))))

Kíváncsi vagyok az idén milyet szeretne???:-)))

Ceruzatartó 2.

Rendezgetek - itt-ott. Pakolgatok itt-ott, dobozolom a krea cuccaimat. és töltögetem fel ide azokat a képeket, azokról a dolgokról, amiket csináltunk..

Így találtam rá ezekre a képekre is, amiken a rengeteg tollamnak a tartói láthatóak. Egyszerüen konzerves dobozba tartottam őket...de az már olyan snassz volt. Ezért szépen felruháztam őket és most így sorakoznak a polcomon!Barbara bögréi

Barbaráék osztályában szokás, hogy a barátnők egymással megünneplik a szülinapot és kis ajándékot visznek az ünnepeltnek. Tavaly egy testvérpárnak volt a szülinapja és Barbara kitalálta, hogy bögrét visz nekik meglepinek, amit sk. készit el.2010. január 11., hétfő

Játszunk!


Megyek a többiek után!!:-))) Megint beneveztem egy játékra. Őszinte vagyok...nagyon nem is kellett invitálni, mert olvasója vagyok Merikának.:-))) Nagyon tetszenek a Scrapbook-os alkotásai. Vonzódom ehhez a technikához (is). Irtam is már 1-2 alkalommal, hogy szereztem 1-2 progit....csak még nem feküdtem rá nagyon a dolgogra. A Picasa-n is találtam nagyon scrap-os hátteret, maskot.....madj egyszer neki szaladok.

Ja és ide kattintva, többet lehet megtudni a játékról!

2010. január 9., szombat

Peti tavalyi szülinapi ajándékai

Már tavaly is kézzel sk. készitettem az ajándékokat neki. Az az igazság, hogy olyan önálló - mindent megvesz magának. :-)))) ( Ezt biztosan az eddigi tartós kettős életünk is okozta. ) Tehát meg nem tudom mondani, hogy mikor vettem neki utóljára ruhát, vagy zoknit, vagy alsót....Parfümöt azt igen sűrűn vettem neki. De az meg olyan sok van már, hogy lehetne neki külön "kapálós"/"motoros"/"dolgozós"/"elmenős"..stb parfümjei is. Még Barbara is festett neki egy képet. Ezek mind a Németországi " lakásba" készültek, hogy az is kicsit otthonosabb legyen. Na most meg itthon díszitik a falat.:-))))

2010. január 8., péntek

X-szemes "tulajdonaink

Én ugyan nem X-szemezem...bár ez is vonzana....és van is 1-2 apróság megvásáolva...csak elkezdeni nehéz. Na de ettől eltekintve, van nekünk 1-2 himzésünk is.:-))))

Ezt a képet tavaly készítette karácsonyra nekünk a nővérem.

Ezt pedig az anyukám készitette nekünk szintén karácsonyra...a "lelkületünk" végett!:-))))

Ezt pedig a kedves motoros párom kapta tavaly a szülinapjára a nővéremtől.:-)))

Ezt a magasságmérőt pedig a kedves kolléganőimtől kaptam mikor nálunk jártak babalátogatóban. Az "elkövető" Latinka volt. És be kell valljam a mai napig nagy kedvenc, mert ezek pillangók vannak és Bogikának ha éneklem a "Lepke, szállj a tenyerembe". c. dalocskát, már szalad is oda, hogy megmutassa a lepkét. Szóval itt is még egyszer nagyon köszönöm!!!


És itt meg rejtőzik 3 fénykép, amit akkoriban próbáltam többször is elküldeni Szegusznak...csak szerintem soha nem ment át. Ez nálunk van a babalátogatás alkalmával.:-))))